• شنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98021407231
  • خبرنگار : 71191

"الواح هخامنشی" با کشتی منتقل می‌شوند/ چالش جدید "بیمه"

"الواح هخامنشی" با کشتی منتقل می‌شوند/ چالش جدید "بیمه"

الواح هخامنشی از سد «اوفک» گذشت، اما حالا بیمه‌ی بازگشت این آثار هخامنشی به ایران ذهن مسوولان میراث فرهنگی و دفتر نمایندگی دائم ایران درنیویورک را درگیر کرده است.

به گزارش ایسنا، دست کم از دو سال گذشته سر تیتر خبرهای مربوط به بازگشت «الواح هخامنشی»، «آماده تحویل بودن آن‌ها به ایران» بوده است و در حالی به طور دائم این جملات تکرار می‌شوند که در هر بار پیگیری‌ها برای روند بازگشت الواح هخامنشی، یک بحث جدید پیش می‌آید.

یک بار نامه «اوفک» باید برسد، یک بار باید به «بیمه آثار» فکر کرد و بار دیگر بحث نحوه‌ی «حمل و نقل» آثار مدنظر است، به نظر می‌رسد بهتر بود به جای این صحبت‌ها بعد از رأی دادگاه امریکا به نفع ایران گفته می‌شد در حال حاضر مانع اصلی بازگشت آثار به کشور برطرف شده و حالا باید دیگر جزئیات را برای بازگشت مطمئن و سریع آثار بررسی کرد.

اواسط مهر سال گذشته طالبیان – معاون میراث فرهنگی – اعلام کرده بود؛ «اوفک - دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا -» آخرین سدی است که سازمان میراث فرهنگی باید از آن بگذرد تا بتواند این الواح تاریخی را که ۸۳ سال پیش براساس مصوبه وقت دولت، برای مطالعه به آمریکا رفت و به جز چند دوره که تعداد کمی از این الواح را به کشور برگرداند؛ به طور کامل به ایران برگرداند.

اکنون ابراهیم شقاقی - مدیر اداره کل حقوقی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری -، به خبرنگار ایسنا می‌گوید: خوشبختانه مساله «اوفک» حل شده است، اکنون برای بازگشت الواح هخامنشی با مرکز خدمات امور بین‌الملل هماهنگ کردیم و در صحبت با دفتر نمایندگی دائم ایران در نیویورک نیز به نتیجه‌هایی رسیدیم.

او با اشاره به گرفتن مجوز بازگشت آثار به کشور، ادامه می‌دهد: در حال حاضر باید مساله بیمه را برطرف کنیم، برای بازگشت آثار این طور اعلام شده که نقل و انتقال باید نخست از شیکاگو به نیویورک انجام و سپس به ایران منتقل شود که این کار یکسری مسائل و ملاحظات دارد که دفتر نمایندگی دائم ایران در نیویورک آن‌ها را به ما اعلام کرده است.

وی این ملاحظات را شامل امنیت، بیمه، امکانات مورد نیاز برای انتقال الواح، نگهداری و بسته‌بندی آن‌ها می‌داند و ادامه می‌دهد: نخست باید این ملاحظات به طور کامل بررسی و برای ان‌ها راه حل ایجاد شود.

شقاقی اما با تاکید بر این‌که همچنان نمی‌توان زمان مشخصی برای بازگشت آثار اعلام کرد، می‌گوید: درباره‌ی نحوه‌ی حمل و نقل صحبت کرده‌ایم که آثار را با کشتی برگردانیم، اما همچنان نمی‌توانیم مشکل بیمه را برطرف کنیم.

مدیر اداره کل حقوقی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همچنین با تاکید بر این‌که تحریم‌ها هیچ تاثیری در برگرداندن آثار به کشور ندارند، اظهار می‌کند: حکم دیوان عالی کشور و حکم قضایی برای بازگشت آثار وجود دارد و انجام این کار قطعی است، بنابراین هیچ مشکلی برای آن وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha