به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سیفالله فرزانه تاکید کرد: این طرح پس از تصویب شواری راهبردی سازمان میراث برای آحاد مختلف اعم از اشخاص حقیقی، حقوقی و سازمانهای مرتبط لازم الاتباع خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه که در سالهای گذشته استقرارتاسیسات مزاحم و خلاف ضوابط بیان شده یونسکو کارگروههای شهرستانی و برخی نهادهای محلی همکاریها برای ساماندهی عرصه و حریم این اثر جهانی را مختل کرده است، گفت: تاکنون تصمیمگیران منطقهای و استانی اعم از فرمانداری شهرستان بهشهر، نماینده این شهرستان در مجلس شواری اسلامی، دادستان مرکز استان وشهرستان برای جمع آوری تاسیسات غیرمجاز و مزاحم جلسات متعددی برگزار کردهاند ومراجع قضایی مرکز استان وشهرستان نیز برای همکاری با اداره کل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران اقدامات جدی داشتهاند.
"صاحب دهشت" - مدیر پایگاه جهانی باغ عباس آباد بهشهر - نیز با تاکید بر اینکه باغ جهانی عباس آباد یکی از مواریث جهانی است که حفاظت از آن نیازمند تعامل و همکاری تمامی دستگاههای استان مازندران است، گفت: اداره کل میراث فرهنگی استان مازندران و پایگاه میراث جهانی باغ عباس آباد به منظور بهینهسازی مجموعه در جهت استفاده از فضای اثر، مرمت ساختمانهای معماری، محوطه سازی، مرمت راههای دسترسی و ... از اعتبارات استانی و ملی اقدامات مناسبی انجام داده است.
او گفت: آنچه در حفاظت از باغ جهانی عباس آباد بهشهر ضرورت دارد همکاری سه دستگاه اجرایی شرکت آب منطقهای به واسطه سد تاریخی این منطقه، منابع طبیعی به سبب تلاقی وظایفش با میراث فرهنگی و کاوشها و مطالعات باستان شناسی در این مجموعه تاریخی و اثر جهانی است.
مدیر پایگاه جهانی باغ عباس آباد بهشهر ادامه داد: در صورت نبود همکاری بین دستگاهی احتمال دارد این اثر جهانی در آینده با مشکلاتی مواجه شود که این ضرورت مدیریت یکپارچه در برون رفت از چالش موجود را مضاعف میکند.
براساس این گزارش، باغ جهانی عباس آباد بهشهر با وجود ضوابط حفاظتی مشخص شامل عرضه ۴۲۰ هکتاری و حریم ۱۰۸۰ هکتاری و در مجموع ۱۵۰۰ هکتار به سبب رعایت نشدن ضوابط حفاظتی عرصه و حریم ان ونیز دخالت های متعد دستگاه ها با چالش جدی مواجه است.
انتهای پیام
نظرات