• سه‌شنبه / ۲۰ آذر ۱۳۹۷ / ۱۶:۴۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 97092010255
  • خبرنگار : 71191

امضای تفاهم‌نامه‌ «نظام فنی اجرائی مرمت» بدون «فهرست بها»

امضای تفاهم‌نامه‌ «نظام فنی اجرائی مرمت» بدون «فهرست بها»

در حالی تفاهم‌نامه همکاری مشترک برای تهیه «نظام فنی اجرایی مرمت کشور» بین سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و سازمان برنامه و بودجه کل کشور امضا شد که به نظر می‌رسد در این تفاهم‌نامه هیچ نشانی از «فهرست بها» وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، «محمدحسن طالبیان» معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرد: در این تفاهم نامه تشکیل کارگروه‌های فنی و کمیته راهبردی و تامین اعتبار این طرح مورد تفاهم قرار گرفت.

او گفت: ساماندهی پیمانکاران و مشاوران و امور طراحی و نظارت، تدوین ضوابط و دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌های مرتبط، مشخصات فنی و اجرایی حوزه میراث فرهنگی، امور مالی و قراردادها، ارتقاء و تعیین صلاحیت عوامل اجرایی و سایر موارد مورد نیاز در حوزه میراث فرهنگی از جمله اهداف این تفاهم نامه است.

معاون میراث فرهنگی کشور همچنین تاکید کرد: دبیرخانه این تفاهم نامه در سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خواهد بود و قرار است جلسات کمیته راهبردی حداقل یک بار در ماه به دبیری مدیر کل حفظ و احیا بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی سازمان برگزار شود.

به گزارش ایسنا، در حالی تفاهم‌نامه همکاری مشترک تهیه «نظام فنی اجرایی مرمت کشور» بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سازمان برنامه و بودجه کل کشور توسط محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی و سید جواد قانع‌فر رئیس امور نظام فنی و اجرایی مشاوران و پیمانکاران سازمان برنامه و بودجه به نمایندگی از دو سازمان امضا شد که با وجود مطرح شدن صحبت‌هایی در طول سال‌های گذشته مبنی بر وجود نواقصی در "فهرست بها" در میراث‌فرهنگی، به  نظر می‌رسد بین بندهای تائید شده، هیچ نامی از فهرست بها مطرح نشده است.

"فهرست بها" که معمولا در پروژه‌های مرمت، نگهداری و حفاظت از بناهای تاریخی مطرح می‌شود توسط سازمان میراث فرهنگی در دولت‌های نهم و دهم و حتی در جلسات جانبی همایش بین‌المللی مرمت آئین‌نامه‌ها و صورت‌جلساتی عنوان می‌شد، اما تا امروز در بسیاری از موارد کم و زیاد شدن بودجه برای حتی انجام یک مرمت ساده روی بناهای تاریخی تاثیر زیادی گذاشته به حدی که بالا بودن هزینه‌ها باعث شده تا لزوم انجام مرمت ساده‌ی یک بنای تاریخی به پروژه‌ای بزرگ برسد، اما هنوز اعتباری برای ان مرمت اختصاص نیافته است.

حتی «غلامرضا میثاقیان»، مدیر کل سابق اداره محوطه‌ها و بناهای تاریخی در معاونت میراث فرهنگی هفتم دی ماه سال گذشته به ایسنا گفته بود: تا کنون چند جلسه در این زمینه با حضور پیشکسوتان مرمت و سازمان برنامه و بودجه تشکیل شده است و در نهایت با توجه به تفاوت فهرست بهای میراث فرهنگی با دفتر فنی برنامه و بودجه و وجود خواسته‌های جداگانه و متفاوت در این زمینه، باید این فهرست به صورت یکپارچه تهیه و ابلاغ شود.

او "فهرست بها" را بخشی از یک نظام کلی یعنی نظام فنی و اجرائی می‌داند و ادامه می‌دهد: اعتقاد ما این است که اساس نظام فنیِ کنونی بر تخریب و نوسازی استوار است، در حالی که کارِ مرمت تخریب نیست و تا حد ممکن حفاظت از آن بر عهده‌ی ماست. بنابراین باید این‌طور فکر کنیم که برای داشتن فهرست بها، باید یک نظام فنی و اجرائی ویژه‌ی خودمان داشته باشیم.

حتی طالبیان نیز در همان زمان، توضیح داد: "فهرست بها"ی قبلی که سال‌های گذشته، تهیه شده بود، دیگر قابل استفاده نیست. این اتفاق یک مساله کارشناسی شده است که باید درباره‌ی آن با سازمان برنامه و بودجه به نتیجه برسیم. چون یک اقدام کیفی است و از سوی دیگر کیفیت را به رقم تبدیل کردن کار آسانی نیست.

معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به وجود پیچیدگی‌هایی در این پروژه‌ها و لزوم استاندارد بودن "فهرست‌بها"  ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه نیز باید با این پیچیدگی‌ها آشنا باشد، ما باید این فهرست را با نظام فنی و اجرائی یکپارچه کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha