• سه‌شنبه / ۲۰ آذر ۱۳۹۷ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 97092010063
  • خبرنگار : 71451

«عزیز کرده» نقد شد

«عزیز کرده» نقد شد

بیست و یکمین جلسه سه شنبه‌های نقد کتاب با محوریت کتاب «عزیزکرده» در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این نشست احد گودرزیانی با اشاره به سابقه نویسنده کتاب «عزیز کرده» در سخنانی بیان کرد: خانم مرضیه نظرلو نویسنده کتاب عزیزکرده در مسیر حرفه‌ای شدن هستند. او حدود ۱۲ سال است که در زمینه دفاع مقدس کتاب می‌نویسد و انواع نوشتن را یاد گرفته است. خودش نیز یک نوع نگارشی را انتخاب کرده است و در این اثر سابقه و توانایی او قابل مشاهد است.

وی یادآور شد: کتاب‌های دفاع مقدس مخاطب خاص وعام دارد. کسی  که کتاب عزیز کرده را باز کند قطعا با آن ارتباط برقرار خواهد کرد به این دلیل که وقتی سوژه‌های ما از مرکز یا تهران به استان‌ها می‌روند در نوع نگارش و روایت‌ها اتفاقات تازه‌ای را شاهد خواهیم بود و کمتر روایت‌های تکراری را می‌شنویم این بخشی از ارزش کتاب است.

این منتقد با اشاره به اینکه در حال صریح شدن در جامعه هستیم گفت: خوشبختانه جامعه با صریح شدن در روایت‌ها کنار آمده است. به تناسب نسل بندی‌هایمان خانم نظرلو در نوع نگارشش از صراحت برخوردار است. مثلا یک زمان نمی‌توانستیم عنوان کنیم که یک سرباز سیگار کشیده است اما بعدا همین موضوع به عنوان بیان واقعیت‌ها از امتیاز برخورداربود.

گودرزیانی ادامه داد: اما در این کتاب شاهد نوعی عجله هستیم چراکه غلط تایپی و ایرادهای ویراستاری در آن مشاهده می‌شود که این موضوع متوجه ناشر است. در بخش خصوصی ما شاهد چنین غلط‌هایی نیستیم اما متاسفانه آثاری که توسط بخش دولتی و نهادی چاپ می‌شوند چنین مواردی به وفور به چشم می‌خورد. همچنین ما باید بوم منطقه را در نظر بگیریم ایا مردم منطقه ملایر با این شیوه سخن می‌گویند که نثر کتاب دارد یا  خیر.

وی در پایان خاطرنشان کرد: خوب  است جلسه‌ای با عنوان شیوه و ساختار نقد کتاب دفاع مقدس برگزار شود. این کار به ما می‌آموزد که چگونه آثار کتاب دفاع مقدس را داوری کنیم.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگر این نشست مرضیه نظرلو نویسنده کتاب «عزیز کرده» توضیح داد: این کتاب در رابطه با زندگی شهید حسن تاجوک فرمانده گردان مسلم‌بن‌عقیل شهرستان ملایر از لشکر انصارالحسین استان همدان است. ملایر از جمله شهرستان‌هایی است که شهدای شاخصی دارد اما ناشناخته هستند.

وی ادامه داد: برای نگارش این کتاب نزدیک ۱۸۰ساعت خاطره جمع آوری شده بود. آقای حمید حسام کار نگارش کتاب را به من سپردند. مصاحبه‌ها اغلب در رابطه با نقش گردان مسلم‌بن‌عقیل بود برای همین مجدد برای پرکردن خلاءهای مصاحبه تکمیلی انجام شد و پس از آن کار نگارش و تدوین را آغاز کردم. این کتاب با زاویه دید سوم شخص به نگارش درآمده است و از پردازش‌های ذهنی خودداری کرده‌ام. زندگی شهید تاجوک فراز و فرودهایی  دارد. به عنوان مثال به او تیر خلاص زده بودند اما زنده ماند یا پیش از انقلاب ماشینی با او برخورد می‌کند اما مجدد به زندگی ادامه می‌دهد.

نظرلو یادآور شد: درحقیقت کتاب عزیز کرده روایتی مستند از زندگی شهید تاجوک است.  ممکن است گاهی حس شود که در جایی از خاطرات پرش داشته‌ام. من نمی‌خواستم در فرایند نگارش دخل یا تصرفی انجام دهم. پس از نگارش، این اثر توسط آقای حمید حسام بازبینی شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کارکردن با ناشر نهادی یا دولتی مصیبت است چرا که در برخی از موارد با چالش‌هایی برمی‌خوریم. طرح کتاب در ظاهر گویای آن است که مخاطب با اثری دینی و مذهبی روبرو خواهد شد اما این کتاب در زمینه دفاع مقدس است. دلیل عنوان کتاب نیز آن است که شهید تاجوک پس از پنج دختر به دنیا آمد و توجه ویژه‌ای به او می‌شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha