جشنواره فجر

  • شنبه / ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۶:۲۷
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 97052010597
  • خبرنگار : 71544

ساز روان کوک دوازده ساله شد

رونمایی از تندیس‌ دست‌هایی که سنتور می‌نوازند

رونمایی از تندیس‌ دست‌هایی که سنتور می‌نوازند

مراسم «شب پژوهشکده سنتور» همزمان با دوازدهمین سالگرد اختراع روان کوک، با حضور جمعی از هنرمندان در سالن رودکی برج میلاد تهران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، داوود غلامی شیرازی ـ مدیر پژوهشکده سنتور و مخترع روان کوک ـ در این مراسم بیان کرد: حکایت ما حکایت تغییر در یک ساز ایرانی است که در حقیقت عشقی بود که به این ساز داشتیم و داریم و این عشق ما را کوی به کوی و برزن کشید و همراه خودش آورد. من حدود هشت سال با ساز سنتور دست و پنجه نرم می کردم و فکر می کردم که تنها سنتور من است که بد صدا است و کوک در می‌کند اما پس از تحقیقات فراوان متوجه شدم که اساتید از قدیم با این ساز مشکل داشتند. سعی کردم در این زمینه کاری انجام دهم و با سختی ها و شیرینی هایی که همراه بود بالاخره موفق شدیم تا ساز روان کوک را ابداع کنیم. 

او ادامه داد: این راه بدون حمایت اساتید و نوازندگان بزرگ هرگز میسر نمی‌شد و خیلی از افراد حمایت‌های زیادی کردند که ما توانستیم امشب در کنار شما عزیزان باشیم. از بدو ساخته شدن روان کوک مصائب و مشکلات مختلفی همراه ما بود که این مشکلات از دانشگاه شروع شد و این موضوع بسیار عجیب است اما در نهایت ساز کهن شیرین سنتور ساز بهتری شد و این موضوع واقعا جای خوشحالی دارد. 

غلامی شیرازی همچنین اظهار کرد: معضلی که هم اکنون در موسیقی وجود دارد، موسیقی کودک است و به نظر من یکی از دلایلی که ریشه های موسیقی ما در حال نابود شدن است، این است که ما هیچ ساز و ابزاری برای آموزش موسیقی ایرانی به کودکان نداریم و این موضوع بسیار تاسف آور است. در نتیجه به فکر تولید سازی افتادم که بتوانیم موسیقی ایرانی را به راحتی به کودکان آموزش دهیم. 

در ادامه با حضور مجید درخشانی و داوود غلامی شیرازی از «سنتور کودک» رونمایی شد و پس از آن چند نفر از نوازندگان خردسال به روی صحنه آمدند و قطعاتی را با استفاده از «سنتور کودک» و «تمبک» اجرا کردند.

در ادامه این مراسم داوود غلامی شیرازی مجدد به روی صحنه آمد و تندیس‌هایی از دست‌های در حال سنتور نوازی اردوان و پشنگ کامکار، مسعود شناسا و رضا صلاحی رونمایی شد و تندیس‌ها را به آن‌ها اهدا کرد. همچنین تندیس دست‌های استاد میلاد کیایی نیز به دلیل حضور نداشتن وی در این مراسم، به داوود غلامی شیرازی تحویل داده شد.

پس از اهدای تندیس‌ها، اردوان کامکار ـ نوازنده سنتور ـ در سخنانی کوتاه گفت: آقای غلامی شیرازی برای تولید روان کوک از من مشورت گرفتند و بنده نیز ایشان را تشویق به انجام این کار کردم و سرانجام پس از سال ها بررسی و تحقیق به نتیجه رسیدند و روان کوک را ابداع کردند. 

پس از آن کیک دوازده سالگی روان کوک توسط داوود غلامی شیرازی بریده شد و همچنین از لوگوی جدید پژوهشکده سنتور رونمایی شد.

هانا کامکار، علی زندوکیلی، محمود شبیری، پدرام درخشانی و علی قمصری، رضا پرویز زاده، هومن برق نورد، معاونت سازمان صنایع دستی محمد انشایی، محمد اخوان، محمود فرهمند و ... از جمله مهمانان این مراسم بودند که عصر روز جمعه ۱۹ مرداد ماه برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha