• جمعه / ۲۳ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۴:۲۶
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 97062110885
  • خبرنگار : 71582

چگونی شناسایی مراکزغیرقانونی درمان اعتیاد

«بیمه‌اعتیاد»؛ گره‌ای که شاید بدست وزیر بهداشت باز شود

«بیمه‌اعتیاد»؛ گره‌ای که شاید بدست وزیر بهداشت باز شود

معاون پیشگیری و درمان مرکز درمان سازمان بهزیستی کشور با انتقاد از حل نشدن مشکل بیمه درمان اعتیاد گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر به ما گفته اگر پروتکل درمانی اعتیاد را به وزارت بهداشت بفرستیم و وزیر بهداشت آن را ابلاغ کند، ممکن است مشکل بیمه درمان اعتیاد حل شود اما از دی ماه سال گذشته که پروتکل را ارسال کرده‌ایم، هنوز وزارت بهداشت آن را ابلاغ نکرده است.

فرید براتی سده در گفت‌و گو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که چرا مراکز ترک اعتیاد غیرقانونی  فعالیت می‌کنند و مراجعه کننده نیز دارند؟ گفت: یکی از دلایل این است که شاید شرایط ارائه خدمت در مراکز قانونی به گونه‌ای است که بسیاری از خانواده‌ها نمی‌خواهند اسامی و هویتشان مشخص شود و به همین دلیل دنبال مراکزی هستند که در عین حال که خدمت دریافت می‌کنند، اسمشان جایی ثبت نشود.

براتی سده در ادامه با بیان اینکه ترس از افشای هویت، مشکلی است در مراکز درمان سرپایی نیز دیده می‌شود، اظهار کرد: گاهی افراد حاضر می‌شوند حتی از یک عطاری داروی درمان اعتیاد غیرمجاز تهیه کنند و زیر نظر یک پزشک متخصص نباشند ولی به مراکز مجوز دار مراجعه نکنند.  دلیل دیگر مراجعه برخی به مراکز غیر مجاز ممکن است مربوط به دستورالعمل‌های موجود باشد؛ چراکه برای رعایت  پروتکل‌های درمانی، دستورالعمل‌ها و استانداردهایی را در نظر می‌گیریم، در حالیکه بعضی از افراد نمی‌خواهند به این دستورالعمل‌ها عمل کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: البته مساله سودجویی برخی از صاحبان این مراکز نیز موثر است، چرا که دریافت مجوز قانونی مستلزم پرداخت مالیات و تامین استانداردهایی است، درحالی که با عدم دریافت مجوز، این موارد نیز به فراموشی سپرده می‌شود.

چگونه مراکز درمان اعتیاد قانونی را بشناسیم؟

وی با اشاره به تعداد مراکز غیر مجاز موجود نیز گفت: واقعیت این است که نمی‌دانیم چه تعداد مرکز غیر مجاز در حال فعالیت هستند چرا که ما مسئول بخش غیرمجازها نیستیم اما به طور دقیق ۱۱۸۳ مرکز اقامتی میان مدت دارای مجوز در سراسر کشور در حال فعالیت هستند.

براتی سده درباره چگونگی شناسایی مراکز دارای مجوز نیز به شهروندان توصیه کرد: شهروندان باید بعد از مراجعه، مجوز سازمان بهزیستی را از این مراکز مطالبه کنند. مراکزی که از سازمان بهزیستی مجوز دارند، موظف هستند تا مجوزشان را در معرض دید عموم بگذارند. حتی اگر این مجوز در معرض دید نباشد و خانواده‌ای تقاضای رویت مجوز را داشته باشد مراکز زیر نظر بهزیستی موظف هستند تا مجوزشان را ارائه دهند.

معاون پیشگیری و درمان مرکز درمان سازمان بهزیستی کشور افزود: نکته دیگر این است که مراجعه کنندگان می‌توانند با خط ملی اعتیاد ( ۰۹۶۲۸ ) تماس بگیرند یا از سازمان بهزیستی استان‌ها بپرسند که آیا مرکز مورد نظر مجوز دارد یا نه؟ مردم باید از مجوز دار بودن این مراکز مطمئن باشند، چراکه ممکن است بعدا مشکلاتی پیش بیاید و در صورت نبود مجوز، کاری از دست سازمان بهزیستی برنمی‌آید.

براتی سده در مورد برخورد با مراکز غیر مجاز نیز تصریح کرد: در مورد برخورد با مراکز غیر مجاز هم مدتی پیش در یکی از جلساتی که وزیر کشور به همراه مسئولان دادستانی، ناجا، مدیر کل بهزیستی استان تهران و مسئولان سازمان بهزیستی کشور حضور داشتند، شورای هماهنگی بهزیستی استان تهران برگزار شد. وزیر کشور مصوبه‌ای را امضاء کردند که به این مراکز غیر مجاز از سوی نیروی انتظامی اعلام و فرصت یک ماهه‌ای داده شود تا مناسب سازی شوند و خودشان را با ضوابط بهزیستی تطبیق دهند و مجوز بگیرند. سازمان بهزیستی نیز موظف شد تا فرایند دریافت مجوز آنها را تسهیل کند و سپس قرار شد تا نیروی انتظامی و - نه بهزیستی- با این مراکز بر خورد کند، چرا که سازمان بهزیستی وظیفه و امکان برخورد با این مراکز را ندارد. به همین دلیل اگر این مصوبه‌ای که در تهران است در کشور نیز اعمال شود،  وحدت رویه‌ای در کشور  ایجاد می‌شود، اما بهترین کار  برای کاهش تعداد این مراکز، این است که خود مردم به آنها مراجعه نکنند. وقتی مردم مراجعه نکنند انها مجبور می شوند که یا مجوز دریافت کنند یا تعطیل شوند.

وی با اشاره به تفاوت قیمت خدمات مراکز قانونی و غیر قانونی توضیح داد: از نظر قیمت نیز در تلاشیم تا جایی که ممکن است به مراکز اقامتی مجوز دار از طریق یارانه کمک کنیم و هم امیدواریم بیمه سلامت که بودجه بیمه درمان اعتیاد را در اختیار دارد در اختیار مراکز درمانی اقامتی قرار گیرد. ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز  به ما گفته است که اگر پروتکل درمانی را به وزارت بهداشت بفرستیم و وزیر بهداشت آن را ابلاغ کند، ممکن است مشکل بیمه درمان اعتیاد حل شود اما از دی ماه سال گذشته که پروتکل درمان را فرستادیم هنوز وزارت بهداشت آن را ابلاغ نکرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha