• سه‌شنبه / ۲۷ آذر ۱۳۹۷ / ۲۱:۲۳
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 97092713982
  • خبرنگار : 71583

جشن منتقدان سینمایی به کام «مغزهای کوچک زنگ زده»

جشن منتقدان سینمایی به کام «مغزهای کوچک زنگ زده»

دوازدهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در حالی برگزار شد که در بخش اهدای جوایز فیلم سینمایی «مغزهای کوچک زنگ‌زده» به کارگردانی هومن سیدی بیشترین تعداد دریافت تندیس این جشن را به خود اختصاص داد و همچنین به‌دلیل کمبود جا برخی از مهمانان به صورت ایستاده و یا نشسته بر روی زمین مراسم را دنبال کردند.

به گزارش ایسنا، دوازدهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران، سه‌شنبه ٢٧ آذر به دبیری جعفر گودرزی و با حضور منوچهر شاهسواری، جواد طوسی، ابراهیم داروغه‌زاده، علیرضا رضاداد، علیرضا داوودنژاد، سعید سعدی، غلامرضا موسوی، حسن فتحی، سارا بهرامی، سیروس الوند، میلاد کی‌مرام، امین حیایی، جواد عزتی، مه‌لقا باقری، حبیب اسماعیلی، کامران ملکی، هادی مقدم‌دوست، محمد متوسلانی، سیدعباس عظیمی _ مدیرعامل انجمن پیشکسوتان _، هومن سیدی، نوید محمدزاده، کیومرث پوراحمد، جمشید هاشم‌پور، هوشنگ گلمکانی، فاطمه گودرزی، حبیب رضایی، فرشته طائرپور و ... در تالار ایوان شمس برگزار شد.

جعفر گودرزی دبیر این دوره جشنواره در سخنانی بیان کرد: سینمای ایران با در نظر گرفتن همه مولفه‌ها نیازمند رصد و مراقبت است. علی‌رغم برگزاری جشنواره‌های متعدد که بیشتر به دورهمی‌ها تبدیل شده است، هنوز جشن منتقدان به‌صورت مصرانه فعالیت‌اش را ادامه می‌دهد. این صنف فارغ از دغدغه‌های حاکم می‌تواند سنگ محکی قابل اعتنا باشد. امیدوارم برگزاری این جشن که فارغ از سلیقه است، به ارتقاء فرهنگ کمک کند.

جایزه ۴۰ سال سینمای کودک

جایزه تجمیع نظرات منتقدین در ۴۰ سال سینمای کودک و نوجوان با حضور احد میکائیل‌زاده، جواد طوسی و جعفر گودرزی به برگزیدگان اهداء شد:

بهترین فیلمنامه سینمای کودک و نوجوان به فیلم «باشو غریبه کوچک» بهرام بیضایی تعلق گرفت که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این جایزه را به نمایندگی دریافت کرد.

جایزه بهترین کارگردانی به هم کیومرث پوراحمد تعلق گرفت.

کیومرث پوراحمد در سخنانی بیان کرد: من از قبل از انقلاب کار کودک می‌ساختم اما همه مرا به «قصه‌های مجید» می‌شناسند. ای کاش فقط یکی در طول این ۲۷ سالی که از ساخت "قصه‌های مجید" می‌گذرد این ارزش را قایل بودند که بگویند تو که این اثر را ساختی بیا و یک فیلم دیگر هم بساز.

او ادامه داد: هربار که پیشنهاد ساخت اثری می‌شود به من می‌گویند سرمایه‌گذار بیاور. در واقع فارابی به من می‌گوید خودت سرمایه می‌آوری؟ به غیر از آقای جعفری جلوه در بنیاد فارابی و رضاداد که از معدود مدیران پاک‌دست هستند و حمایت کوچکی از من کردند، دیگر مدیران فارابی از من حمایت نکردند و برای آن‌ها من و یک جوان تازه‌کار تفاوتی نداریم.

پوراحمد گفت:جوانانی هستند در سینما که امروزی هستند و تنها ۳۰ سالش است ولی یک متر از دفترش به اندازه کل زندگی من ارزش دارد.

 
جایزه بهترین بازیگر نوجوان به مهدی باقربیگی برای بازی در سریال «قصه‌های مجید» اهداء شد.

او پس از دریافت جایزه خود با اشاره به کیومرث پوراحمد گفت: ما ۴۰ سالمون شد اما قدمان اندازه شما نشد. من سعی کردم در زندگی‌ام راست بگویم اما آقای پوراحمد از شریف‌ترین آدم‌هایی است که در زندگی‌ام دیده‌ام. اگر او در مملکت دیگری بود بیشتر قدرش را می‌دانستند. اما من قدر شما را می‌دانم و امیدوارم روزی همه هنرمندان به جایگاه اصلی خودشان برسند.
او در ادامه با اشاره به حضورش در شورای شهر اصفهان هم گفت: بار قبل هم لیز خوردم و به شورای شهر رفتم. اگر کار خودمان باشد همان را انجام‌ می‌دهم و وارد شورای شهر نمی‌شوم.

جایزه بهترین بازیگر نوجوان دختر هم به ترانه علیدوستی اهداء شد که حمید علیدوستی پدر ترانه علیدوستی جایزه او را دریافت کرد.

جایزه بهترین بازیگر کودک به فرخ هاشمیان برای فیلم «بچه‌های آسمان» به کارگردانی مجید مجیدی و آیدا محمدخانی برای فیلم «بادکنک سفید» به کارگردانی جعفر پناهی، تقدیم شد.

خواهر این هنرمند که پیامی را از طرف آیدا محمدخانی می‌خواند، در سخنانی بیان کرد که او اکنون دانشجوی فوق دکترای مغز و اعصاب در خارج از ایران است.

جایزه بهترین فیلم کودک به «خانه دوست کجاست» اثر عباس کیارستمی اهداء شد که اسکندرفر جایزه را به نمایندگی از بهمن کیارستمی (پسر عباس کیارستمی) دریافت کرد.

جایزه بهترین فیلم نوجوان هم به «باشو غریبه کوچک» اثر بهرام بیضایی اهداء شد که نماینده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هدیه را دریافت کرد.

بزرگداشت اسحاق خانزادی

در ادامه مراسم بزرگداشت اسحاق خانزادی از صدابرداران پیشکسوت سینمای ایران با حضور سماک‌باشی، حسین دلپاک و رضا درستکار در حالی برگزار شد که افراد حاضر در سالن به احترام او ایستادند.
اسحاق خانزادی نیز در سخنان کوتاهی بیان کرد: من ۶۰ سال با این میکرفون‌ها کار کرده‌ام اما اکنون به خود من اجازه نمی‌دهند که با آن‌ها صحبت کنم.

رضا درستکار نیز بیان کرد: ما در یک کشوری زندگی می‌کنیم که نمی‌شود اوضاع یک‌طرف خوب باشد و طرف دیگر خراب؛ بلکه هر دو طرف اوضاع‌شان خراب است. امروز در جایزه پژوهش سال به برترین‌ها نیم سکه هدیه می‌دادند! اگر ما همین چیزها را هم نداشتیم باید چه کار می‌کردیم. کاش کسانی مانند آن نماینده مجلس یک شب برای سینما خوابشان نبرد.
جواد طوسی رئیس انجمن منتقدان و نویسندگان نیز بیان کرد: ممکن است این سوال پیش آید که برپایی چنین جشنی در این شرایط اقتصادی چه لزومی دارد؟ اما این جشن یک دعوت برای کنار هم بودن و دیده شدن آثاری است که خالقش به شعور مخاطب ارج می‌نهد. فکر می‌کنم این تمرین همدلی، مساله مهمی است که اعضای این انجمن به آن پایبند هستند.

اعلام برگزیدگان بخش اصلی جشن

جایزه بخش خلاقیت و استعداد درخشان/ فیلمسازان اول با حضور محمد بزرگ‌نیا، طهماسب صلح‌جو و علی اعلایی به نیما اقلیما برای فیلم «امیر» اهداء شد.

او بعد از دریافت جایزه خود گفت: حس بچه‌ای را دارم که اولین صدآفرین را دریافت کرده است. خوشحالم که اولین جایزه را از جشن منتقدان می‌گیرم. شما آگاهی می‌فروشید اما متاسفم که الان آگاهی ارزان شده است.

جایزه بهترین چهره‌پردازی با حضور عبدالله اسکندری، عزیزالله حاجی‌مشهدی و هادی غفاری به سعید ملکان برای «تنگه‌ ابوقریب» اهداء شد.

جایزه بهترین طراحی صحنه و لباس با حضور کوروش تهامی، محمد گبرلو و حسین سلطان‌محمدی به محمدرضا شجاعی برای فیلم «تنگه ابوقریب» تقدیم شد.

تقدیر از سعید عقیقی

در ادامه و با حضور سعید قطبی‌زاده و جواد طوسی از سعید عقیقی، از فیلمنامه‌نویسان سینمایی تقدیر شد.

سعید قطبی‌زاده در سخنانی بیان کرد: به عنوان منتقد سینما افتخار می‌کنم که هم‌اسم و هم‌ماه تولد او هستم. هروقت از فیلمسازان «خوب» می‌نویسیم بهترین منتقد هستیم اما وقتی یک نقد کوچک می‌کنیم باید منتظر واکنش‌های شدید باشیم. اینجا آمده‌ام تا بگویم کاری که عقیقی در گذشته کرده است، در آینده سینمای ایران دیده می‌شود.

پس از صحبت‌های این دو هنرمند درباره سعید عقیقی، او بعد از دریافت جایزه خود گفت: من بی‌رحمانه‌ترین سناریو به نام "شب‌های روشن" را نوشتم. خوشحالم از این‌که در زمان حیاتم از من تجلیل شد. اولین باری که وارد استودیو شدم با اسحاق خانزادی روبه‌رو شدم و این اتفاق خوبی بود. حتما نقد فیلم می‌تواند کمک زیادی به ما کند. هنوز بخش‌های ناگفته‌ای از سینما مانده‌اند. بیشتر نوشته‌هایم آن چیزی است که دوست داشتم بر روی پرده ببینم و پیش از آن ندیده‌ بودم.
 

جایزه بهترین موسیقی فیلم با حضور واروژ کریم‌مسیحی، حمید نعمت‌الله و مسعود نجفی به سهراب پورناظری برای فیلم «شعله‌ور» اهداء شد.

جایزه بهترین مهندسی صدا با حضور حسن زاهدی، رضا صائمی و اصغر نعیمی به پیشوایی و علویان برای فیلم «به وقت شام» تعلق گرفت.

اصغر نعیمی هم بیان کرد: صحبت‌های آقای پوراحمد دردناک بود و امیدوارم فیلم‌هایی چون "آشغال‌های دوست‌داشتنی" و "خانه پدری" امسال اکران شوند.

جایزه بهترین تدوین با حضور نرگس آبیار، محمدحسین قاسمی و آنتونیا شرکا به «مغزهای کوچک زنگ‌زده» تعلق گرفت.

هومن سیدی بعد از دریافت جایزه گفت: تدوین این فیلم را مدیون مهدی سعدی هستم که تلاش زیادی برای آن انجام داد.

جایزه بهترین فیلمبرداری با حضور هوشنگ گلمکانی، جواد عزتی، علیرضا تابش و غلامرضا موسوی به حمید خضوعی ابیانه برای فیلم‌ «تنگه ابوقریب» اهداء شد.

علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی که برای اهدای جایزه این بخش روی سن آمده بود، با اشاره به صحبت‌های کیومرث پوراحمد بیان کرد: وظیفه ما این است که از کارگردانانی مانند شما حمایت کنیم و ما در بنیاد سینمایی فارابی مانند دیگر آثارتان از شما حمایت خواهیم کرد.

اصغر رفیعی‌جم تقدیر شد

در ادامه مراسم، بزرگداشتی با حضور علیرضا داوودنژاد، سیروس الوند و مهرزاد دانش برای اصغر رفیعی‌جم از فیلمبرداران پیشکسوت سینما برگزار شد.

در این بخش کلیپی از پیام بهرام بیضایی هم که به‌صورت خصوصی برای این هنرمند ارسال کرده بود، پخش شد.

سیروس الوند در سخنانی بیان کرد: تعجب می‌کنم دوستان منتقدم گذشته را نفی می‌کنند درحالی که جایزه امشب را به بیضایی، کیارستمی و کیمیایی می‌دهند و از پرویز دوایی بزرگ یاد می‌شود.

او ادامه داد: سینمای بی‌منتقد مثل چهره‌ی بی‌آیینه است. حتی قهر منتقدین ارزشمند است. قدرنادیده‌ترین بخش سینمای ایران فیلمبرداران ما هستند. آن‌وقت می‌روند استرارو را می‌آورند آن‌هم در حالی که ما فیلمبرداران خوبی داریم.

علیرضا داوودنژاد نیز بیان کرد: او خیلی خوب می‌بیند و نور را به خوبی می‌شناسد. در فیلم "بی‌قرار" من دیالوگ می‌نوشتم و میزان‌سن درست می‌کردم و از همان موقع‌ها درباره خیلی چیزها در قاب تصویر باهم صحبت می‌کردیم و این یک استعداد ذاتی در اوست.

مهرزاد دانش نیز گفت: درام و ریتم در نور و پس‌زمینه و عمق کارهای او کاملا به‌جا و مشخص است.

