• دوشنبه / ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 97122010817
  • خبرنگار : 71625

جزئیات مراسم تشییع بانوی مجسمه‌ساز ایرانی

جزئیات مراسم تشییع بانوی مجسمه‌ساز ایرانی

مراسم تشییع و خاکسپاری «لیلیت تریان» از مجسمه‌سازان پیشکسوت ارمنی تبار ایرانی شنبه برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، لیلیت تریان که از وی به عنوان مادر مجسمه‌سازی ایران هم یاد می‌شود، پنجشنبه (۱۶ اسفند ماه) در سن ۸۸ سالگی درگذشت و مراسم تشییع پیکر او روز شنبه (۲۵ اسفند ماه) ساعت ۱۲ ظهر برگزار خواهد شد.

مراسم تشییع پیکر این بانوی مجسمه‌ساز در کلیسای سرکیس مقدس واقع در خیابان کریم‌خان زند، نبش خیابان نجات الهی برگزار خواهد شد و همچنین مراسم خاکسپاری تریان در آرامستان ارامنه تهران، واقع در جاده خاوران، روبه روی خاورشهر در ساعت ۱۴ برگزار خواهد شد.

مراسم یادبود این بانوی هنرمند نیز در انجمن فرهنگی چهارمحال، واقع در خیابان میرزای شیرازی شمالی، کوچه آزادگان، پلاک ۲۸ در ساعت ۱۵:۳۰ برگزار خواهد شد.

لیلیت تریان در تاریخ ۱۰ دی سال ۱۳۰۹ در تهران متولد شد و ۱۶ اسفند سال ۱۳۹۷ درگذشت. تریان در خانواده‌ای هنر دوست متولد شد به مدت یک سال در رشته نقاشی در دانشکده هنرهای زیبای تحصیل کرد و سپس برای ادامه تحصیل به مدرسه بوزار فرانسه رفت.
او در آنجا هنر مجسمه سازی را فرا گرفت و در بازگشت به ایران در سال ۱۳۳۹ شمسی به تدریس هنر در دانشکده هنرهای تزئینی پرداخت. البته تریان در مراحل آمادگی برای آزمون ورودی بوزار به مجسمه‌سازی علاقه‌مند شد و به‌طور جدی‌تر مجسمه‌سازی را دنبال کرد تا اینکه معادل دکتری را از مدرسه عالی هنرهای زیبای پاریس فرانسه گرفت.
تریان نخستین بار هنر مدرن مجسمه‌سازی را به صورت آکادمیک وارد مراکز آموزشی ایران کرد و از مؤسسین دپارتمان مجسمه‌سازی دانشکده هنرهای تزئینی بوده است. وی ۲۳ سال به‌طور حرفه‌ای در دانشکده‌های هنری معلمی‌کرده و تعدادی از هنرمندان شاخص امروز ایران از شاگردان وی به شمار می‌آیند.

ساخت مجسمه یادبود «مسروب ماشتوتس» (مبدع الفبای ارمنی) و نصب در کلیسای ترمانکچاج تهران، تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی، برپایی نمایشگاه گروهی دانشگاه آزاد اسلامی، عضو هیأت داوری بی‌ینال مجسمه‌سازی تهران، برپایی نمایشگاه‌های متعدد از آثارش از جمله فعالیت‌های این هنرمند مجسمه سازی است.
سال ۱۳۸۵ نیز از مقام هنری تریان در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) تجلیل به عمل آمد و چندی پیش در ششمین دوسالانه مجسمه‌های شهری نیز از مقام هنری این مجسمه ساز تجلیل شد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha