به گزارش ایسنا، دکتر علی آهونمنش در مراسم بیست و پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه سوره که امروز در حوزه هنری برگزار شد، بر ضرورت توجه دولت به بخش خصوصی و ورود این بخش به حوزه آموزش عالی تاکید کرد و گفت: اینک اغلب دولتها پذیرفتهاند که خود را از عرصه اجرائیات جدا نموده و به نظارت و سیاستگذاری بپردازند. آموزش عالی هم یکی از همین عرصهها است که واگذاری آن به بخش خصوصی علاوه بر آنکه موجب افزایش کارایی و بهرهوری، کاهش هزینهها و تخصیص بهینه منابع میشود، موجب برقراری رابطه منطقیتر اقتصادی بین آموزش و اشتغال نیز خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: با پیش بینی وضعیت اقتصادی کشور در سالهای پیش رو اعتبارات دانشگاهی سال به سال با نرخ ثابت کاهش خواهد یافت بنابراین اگر اعتبار کافی برای تجهیز آزمایشگاهها و یا انجام تحقیقات در دانشگاهها وجود نداشته باشد، کیفیت در آموزش عالی به صورت مداوم کاهش مییابد.
دکتر آهونمنش با تاکید بر اینکه هر دانشگاه و یا موسسه آموزش عالی باید نهادی مستقل و انتفاعی باشد، اظهارکرد: دولت نباید در استخدامها و حوزههای فعالیتهای این مراکز دخالت نماید. به عبارتی دیگر کار وزارت علوم ارزیابی، نظارت و تشویق به ارتقاء کیفیت است نه دخالت در امور.
دبیرکل اتحادیه دانشگاههای غیر دولتی کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر دانشگاهها در احراز صلاحیتهای آموزشی و تخصصی، انتخاب و استخدام اعضای هیات علمی خود اختیار ندارند و هم اکنون در بسیاری از دانشگاههای ایران اعضای هیات علمی تدریس میکنند که حداقل شرایط لازم برای آموزش و پژوهش را ندارند و صرفا در چارچوب مناسبات به کار گرفته شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: دولت همه ساله هزاران میلیارد ریال هزینه دانشجویان دانشگاههایی میکند که در تولید ملی نقشی ندارند. با توجه به اینکه بخش خصوصی نیز همین وظیفه را بدون دریافت یک ریال از بیتالمال به خوبی و با کیفیت مناسب انجام می دهد پیشنهاد میشود. با تعطیل نمودن واحدهای فراوان و کم بازده دولتی وظیفه تمام آنها به بخش خصوصی با شرایطی که وزارت علوم تایید میکند واگذار نماید.
دبیرکل اتحادیه دانشگاههای غیر دولتی کشور با اشاره به رشد بی رویه و کمی موسسات غیر انتفاعی طی سالهای ۸۳ تا ۹۳ گفت: متاسفانه این مراکز بدون هدف و بی رویه رشد قابل توجهی داشتند بطوری که از تعداد ۷۱ موسسه غیر انتفاعی در سال ۸۳ به ۳۵۸ موسسه در سال ۹۳ رسیدیم.
دکتر آهونمنش با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۳۵۰ واحد دانشگاهی غیر انتفاعی در کشور فعال هستند، گفت: کیفیت خوب آموزشی، وجود مدیران با تجربه آموزش عالی، پوشش کامل جغرافیایی در سراسر کشور، مدیریت چابک با هزینه بسیار مناسب و غیره از جمله نقاط قوت این مراکز به شمار میرود.
وی در پایان به مهمترین نقاط ضعف موسسات غیر انتفاعی در کشور اشاره کرد و افزود: عدم انسجام و تفرقه و فقدان یک نهاد پرقدرت و تصمیمگیری برای همه مراکز، عدم توجه به عنصر کیفیت در پارهای از موسسات، فقدان هماهنگی لازم بین اعضای هیات موسس در اغلب موسسات و فقدان سرمایهگذاریهای لازم به دلیل ابهام در اساسنامه از جمله این نقاط ضعف به شمار میروند.
انتهای پیام
نظرات