• یکشنبه / ۸ مهر ۱۳۹۷ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 97070804534
  • خبرنگار : 71614

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران تشریح کرد

اولتیماتوم به آموزشگاه‌ها برای برگزاری آزمون‌ها/ اعلام جدول شهریه سرویس مدارس؛ به زودی

اولتیماتوم به آموزشگاه‌ها برای برگزاری آزمون‌ها/ اعلام جدول شهریه سرویس مدارس؛ به زودی

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران از ارسال مصوبه‌ای به آموزشگاه‌های ابتدایی در تهران خبر داد که بر اساس آن اگر آموزشگاهی به جز همان آزمون‌های معلم در کلاس درس، از دانش آموزان آزمون دیگری بگیرد، مجوز آن آموزشگاه لغو می‌شود.

به گزارش ایسنا، مهندس باقری در نشست خبری امروز خود که به مناسبت بازگشایی مدارس برگزار شد با اشاره به اینکه آبادی کشورها از جمله کشور ما یکی از پیامدهای تعلیم و تربیت است و با تمرکز روی آموزش و پرورش انسان‌ها می‌توان کشورها را توسعه داد، گفت: بحث‌های اقتصادی، محیط زیستی، آسیب‌های اجتماعی و بحث‌های مطرح روز مسائلی است که با پیشگیری قابل حل است و در این زمینه می‌توان به آموزش و پرورش رجوع کرد و برای پیشگیری قبل از درمان از آن کمک گرفت.

باقری با اشاره به اینکه تمام مسائل کشور با آموزش صحیح حل می‌شود، گفت: خانواده و مدرسه کارخانه‌های تربیت صحیح هستند و تا زمانی که این دو رکن از وضعیت نامناسبی برخوردارند وضعیت در تمام زمینه‌ها نیز بدین گونه است.

وی در رابطه با بحث کمبود معلم در سطح شهر تهران گفت: شهر تهران جزو فقیرترین نقاط کشور از لحاظ برخورداری از تعداد کارمند و فرهنگیان است و می‌توان گفت که تناسب تعداد استاد به دانش آموز در تهران یک به ۱۹ است اما این مسئله که گفته می‌شود در حال حاضر برخی از کلاس‌های درسی بدون حضور معلم مانده‌اند به این دلیل است که ما در تهران بیش از ۴۰۰۰ مدرسه و ۲۵ هزار کلاس درسی داریم؛ برخی موارد  عدم حضور معلمان در کلاس درس مسئله‌ای طبیعی است که ممکن است در طی سال یا حتی آخر سال نیز اتفاق بیفتد، چون ما ۶۰ هزار پرسنل داریم و اینکه زمان‌هایی پیش می‌آید که این افراد بیمار می‌شوند یا به مرخصی می‌روند.

وی ادامه داد: اما برای جبران کمبود نیرو در آموزش و پرورش سعی کردیم راهکارهایی بیندیشیم که می‌توان از نگهداشتن ۳۰۰۰ پرسنل بازنشسته، ۷۰۰ نفر استخدام جدید و ۶۰۰ نفر انتقالی به تهران و ۱۲۰ نفر حق التدریس اشاره کرد اما باید برای سال بعد تمهیداتی بیندیشیم و امیدوار باشیم که سهمیه بیشتری برای شهر تهران قائل شوند و میزان معلمین انتقالی به تهران افزایش یابد.

باقری با بیان اینکه آموزش مهارت به دانش آموزان امر بسیار مهمی است که باید به آن توجه بیشتری کرد گفت: در حال حاضر قصد داریم در دوره ابتدایی با سیاست‌های آموزش و پرورش آموزش مهارت‌های زندگی لازم را به دانش آموزان ارائه دهیم و زمینه‌های آموزش اجتماعی، لذت از یادگیری و افزایش نشاط را در دانش آموزان تقویت کنیم.

وی افزود: یکی دیگر از فعالیت‌های ما در این زمینه این است که آزمون‌های نمونه مدارس مثل سال‌های قبل برگزار نمی‌شود و در آزمون‌های سمپاد نیز قرار بر این است که به شرایط هوش دانش آموز و نه شرایط علمی آن توجه شود.

باقری با تاکید بر اینکه ما برای تحقق این امر با مدیران صحبت می‌کنیم و آموزش مهارت‌ها در اولویت ماست، گفت: امروز برای آموزشگاه‌های ابتدایی در تهران مصوبه‌ای را ارسال می‌کنیم که اگر آموزشگاهی به جز آزمون‌های معلم در کلاس از دانش آموزان آزمون دیگری بگیرد، مجوز آن آموزشگاه را لغو می‌کنیم.

وی افزود: اگر ما فشارهای بیرونی بر دانش آموزان مثل قبول شدن در آزمون‌های ورودی و خواست خانواده‌ها را برای گرفتن نمره بالا کاهش دهیم، می‌توانیم مهارت‌های مناسب را به دانش آموزان انتقال دهیم.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در ارتباط با مشکل برخی مدارس برای پرداخت قبوض آب و برق گفت: مصوبه‌ای در بودجه سال ۹۷ وجود داشت که مدارس از پرداخت هزینه آب و برق معاف باشند اما متاسفانه در سال جاری شاهد این بودیم که بعضی از مدارس با مشکلاتی در این زمینه مواجه شدند اما در این مورد وزارت نیرو باید جوابگو باشد.

باقری همچنین در خصوص سرویس مدارس نیز عنوان کرد: جدول نرخ سرویس مدارس در آینده نزدیک اعلام می‌شود و مصوبه نرخ سرویس‌های مدارس نیز طبق قانون باید در شورای شهر مصوب شود و اگر تا کنون آن را اعلام نکردیم به این دلیل است که به مواردی در آن اعتراض داریم و امیدواریم که به این اعتراض رسیدگی شود.

باقری در ارتباط با اجرای سند ۲۰۳۰ در مدارس نیز گفت: عملا این سند در مدارس ما وجود خارجی ندارد و اگر مشکلی نیز دیده می‌شود در خصوص آسیب‌های اجتماعی است که در تهران نیز به مراتب بیشتر دیده می‌شود. این سند هیچ گاه ابلاغ نشده و چیزی تحت این عنوان در مدارس ما وجود ندارد. در واقع مدرسه حصاری ندارد که آسیب‌های اجتماعی وارد آن نشود و باید با آموزش و پیشگیری از این مسئله جلوگیری کرد.  برنامه ریزی‌هایی نیز برای آموزش مهارت‌ها به دانش آموزان و جلوگیری از ورود آسیب‌های اجتماعی پیش بینی شده که می‌توان از آموزش والدین که قرار است تمام مدارس تحت پوشش قرار گیرند، طرح نماد که ۱۳ دستگاه به طور همزمان در آن همکاری می‌کنند و ارائه آموزش‌ها به تمام ارکان مدرسه مثل معلم، والدین و ... نام برد.

وی ادامه داد: بیشتر مشکل‌مان این است که بعد از وقوع آسیب‌های اجتماعی به دنبال درمانیم اما اگر دانش آموزان مهارت داشته باشند و همچنین فعالیت‌های جایگزینی برای آنها وجود داشته باشد کمتر به سمت آسیب‌های اجتماعی می‌روند. در واقع توانمندسازی دانش آموزان و ایجاد فعالیت‌های جایگزین از برنامه‌های ما در این زمینه است که در حال حاضر قرار است ۱۵ هزار آموزگار تحت آموزش قرار بگیرند و بتوانند به دانش آموزان نیز مهارت‌ها را انتقال دهند. هم اکنون پایان دوره آموزشی ۳۰۰ مدرس است که عمدتا آموزگاران چهارم، پنجم و ششم دبستان هستند.

وی ادامه داد: ما قصد داریم تمام توان خود را به کار گیریم تا برای دانش آموزان فعالیت‌های جایگزین تعریف کنیم تا در این زمینه تجربه‌های مناسب نیز به دست بیاورند.

باقری با اشاره به اینکه سامانه‌ای وجود دارد که مدیران مهمترین آسیب‌های اجتماعی در مدارس را از دیدگاه خودشان ثبت می‌کنند، گفت: از دیدگاه این مدیران به ترتیب ترک تحصیل، کودکان مورد خشونت واقع شده و بهره کشی، بزهکاری، اقدام به خودکشی، انحرافات اخلاقی، مصرف مواد، کار کردن کودکان، آسیب به خود، فرار از مدرسه، فرار از منزل از مهمترین آسیب‌های اجتماعی هستند و همچنین مهمترین عوامل مخاطره آمیز برای زمینه سازی این آسیب‌ها نیز خشونت خانگی، طلاق والدین، کودکان بد سرپرست، فقر، اعتیاد، ارتکاب جرایم، کودک آزاری، ازدواج زودهنگام، حاشیه نشینی و اختلافات خانوادگی هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران همچنین در ارتباط با مسئله مدرسه معین نیز عنوان کرد: به شخصه تا زمانی که این مسئله به طور واضح مشخص نشده بود درباره نتیجه این اتفاق صحبتی نکردم اما در حال حاضر می‌توانم بگویم که دوره اول متوسطه مدرسه معین تعطیل شد و بعد از صدور کیفرخواست شورای نظارت آموزش و پرورش تهران، دوره اول آن منحل شد. همچنین مجوز فردی که این دبیرستان با مجوز وی دایر شده بود لغو شد و در پی آن بقیه دوره‌های دیگر نیز لغو شدند. مدیر مدرسه نیز از مدیریت خلع شده و تا دو سال محرومیت از کار دارد.

وی ادامه داد: در ارتباط با معاون خاطی نیز  علاوه بر صدور حکم وی، ۱۰ سال محرومیت از کار نیز دارد که شورای نظارت برای وی صادر کرده است.

باقری در رابطه با تراکم کلاس‌های درس اظهار کرد: تراکم کلاس درس در تهران در سال گذشته ۳۲ نفر بوده است اما در حال حاضر میزان تراکم امسال را نمی‌توانیم اعلام کنیم. به این دلیل که درصدها به طور کامل مشخص نشده‌اند.

باقری گفت: همچنین باید این را در نظر بگیریم که میانگین تراکم کشوری ۲۴.۲ است و ما امیدواریم که تراکم در تهران حداقل به میانگین کشوری برسد. تعداد دانش آموزان در پایه اول امسال به یک میلیون و ۱۰۴ هزار نفر رسید و پیش بینی می‌شود که به یک میلیون و ۱۱۳ هزار نفر نیز برسد، در حالیکه سال قبل این آمار یک میلیون و ۸۵ هزار نفر بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha