به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده، در سومین شب پاتوق شبانه، ابتدا یک نمایش عروسکی اجرا شد. در این نمایش از ترکیب ماپت و عروسک نخی بود. ابتدا افشین قاسمی؛ کارگردان و یکی از عروسکگردانان نمایش، در میان حاضران به دنبال یک عروسکگردان دیگر گشت و حامد ذبیحی؛ عروسکگردان که مخاطبان او را بهعنوان عروسکگردان شخصیت «جناب خان» میشناسند، انتخاب کرد. این دو بازیگر و عروسکگردان به همراه هم عروسک «مبارک» و یک عروسک نخی دیگر را به حرکت درآوردند و با ترانههای گیلکی همچون رعنای سروناز و ... نمایش خود را اجرا کردند.
سپس گروه «ایلیا» که از بندر گناوه به این دوره از جشنواره آمدهاند، به اجرای موسیقی جنوبی پرداختند که با تشویق حاضران همراه بود.
اجرای بعدی به نمایش «عروسکهای من» به کارگردانی مهربان غلامیان، جوانترین کارگردان حاضر در جشنواره اختصاص داشت؛ مهربان غلامیان آبادانی که تنها 11 سال دارد، درباره «عروسکهای من» گفت: «این نمایش از چهار عروسک رقصنده تشکیل شده است که با موسیقی جنوبی خیامخوانی میکنند.»
فرامرز غلامیان، تک بازیگر نمایش نیز این چهار عروسک را با شیوهای بسیار دیدنی به حرکت درآورد و مخاطبان را بهخوبی با خود همراه کرد. مخاطبان میتوانند این نمایش را که از آبادان در بخش تجربه این دوره از جشنواره حضور دارد، دوشنبه پنجم شهریورماه در دو نوبت 16:30 و 19؛ در پلاتو اجرای تئاتر شهر ببینند.
بعد از اجرای «عروسکهای من» گروه «ایلیا» به صحنه بازگشتند و این بار به اجرای نمایش آیینی پرداختند.
در پایان این اجرا، محمد مظفری؛ کارگردان «دریاییها» و برنامهای که گروه «ایلیا» در سومین شب پاتوق اجرا کرد، درباره این برنامه، گفت: برای اجرای برنامه در پاتوق از آیینهای میمه و چوپی یا چوب بازی استفاده کردیم و بخشی از نمایش «دریاییها» را هم که در بخش فضای باز جشنواره حضور دارد، اجرا کردیم. تمام تلاشمان را به کار بستیم تا این سه برنامه کوتاه در کنار هم همنشینی درستی داشته باشند.
او ادامه داد: میخواهم به پاس زحماتی که در جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی کشیده شده است، از طرف گروه، کتاب «بوشهر سرزمین آیین و مراسم» را به دبیر این جشنواره؛ مرضیه برومند تقدیم کنم. بیش از سی آیین و بازی نمایشی استان بوشهر در این کتاب معرفی شده است.
مرضیه برومند با تشکر از گروه «ایلیا» بابت برنامه خوبی که اجرا کردند و کتابی که به او هدیه دادند، گفت: بوشهر شهر بسیار خوبی است. دلم با بوشهر، کازرون و محروم دریاچه پریشان است. امیدوارم دریاچه پریشان پُر شود و در بوشهر هم حسابی باران ببارد تا شرایط همه مردم خوب شود.
در سومین شب پاتوق هنرمندانی همچون مریم سعادت، آزاده پورمختار، هرمز هدایت، زهرا صبری و جمع کثیری از هنرمندان تئاتر عروسکی حضور داشتند.
صحنه تالار اصلی میزبان کودکان شد
سومین روز جشنواره نمایش عروسکی تهران ـ مبارک با اتفاقهای گوناگونی همراه بود؛ هنرمندی کودکان و نوجوانان در برخی از نمایشها، استقبال تماشاگران در سالنهای نمایش و حضور تماشاگران کودک روی صحنه تالار اصلی.
تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر در این روز میزبان نمایش «پسر جنگل» به کارگردانی رامین کهن بود؛ این نمایش در هر دو نوبت اجرای خود با استقبال رو به رو شد به طوریکه تمام صندلیهای طبقه همکف و بالکن سالن پر شد. در میان تماشاگران این نمایش چهرههایی مانند آزاده پورمختار، هرمز هدایت، افسانه زمانی، علی پاکدست، مریم اقبالی، الکا هدایت، بهاره میرزاپور و ... دیده میشدند. این نمایش برای گروه سنی کودک آماده اجرا شده است و یکی از جذابیتهای این اجرا عروسکهای متنوع آن بود که توسط علی پاکدست و مریم اقبالی ساخته شده بودند. همچنین هنرمندانی همچون ژاله علو، مرضیه برومند، مریم سعادت، محمد بحرانی و ... صداپیشگان نمایش بودند اما صدای نمایش هم در بخش آواز و هم دیالوگها به صورت ضبط شده در سالن پخش شد.
البته اجرای نمایشهای بخش کودک در تئاتر شهر سبب شد شاهد خوردن خوراکی توسط کودکان در سالنهایی همچون تالار اصلی تئاتر شهر باشیم!
همچنین بعد از اجرای نمایش، صحنه سالن اصلی برای نخستینبار میزبان تمام کودکان حاضر در سالن شد که میخواستند از نزدیک با عروسکها آشنا شوند!
اما حضور کودکان در سومین روز جشنواره تنها به عنوان تماشاگر، دیدنی نبود بلکه در این روز شاهد حضور هنرمندانه تعدادی از آنان در نمایش های جشنواره بودیم. نمایش «خواب ربا» نوشته و کار افسانه زمانی در پلاتو اجرای تئاتر شهر به صحنه رفت؛ یکی از نمایشهایی بود که کودکان در آن حضور داشتند. این نمایش تولید مدرسه سینما تئاتر هنر هفتم است و ده هنرجوی کودک و نوجوان هدایت و صداپیشگی عروسکهای آن را بر عهده داشتند و در کنار آنان دو نوجوان دیگر هم به عنوان گروه موسیقی، اجرای این نمایش را کامل کردند.
این نمایش که در بخش دانش آموزی جشنواره اجرا شد، در دو اجرای خود میزبان هنرمندانی مانند مرضیه محبوب، داود فتحعلی بیگی، منوچهر اکبرلو، روح الله جعفری و ... بود. در پاتوق شبانه نیز مهربان غلامیان کودک ده سالهای که جوانترین کارگردان حاضر در جشنواره است، به اجرای برنامه پرداخت. این کودک ده ساله آبادانی روز دوشنبه، نمایش خود را در پلاتو اجرای تئاتر شهر روی صحنه میبرد.
نمایش «اگزویا» با نویسندگی و کارگردانی شارلوت پوییجینگ جولین در میان استقبال مخاطبان روی صحنه رفت. به طوری که بسیاری از تماشاگران به صورت ایستاده نمایش را دیدند. این نمایش بیکلام که با شیوههای متفاوت و متنوع در طراحی عروسک و بازیگردانی عروسک اجرا شد، مخاطب را به سفری بیپایان میبرد تا نسبت به محیط اطراف به آگاهی برسد.
در سومین روز جشنواره، تالار استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران، میزبان نمایش «هویت» کاری از ابراهیم شاکری بود. در نیمه اجرای این نمایش 30 دقیقهای، کارگردان که عروسکگردانی را نیز به عهده داشت، اجرا را نیمه رها کرد و به تماشاگران گفت: نمیتوانم به شما دروغ بگویم ادامه اجرا امکانپذیر نیست.
شاکری برای ساخت عروسک و دکور از تکنیکهای انیماترونیک و مکاترونیک استفاده کرده بود ولی با توجه با نواقص دکور، نتوانست کار را به پایان برساند.
او در پاسخ به پرسش یکی از تماشاگران درباره محتوای نمایش «هویت»، توضیحاتی ارایه کرد.
همچنین در تالار هنر اجرای اول نمایش «واندا لاواندا» از کشور کرواسی به دلیل تاخیر در تحویل دکور اجرا نشد اما اجرای دوم آن با استقبال تماشاگران رو به رو شد و بخشی از تماشاگرانی که نتوانسته بودند اجرای اول را ببینند، از دومین اجرای این نمایش دیدن کردند.
هرچند مخاطب جشنواره در مقایسه با مخاطبانی که برای تماشای اجراهای عمومی به سالنهای تئاتر میآیند، اما در بعضی از اجراها دیده می شود که برخی از تماشاگران با گوشی های هوشمند خود مشغول فیلمبرداری هستند و این وضعیت حتی در تالار قشقایی که نمایش اجرا شده در آن بهشدت به نور حساس بود، هم دیده میشد.
انتهای پیام
نظرات