• دوشنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۷ / ۱۲:۱۵
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 97102412843
  • خبرنگار : 71619

قرار ملاقات باغ فردوسی‌ها بعد از 39 سال

قرار ملاقات باغ فردوسی‌ها بعد از 39 سال

اولین همایش دانش آموختگان مرکز اسلامی فیلم‌سازی باغ فردوس در حالی برگزار شد که در آن گلایه شد که "چرا از دانش و توانایی‌های این گروه در سینما استفاده نمی‌شود."

به گزارش ایسنا، دانش آموختگان مرکز اسلامی فیلم‌سازی "باغ فردوس" که در ١۴ دوره از سال ۶١ تا پایان سال ۷۴ ـ ۷۵؛ تحصیل کردند، بعد از ۳۹ سال در یک همایش گردهم آمدند. 

افتتاحیه‌ی این همایش 23 دی ماه در خانه سینما برگزار شد و اختتامیه آن دوشنبه (٢۴دی ماه) در موزه سینما که در گذشته همان مدرسه باغ فردوس بوده؛ برگزار خواهد شد.

منوچهر شاهسواری_مدیرعامل خانه سینما در این همایش گفت: طبیعی است که آدم وقتی به گذشته نگاه می‌کند، دلش بگیرد. مایه قوت یک جامعه این است که دلش برای دوستانش، همسایه‌هایش و خودش تنگ شود. گاهی دلتنگی مایه سرور روحی  می‌شود. من به طور مستقیم هیچ نسبتی با بچه‌های باغ فردوس ندارم اما یک قاعده‌ای هست که به آن اعتقاد دارم؛ دانش و حرفه معمولا با یکدیگر یک همنشینی جدی دارند و ما برای حرفه‌مان از یک مجموعه دانش بهره‌مند شدیم یقیناً این دانش را هم دیگران به ما آموخته‌اند.

او در ادامه از رضا شریفی، علی معلم، سیف الله داد یاد کرد و افزود: ما در این روزگار نیازمندیم، این شرایط سخت و دشواری‌های موجود را با همدلی و همراهی با یکدیگر پشت سر بگذاریم. خانه سینما یک جامعه برای تجمع گروه‌های مختلف صنفی است و ما با اشتیاق از چنین جمع‌هایی استقبال می کنیم.

مدیرعامل خانه سینما با بیان اینکه "امروز حیاط خانه سینما حیات دیگری داشت" سخنانش را اینگونه ادامه داد: در این خانه تجمعات بسیاری را داشتیم ولی گروهی که معلوم بود سالها همدیگر را ندیدند امروز گردهم آمدند و لحظات بسیار جذابی بود. من اگر از دوستان و همکاران خودم استقبال می‌کنم مزیت نیست و عین رفاقت، معرفت و وظیفه است.

شاهسواری گفت: من به دوستان گفتم از امروز، هر لحظه که اراده کنند تا زمانی‌که ما در خانه سینما هستیم، مشتاقانه پذیرای آن‌ها هستیم و فقط امیدوارم که توقع کارهای بزرگ را در این روزگار نداشته باشند. قدم‌های کوچک، کارهای کوچک، کنار یکدیگر بودن و از یکدیگر خبر داشتن می تواند همان کار بزرگی باشد که فکر می کنند انجام ندادند.

او با بیان اینکه اینجا خانه سینمای ایران است و این خانه مفهوم ملی دارد، افزود: برنامه جدید در رابطه با تاسیس خانه سینما در شهرستان‌ها داریم و من خوشحال می‌شوم با دوستانی که از شهرستان آمده‌اند، همکاری کنیم و بتوانیم از تجربیات آن‌ها در این خانه‌های سینما بهره مند شویم.

شاهسواری در بخش پایانی سخنانش گفت: سینمای ایران فارغ از نداشته‌ها و داشته‌هایش، خوبی‌ها و بدی‌هایش متعلق به این سرزمین است. تا زمانی که این سرزمین پا برجاست، سینمای ایران نیز پا بر جاست و باید به تمام اجزای مورد توافق ملی پاسخ دهد و ما سعی می‌کنیم به اندازه خودمان پاسخگوی این نیازها باشیم.

در ادامه سید محمد بهشتی  از مدیران سابق بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به گلایه‌های مطرح شده از سوی هنرمندان حاضر گفت: من بابت گلایه‌های شما عذرخواهی می‌کنم. چندین بار در گفتگویی که با رسانه‌ها و مطبوعات داشتند، از من سوال کردند که آیا شما اشتباهم کردید یا نه؟! و من تا حالا در مصاحبه‌ها زیر بار این موضوع نرفتم اما واقعیت قضیه این است که قطعاً بهتر از اینها هم می‌شد مدیریت کرد و خطاهای زیادی داشتیم. درستش این بود که در زمان خودش عذرخواهی می‌کردیم اما هنوزم برای عذرخواهی دیر نشده است. 

او یادآور شد: زمانی که در حوزه سینما بودم، تجربه خوبی بود و در دورانی که سپری کردم، تقریباً چیزی در سینما نبود که برای آن برنامه‌ریزی نکرده باشم. برای یک منظومه از موضوعات که در سینما با آن سر و کار داشتیم برنامه ‌ریزی کردیم و این‌ها دست به دست هم دادند تا یک سینمایی برپا شود.

سید محمد بهشتی گفت: فکر می‌کنم بعد از ۳۵ سال، این سینما برپا شده است. سینمای ارزشمندی داریم و بار این سینما بر دوش شما و دوستان دیگری است که در سینما هستند.  ما در سال ۶۲ تلاش کردیم همه موضوعاتی که به مدیریت مربوط می‌شوند مورد بحث قرار دهیم و برای آن برنامه‌ریزی کنیم؛ یکی از مهمترین حوزه‌هایی که ما با آن سروکار داشت این بخش نیروی انسانی آموزش دیده بود. 

شادمهر راستین _فیلم‌نامه نویس نیز در این همایش گفت: تقریبا از سال  ۷۸ به هر دلیلی از من خواسته شده که یک طرح درس برای مراکز آموزش فیلمسازی چه با حمایت دولتی و شهرداری و چه بخش خصوصی بنویسم، بدون اغراق و استثنا مبنای من باغ فردوس بوده است. زمانی که ما می‌خواستیم سر صحنه برویم می‌گفتند بچه های باغ فردوس آمدند و این افتخاری بود.

او افزود: بچه‌های باغ فردوس از ابتدا ویژگی باهم بودن را در یک تشکل واحد داشتند. بدون اغراق می گویم از حدود سال‌های ۷۸ این موضوع را فهمیدم که عده‌ای علاقه ندارند این تشکل یکپارچه با هم وارد سینما شوند. فکر کنید یک میوه نارس که با یک دوره آموزش وارد کار شدند دوره بهره‌برداری کارشان با مشکل روبرو شد اما با وجود همه این مشکلات همچنان ادامه دارند و همچنان یک نوع تفکر هستند.

راستین در بخش پایانی سخنانش گفت: دستاورد مهم باغ فردوس این است که مسئولیت سینمایی بودن که از یک دوره‌ای به ما رسید صادقانه و با تمام دانش به نسل بعدی انتقال دادیم. گله ما این نیست که چرا ما به جایگاه والا خود نرسیدیم. گلایه از این داریم که چرا از دانش و توانایی ما کمتر استفاده می‌شود. ما بیش از آن چیزی که فکر می‌کنند، هستیم. ما مبنا و نگهدارنده‌های سینمای ایران هستیم. 

شهاب‌الدین عادل _ عکاس و مستندساز نیز در این همایش حضور یافت و از محمدرضا شریفی، علی معلم و سیف‌الله داد یاد کرد. 

او گفت: خوشحالم در این همایش شرکت کردم به خاطر اینکه هیچ تاریخ‌نگاری درستی از باغ فردوس نشده است و هرگز حق این مرکز به درستی ادا نشده است. مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی باغ فردوس در زمانی که دانشگاه‌ها تعطیل شده بود، سال ۶۱ تاسیس شد و هشت دوره آموزشی داشت که دو دوره آن مربوط به فیلم نامه نویسی حرفه‌ای و یک دوره منشی گری صحنه حرفه‌ای و پنج دوره دیگر مربوط به  فارغ‌التحصیلانی بود که امروز برخی از آنان حضور دارند. همچنین دو دوره دیگر نیز در سال ۶۸ برگزار شد.

عادل با بیان اینکه "در حال حاضر 3هزار مرکز آموزشی فیلمسازی وجود دارد، اما من هیچ‌کدام را تایید نمی‌کنم" افزود: باغ فردوس را تایید می‌کنم چون در این مرکز فکرهای اقتصادی و پولی وجود نداشت و همه با صداقت و ایمان کنار هم بودند. 

همچنین رهبر قنبری _ مدرس انجمن سینمای جوانان و یکی از اجرا کنندگان این همایش به ایسنا گفت: برای برگزاری این همایش مدیران سازمان سینمایی وزارت ارشاد، مدیرعامل خانه سینما و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و مدیرعامل انجمن سینمای جوان از ما، پشتیبانی و حمایت کرده‌اند.

او ادامه داد: بنای ما بر این است که اگر آثاری از این دانش آموختگان در جایی باقی انده و آثار در حال ساخت‌شان در نهایت طی یک سال آینده در سالن سینما «تمدن» باغ فردوس در روزهای دوشنبه بعدازظهر اکران شود. همچنین بنیاد سینمایی فارابی یک کتاب از بیوگرافی و زندگینامه این افراد در دو جلد ۱۲۰۰ صفحه‌ای منتشر خواهد کرد و ۵۰ فیلم سینمایی آن‌ها را که به صورت ۱۶ و ۳۵ میلیمتری قدیمی هستند را برای اکران در سینمای «تمدن» دیجیتالی کند.

قنبری افزود: همچنین در این همایش گفتگوهایی برای تاسیس تشکلاتی مانند انجمن‌های صنفی، دانشکده‌ها و موسسات فرهنگی بین دوستان ترتیب دادیم که از کارکردهای دو روز همایش ما است.

در این همایش سخنرانان یاد خاطرات دوران باغ فردوس و سینمای آن مقطع را زنده کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha