• دوشنبه / ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ / ۰۹:۵۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98011203413
  • خبرنگار : 71470

رعایت سود قانونی برای پیاز، شاید وقتی دیگر!

رعایت سود قانونی برای پیاز، شاید وقتی دیگر!

با وجود آنکه قیمت پیاز در روزهای پایانی سال ۱۳۹۷ کیلویی ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان بود قیمت این محصول در حال حاضر ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان در سطح شهر تهران تعیین شده است.

به گزارش ایسنا، سال ۱۳۹۷ را می‌توان سال نوسان قیمت‌ها نام گذاشت سالی که با نوسان قیمت ارز و دلار و کاهش ارزش پول ملی، قیمت بسیاری از کالاها روند صعودی به خود گرفت و در برخی مقاطع سال قیمت محصولات خوراکی همچون گوشت، مرغ، ماهی، برنج، شکر، چای، پیاز، کاهو، سیب‌زمینی و گوجه روند صعودی به خود گرفت. در آن زمان دلیل برخی از افزایش قیمت‌ها، صادرات محصولات خوراکی و کشاورزی با وجود عدم تأمین نیاز بازار داخلی اعلام شد.

بررسی‌های بازار در روزهای پایانی سال گذشته (۱۳۹۷) نشان از آن دارد که در آن زمان قیمت پیاز در محدوده ۳۰۰۰ تا ۴,۰۰۰ تومان بود و پیش‌بینی می‌شد قیمت این محصول کشاورزی که در پخت و پز تمام غذاهای ایرانی نقش قابل توجهی دارد در همین محدوده باقی بماند، اما در یک هفته اخیر قیمت این محصول رشد قابل توجهی به خود گرفته و حتی به کیلویی ۲۰ هزار تومان در مناطق شمالی شهر تهران هم رسیده است.

در حال حاضر بررسی‌ها نشان از آن دارد که پیاز در سطح شهر تهران از ۸۰۰۰ تا ۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که کیفیت پیاز ۸۰۰۰ تومانی بسیار پایین است و کف قیمت فعلی برای پیاز دو برابر قیمت پیاز در اسفندماه سال گذشته است.

بررسی‌ها از سطح میادین میوه و تره‌بار حکایت از آن دارد که هر کیلو پیاز به قیمت ۹.۵ تا ۱۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که با توجه به سود قانونی ۳۵ درصدی برای این محصول خوراکی، پیاز باید در سطح شهر ۱۲ هزار و ۵۰۰ تا ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش برسد، اما متأسفانه برخی از واحدهای صنفی این سود قانونی را رعایت نمی‌کنند و همان طور که گفته شد در برخی نقاط مرکزی و شمالی شهر تهران قیمت پیاز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۲۰ هزار تومان تعیین شده است.

طبق آمار منتشر شده در سایت گمرک در ۱۰ ماهه نخست سال گذشته ۲۷۹۸ تن پیاز به ارزش ریالی ۱۰ میلیارد و ۷۴ میلیون و ۷۳۲ هزار و ۳۳۵ تومان و ارزش دلاری یک میلیون و ۱۸۹ هزار و ۸۹۰ دلار به کشورهای مختلف صادر شده است که از عمده کشورهای مقصد صادراتی پیاز می‌توان به عراق، بحرین، استرالیا، هلند، ارمنستان، بلغارستان و سوریه اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۱-۱۲ ۱۲:۳۷

به علت سوبسیدی که در بخش کشاورزی از بیت المال پرداخت می شود صادرات محصولات کشاورزی جز ضرر چیزی به بیت المال کشور نمی رسد دلالان سودهای بسیاری البته خواهند برد و بیت المال از دست دهنده اصلی اب و خاک و سوبسید پرداختی خواهد بود.

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۱۲ ۲۰:۱۰

با صادرات محصولات فراوری نشده کشاورزی دو بار کشور ضرر می کند یک بار به علت سوبسید پرداختی از بیت المال که به جیب دلالان می رود و بار دوم که پولی بر نمی گردد و تمام پول این محصولات با تبدیل شدن به کالاهای قاچاق به کشور بر می گردد. واقعا" این چه کاری و چه نوع صادرات مفیدی است.