به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در ادامه سفر فناورانه به استان کرمان، ضمن بازدید از دانشگاه علوم پزشکی کرمان حمایت از ایجاد و راهاندازی نخستین اتاق تمیز (clean room) در دانشگاه علوم پزشکی کرمان را در دستور کار معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری قرار داد. همچنین معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با انعقاد قراردادی حمایت از مرکز جامع طب بازساختی در استان کرمان را بر عهده گرفت.
سلولهای بنیادی در دو نوع خونساز و غیر خونساز هستند که این مرکز در حوزه سلولهای غیر خونساز گامهای مختلفی را در درمان و ترمیم مشکلات غضروفی، قرنیه چشم و ارائه فرآوردههای سلولی در مرحله کارآزماییهای بالینی انجام داده است.
درمان بیماریهای پوستی، تولید محصولات زیستی سلولی و داربستهای سلولی، فاکتورهای رشد مشتق از خون در کنار ایجاد بانکهای سلولهای بنیادی، بخشی از فعالیتهای مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی به کمک دانشجویان، پژوهشگران و متخصصان این حوزه است.
این مرکز موفق شده به کمک فناوری شرکتهای دانشبنیان، بانک جامع سلولهای بنیادی دندان شیری را راهاندازی کند و برای نخستین بار، اقداماتی چون پیوند غضروف را با موفقیت به سرانجام برساند.
مرکز جامع سلولهای بنیادی در دل دانشگاه علوم پزشکی کرمان از پنج سال پیش فعالیتش را در حوزه سلولهای بنیادی آغاز کرده است.
معاون علمی و فناوری ریس جمهوری در بخشی از سفر به استان کرمان، به گفتوگو با فعالان دانشبنیان و فناور نشست و با ارائه دغدغهها و نیازهای این کسب و کارها، زمینه رونق تولید محصولات دانشبنیان و فناورانه فراهم شد.
در این سفر همچنین، شرکتهای دانشبنیان و مستقر در شهرک صنعتی خضرا کرمان توانمندیهای خود را به معاون علمی و فناوری رییسجمهور ارائه کردند و دراین بازدید مدیران عاملها گفت وشنودی درخصوص نیازهایشان داشتند.
این شرکتها با فعالیت در حوزههای برق و الکترونیک، صنایع پلیمری و کشاورزی فعال محصولات دانشبنیان را به بازار داخلی و بینالمللی عرضه میکند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور در این بازدیدها در جریان مشکلات شرکتهای دانش بنیان قرار گرفت و با اشاره بر رسیدگی ویژه و قول پیگیری در رفع مشکلات آنها بر رفع فوری نیازها در جهت رونق تولید این کسب و کارها تاکید کرد.
رونق محصولات فناورانه حوزه سلامت با حمایت از مرکز رشد دانشگاه
گفتوشنود با فعالان فناور مستقر در مرکز واحدهای فناور دانشگاه علوم پزشکی کرمان بخش دیگری از سفر فناورانه معاون علمی و فناوری رییسجمهوری به کرمان بود. در این مرکز رشد فعالان فناور و نوآور که در حوزه تولید محصولات پزشکی و سلولی، سموم و مواد دفع آفات و حشرات، درمان و ترمیم زخم و سوختگی، سامانه نرم افزاری افزایش سطح عملکرد و فناوری معادن محصولات و خدماتشان را برای ارائه به بازار آماده میکنند، مستقر هستند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، ضمن این بازدید حمایت از راهاندازی مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهید باهنر کرمان را در دستور کار قرار داد.
اختصاص اعتبار به فناوران بومی با حمایت از صندوق پژوهش و فناوری
با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری وشکوفایی، به صندوق تازه تاسیس پژوهش و فناوری استان کرمان اعتبار اختصاص مییابد.
حمایت از صندوقهای پژوهش و فناوری استانی به عنوان یک مدل کارآمد برای ایجاد بستر مناسب کارآفرینی نوآورانه و فناورانه در دستور کار معاونت علمی و فناوری انجام شد. با این کار راه برای توسعه کسب و کارهای دانش بنیان و فناورانه بومی به طریق حمایتهای دقیق و شناخت از فعالان فناوران استانی هموار میشود.
رونق تولید با کمک دستاوردهای فناورانه پارک
شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان کرمان با سفر معاون علمی و فناوری رییس جمهور به این استان فرصتی پیدا کردند تا در نشستی صمیمی، ضمن معرفی توانمندیهای فناورانه و نوآورانهشان، بدون واسطه و مستقیم از دغدغهها، نیازها و ضرورتهای تولید و ارائه خدماتشان با معاون علمی و فناوری رییسجمهوری بگویند.
معاون علمی و فناوری در ادامه سفر به کرمان درنشستی صمیمی با فعالان فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری کرمان، پای صحبت های آنان نشست.
فناوران و دانشبنیانیها، نیازها و دغدغه هایشان را برای رونق تولید محصولات دانش بنیان مطرح کردند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری دستورات لازم برای رفع موانع پیش روی این کسب و کارها، تسهیل فرآیند تولید محصول و ارائه خدمات فناورانه، بر ضرورت همدلی و همکاری تمامی بخشهای دست اندرکار استانی برای کمک به تسهیل این فرآیند تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات