• سه‌شنبه / ۷ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 97120703606
  • منبع : نمایندگی خوزستان

وزیر علوم:

هر کار علمی که جمهوری اسلامی انجام می‌دهد برای صلاح بشر است

هر کار علمی که جمهوری اسلامی انجام می‌دهد برای صلاح بشر است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه کشورهایی که خود متهم به استفاده غیرانسانی از علوم علیه بشریت هستند، با این بهانه نمی‌توانند برای جوانان، اساتید و دانشمندان ما محدودیت ایجاد کنند، تاکید کرد: هر کار علمی که جمهوری اسلامی انجام می‌دهد، برای صلاح بشر است.

به گزارش ایسنا، منصور غلامی در افتتاحیه دومین کنگره بین‌المللی جندی‌شاپور که امروز سه‌شنبه (۷ اسفندماه) در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: ما هیچ تمدنی را نمی‌توانیم هیج جا پیدا کنیم که جز با تکیه بر دانایی و حکومت دانایان شکل گرفته باشد. نگاه به تاریخ گذشته نشان می‌دهد هر جا تمدنی شکوفا شده است، کنار آن حتماً یک مرکز علمی وجود داشته است که در آن اندیشمندان و متفکران آن زمان جمع می‌شدند، شاگردپروری می‌کردند و نتایج تحقیقات خود را در اختیار یکدیگر قرار می‌دادند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: وقتی از دانش صحبت می‌کنیم تنها نباید تصور کنیم که دانشمندان علوم نظری به بحث و گفتگو با یکدیگر می‌پرداختند، چرا که وقتی تمدنی شکل می‌گیرد، تمام اجزای آن باید مبتنی بر علم و دانش و مناسبات علمی بوده باشد. در سوابق تاریخی تمدن‌های بزرگ، علم مهندسی تا حد زیادی موجب پیشرفت آن‌ها می‌شده؛ مباحث مربوط به ایجاد شبکه‌های آب، شبکه‌های انتقال فاضلاب و مسیرهای نقل و انتقال، از مواردی هستند که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد.

غلامی خاطرنشان‌کرد: جندی‌شاپور یکی از نشانه‌های مهم و بارز این مساله است که ایرانیان در زمان‌های بسیار دور در کنار محل زندگی خود و شهرهای خود، مراکز علمی داشتند که جایگاه و پایگاه جهانی بوده است. کسانی که ملت فرهنگی و فرهنگ‌دوست و اصیل ایرانی را تحت فشارهای گوناگون قرار می‌دهند، باید بدانند این مردم در قرن‌های طولانی شرایط این چنینی زیادی را دیده‌اند و همچنان سر پای خود ایستاده‌اند.

وی تصریح کرد: جندی‌شاپور که محل مهمی برای گردهمایی علما و دانشمندان بوده است، در دوران اسلامی نیز مورد توجه قرار گرفت و شاید از معدود استحکامات تاریخی است که وقتی جریان فکری و حکومتی با ایدئولوژی خاصی وارد یک منطقه می‌شود، به خوبی آن را نگه می‌دارد. توجه دین اسلام و رهبران اسلامی به علم موجب شد که در اوایل ورود اسلام به ایران و قرن‌های بعد از آن، شکوفایی علمی در ایران داشته باشیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: اغلب دانشمندان ایرانی پس از اسلام، حکیم و اسلام‌شناس بودند. دانشمندانی که امروز مردم به آن‌ها افتخار می‌کنند، تلاش کرده‌اند با علم دنیایی برای بهبود زندگی مردم کار کنند. این هماهنگی و هم‌سویی نشان می‌دهد باید نگاه‌مان را بیش از پیش به داخل متمرکز کنیم. فشارهای مختلفی به اشکال متفاوت اعمال می‌شود که خلاف دیدگاه‌های بشری است و این فشارها محدودیت‌هایی برای مردم و دانش آموختن آن‌ها ایجاد می‌کند که شاید در دوره‌های مختلفی که کشور مورد هجوم قرار گرفته است، شرایط به این شکل نبود.

غلامی افزود: بر اساس اعلام نهادهای بین‌المللی، کشور ما در ۴۰ سال گذشته در حوزه علم و فناوری تلاش بی‌وقفه‌ای داشته و توانسته است جایگاه شایسته‌ای بین کشورها به دست بیاورد. کسب رتبه پانزدهم یا شانزدهم در تولیدات علمی بین کشورهای دنیا نشان می‌دهد دانشمندان ما علی‌رغم محدودیت‌ها، خود را شایسته دانایی می‌دانند و این دستاوردها موجب فخر و مباهات ما است.

وی ادامه داد: این وضعیت ایجاب می‌کند بیش از پیش برای حفظ جایگاه علمی خود تلاش کنیم. ما وظیفه داریم علم نافع را پیگیری کنیم. هر کار علمی که جمهوری اسلامی انجام می‌دهد، برای صلاح بشر است. کشورهایی که خود متهم به استفاده غیرانسانی از علوم علیه بشریت هستند، با این بهانه نمی‌توانند برای جوانان، اساتید و دانشمندان ما محدودیت ایجاد کنند. ما با افتخار به پیشینه علم و دانش خود می‌دانیم جوانان ما، هر جای دنیا که باشند، با اخلاق خوش و با عشق و علاقه به کشور و دانش در خدمت بشریت خواهند بود.

به گزارش ایسنا؛ در حاشیه این مراسم از چند کتاب در حوزه جندی‌شاپور رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha