دکتر قدیر رجبزاده، رییس موسسه پژوهشی علوم و فناوری غذایی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به حوادث غیر مترقبه در کشور، افزود: زلزله از جمله بلایای طبیعی است که در کشور به وفور رخ میدهد که نیاز است راهکارهایی برای امدادرسانی به آسیب دیدگان ارائه شود.
وی به رخداد زلزله کرمانشاه در سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: این زلزله خسارات زیادی را بر جای گذاشت و در کنار چالشهایی که در منطقه وجود داشت، زلزلهزدگان با مساله تامین مواد غذایی مواجه بودند.
رجبزاده تهیه اقلام خوراکی در زمان زلزله را یکی از معضلات امداد رسانی عنوان کرد و ادامه داد: در چنین مواقعی اقدام به ارسال غذاهای کنسرو شده میشود که این نوع غذاها تنها بخشی از نیازهای غذایی زلزلهزدگان را مرتفع میکند.
رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تامین آب آشامیدنی را از دیگر چالشها در زمان وقوع بلایای طبیعی عنوان کرد و یادآور شد: این در حالی است که در زمان زلزله راههای دسترسی به این مناطق از بین میرود که باید ازطریق هوا به زلزلهزدگان نسبت به رساندن غذا اقدام کرد.
رجبزاده از اجرای مطالعاتی در این زمینه خبر داد و اظهار کرد: در این مطالعات اقدام به تولید جیرههای غذایی ویژه آسیبدیدگان کردیم. دستاوردهای این تحقیقات به یکی از مراکز ذیربط ارائه شد، ولی بازخوردی از آن دریافت نکردیم.
این محقق حوزه صنایع غذایی در خصوص ویژگی جیره غذایی تولید شده برای مواقع بحرانی، خاطر نشان کرد: بسته غذایی تهیه شده شامل ترکیبات مختلف مواد غذایی است که میتواند در شرایط بحرانی نیازهای غذایی را برای کلیه سنین تامین کند.
به گفته وی در شرایط بحرانی تهیه شیر خشک برای نوزادان با چالشهایی مواجه بوده که جیره غذایی تهیه شده در این موسسه تحقیقاتی این چالش را مرتفع میکند.
رجبزاده همچنین تاکید کرد: این جیره غذایی به گونهای تهیه شده است که در صورت مسدود شدن مسیرها، قابلیت پرتاب از آسمان را دارد.
رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ابراز امیدواری کرد که با حمایت از این پروژه بتوانند چالشهای ناشی از بلایای طبیعی را کاهش دهند.
انتهای پیام
نظرات