او همچنین گفت: برگزاری این مراسم کار مردافکنی است اما مایلم در این جشن هویت منتقدانه‌ای هم‌ در نظر بگیرم. هیچ فضای منتقدانه‌ای در این جشن نیست و تمایزی با جشن‌های دیگر ندارد. منتقدان، خبرنگاران، مدرسان و تحلیلگران، ستاره‌های خاموش سینما هستند. اجازه دهید ما قهرمان همین یک‌شب باشیم. کاش اگر جایزه‌ای داده می‌شود نقدی هم وجود داشته باشد. اگر اسم نقد را از جشن امشب بردارید با دیگر جشن‌ها تفاوتی وجود ندارد. یکی از آفت‌های نقدپذیری، کنش‌پذیری است. یک کنش‌مندی لازم است و ای کاش امشب، نقد تبلور بیشتری داشت‌.

تندیس بهترین نقش مکمل مرد با حضور محمد متوسلانی، محسن بیگ‌آقا و جمشید هاشم‌پور به فرهاد اصلانی برای «مغزهای کوچک زنگ‌زده» اهداء شد.

محمد متوسلانی نیز در سخنانی گفت: سینمای ایران در اکثر زمینه‌ها پیشرفت فوق‌العاده‌ای داشته است. وقتی این چهره‌های فوق‌العاده و جوان را می‌بینم شاد می‌شوم و امیدوارم این پیشرفت ادامه داشته باشد.

تندیس بهترین نقش مکمل زن با حضور گلاره عباسی و سعید عقیقی به سحر دولتشاهی برای فیلم «عرق سرد» تعلق گرفت.

او پس از دریافت جایزه خود گفت: امسال هجدهمین سال فعالیت من در سینما است و ممنونم که تلاشم را لایق جایزه گرفتن دانستید. این جایزه مسئولیت مرا زیاد می‌کند و بابت آن بسیار خوشحالم.

جایزه نقش اول مرد با حضور مسعود رایگان، حبیب رضایی و حسام‌الدین مقامی‌کیا به دو برگزیده اهداء شد.

دیپلم افتخار به امین حیایی برای فیلم «شعله‌ور» تعلق گرفت و تندیس بهترین نقش اول مرد نیز به نوید محمدزاده اهداء شد.

نوید محمدزاده بعد از دریافت جایزه خود، بیان کرد: من اولین جایزه سینمایی را در همین سالن برای «عصبانی نیستم» گرفتم. برای فیلم «ابد و یک روز» هم همین‌طور. این جایزه حس مسئولیت زیادی به من می‌دهد. هومن سیدی! این کمترین کاری بود که برایت انجام دادم و این‌که تایید این جنس بازیگری به من جسارت زیادی می‌دهد.

بهترین بازیگر نقش اول زن با حضور فرشته طائرپور، کیوان کثیریان و نگار عابدی به برگزیدگان‌ این بخش اهداء شد.

دیپلم افتخار به باران کوثری برای فیلم «عرق سرد» اهداء شد.
تندیس بهترین نقش اول زن هم به سارا بهرامی در فیلم «دارکوب» تعلق گرفت.

دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه با حضور حسن فتحی، جواد عزتی و شاه‌طلایی به هادی مقدم‌دوست و حمید نعمت‌الله اهداء شد.
تندیس بهترین فیلمنامه نیز به هومن سیدی برای "مغزهای کوچک زنگ‌زده" تعلق گرفت.

هومن سیدی بعد از دریافت جایزه خود با اشاره به صحبت‌های دانش، بیان کرد: منتقدان ستاره‌های خاموش سینما نیستند بلکه شما راه را به ما نشان می‌دهید و من همیشه نقدها درباره کارهایم را دنبال می‌کنم مخصوصا نقدهای منفی را؛ زیرا می‌خواهم در کارم پیشرفت کنم.

بهترین کارگردانی با حضور قاسم قلی‌پور، الهام‌ حسامی، حبیب اسماعیلی و محسن امیریوسفی، به هومن سیدی برای «مغزهای کوچک زنگ‌زده» اهداء شد.

امیریوسفی نیز که برای اهداء جایزه روی سن آمده بود، بیان کرد: خوشحالم که در این جشن از یکی از ستون‌های اصلی سینمای ایران یعنی بهرام بیضایی نام برده شد و این نشان‌دهنده تفاوت این جشن با دیگر جشن‌های محافظه‌کار دیگر است.

در آخرین بخش با حضور منوچهر شاهسواری، هارون یشایایی، درسا شفیعی و جعفر گودرزی، سعید سعدی برای فیلم «مغزهای کوچک زنگ‌زده» تندیس بهترین فیلم را دریافت کرد.

منوچهر شاهسواری نیز در پایان مراسم گفت: آرزو می‌کنم سال‌های دیگر با تغییرات دیگری و کیفیت بهتری این جشن برگزار شود

.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha