به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی انجمن سواد رسانهای ایران، سید مرتضی موسویان با تاکید بر ضرورت فراگیری نهضت سواد رسانهای در کشور، اظهار کرد: برای موفقیت این نهضت باید تمام نهادهای مسؤول در این حوزه وارد میدان شوند و طبق برنامهای ملی و جامع برای کاهش کم سوادی رسانهای گام بردارند. تجربه ثابت کرده است اقدامات جزیرهای در این حوزه موجبات توفیق را فراهم نمیکند و این مهم نیاز به عزم و همراهی همگانی دارد.
او با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری که «فعلاً دشمن از ابزار رسانه استفاده میکند برای اثرگذاری بر افکار عمومی. توجه کنید! ابزار رسانه، ابزار مهم و اگر در دست دشمن باشد، ابزار خطرناکی است. ابزار رسانه را تشبیه میکنند به سلاحهای شیمیایی در جنگ نظامی؛ سلاح شیمیایی را وقتی میزنند، سلاح شیمیایی تانک و تجهیزات را از بین نمیبرد؛ تجهیزات میماند و انسانها از بین میروند و از قدرت استفاده از ابزار میافتند؛ سلاح شیمیایی در جنگ نظامی اینجوری است؛ ابزار رسانه هم اینجور است. امروز از تلویزیون، رادیو، اینترنت، شبکههای اجتماعی، انواع و اقسام وسایل فضای مجازی، علیه افکار عمومی ما استفاده میشود؛ این را کسانی که مسئولیت این بخش از کشور را - بخش ارتباطات را - دارند، درست توجه کنند.»، افزود: پس از بیان این دغدغه هوشمندانه، انجمن سواد رسانهای تنها راه مقابله با این سلاح شیمیایی را سواد رسانهای عنوان کرد و بر ضرورت فراگیری این مهم تاکید کرد.
رییس هیات مدیره انجمن سواد رسانهای ایران بیان کرد: امروز سواد رسانهای دیگر نزد افکار عمومی ناشناخته نیست و مخاطبان میدانند برای زیست در دنیای رسانهای شده، باید مهارتی با عنوان سواد رسانهای داشته باشند، محصول چند سال تلاش مجموعههای مختلف فعال در این حوزه است.
موسویان غفلت اصلی در این حوزه استراتژیک را اقدامات جزیرهای دانست و تصریح کرد: همانطور که زمانی برای ریشه کنی بی سوادی، نهضت سواد آموزی با مشارکت تمام بخشهای مربوطه وارد میدان عمل شدند، امروز برای فراگیری نهضت سواد رسانهای باید تمام نهادها، انجمن ها، موسسات و کانونهای فعال در این زمینه با تمام قوا وارد میدان عمل شوند و اینگونه نباشد که از هر سمتی صدایی که تاکید بر خودمحوری و نفی سایرین را دارد، شنیده شود.
او ادامه داد: با عنایت به روند فزاینده رشد تکنولوژیها، هر ثانیه غفلت ما میتواند خسارتهای قابل توجهی داشته باشد. بسط و توسعه سواد رسانهای، کار یک دستگاه و انجمن و وزارتخانه نیست و هر آنجایی که با چنین رویکردی پا به میدان بگذارد، فاصله با موفقیت قابل توجه خواهد بود و مهمتر اینکه نفی آنچه در گذشته انجام شده است، جفای در حق تمام کسانی است که سالهاست در این حوزه با دغدغه گام برداشتند.
موسویان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در انجمن سواد رسانهای ایران در یک سال و نیمی که از زمان تاسیس آن میگذرد، خاطرنشان کرد: طراحی و اجرای دورههای پودمان سواد رسانهای در راستای مهارت افزایی و تربیت مربی سواد رسانهای، تولید و پخش دهها برنامه رادیویی و تلویزیونی، چاپ چند عنوان کتاب با موضوع سواد رسانهای، برگزاری همایش با موضوع سواد رسانهای، برگزاری نشستهای تخصصی در این حوزه، شناسایی و عضوگیری فعالان سواد رسانهای در سطح کشور جهت فراگیری نهضت سواد رسانهای در ایران اسلامی، گفتمان سازی در حوزه سواد رسانه ای، مطالبه گری از نهادهای مسوول در این حوزه، ورود به هنگام در موضوعات متاثر از رسانه در بزنگاه های زمانی مختلف، تلاش جهت عمومی سازی و تبیین ضرورت های فراگیری سواد رسانهای برای عموم مردم و.....تنها بخش کوچکی از اقدامات این تشکل مردم نهاد بوده است.
او ضمن قدردانی از همه نهادها، موسسات، سازمانها و وزارتخانههایی که طی این سالها دغدغهمند برای توسعه سواد رسانهای در کشور گام برداشتند، اعلام کرد: این انجمن برای یاری رسانی و همراهی به تمامی فعالان این بخش آمادگی دارد و ما به عنوان تنها تشکل مردم نهاد و فعال در این حوزه به هر روندی که موجبات محافظت از کاربر در برابر سلام شیمیایی دشمن را فراهم میآورد، کمک خواهیم کرد.
موسویان در پایان گفت: انجمن سواد رسانهای آمادگی دارد با استفاده از ظرفیت تمام فعالان این حوزه «طرح ملی ارتقای سواد رسانهای» را تهیه و اجرایی کند.
انتهای پیام
نظرات