• جمعه / ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ / ۰۱:۲۹
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 97030904922
  • خبرنگار : 71544

رییس کنسرواتوار چایکوفسکی مسکو در گفت‌وگو با ایسنا پاسخ داد

جام‌جهانی چه فرصتی برای موسیقی ایران ایجاد می‌کند؟

جام‌جهانی چه فرصتی برای موسیقی ایران ایجاد می‌کند؟

رییس کنسرواتوار دولتی چایکوفسکی مسکو معتقد است: تصوری از اینکه موسیقی سمفونیک اروپایی در ایران وجود دارد برای مخاطبی که فرهنگ ایران را نمی‌شناسد، جذابیت دارد.

آلکساندر سرگییویچ ساکولوف ـ  رئیس کنسرواتوار دولتی چایکوفسکی مسکو ـ که در پی امضاء تفاهمنامه‌ای با بنیاد رودکی به ایران سفر کرده است، در گفت‌وگو با ایسنا درباره این تفاهمنامه توضیح داد: در قدم اول این یک تصمیم دیپلماتیک و سیاسی بود که فرهنگ ایران در روسیه و فرهنگ روسیه به شکل هفته‌ها و فصل‌های فرهنگی ایران معرفی شود.

او ادامه داد: بنابراین تفاهمنامه اولیه بین وزارت فرهنگ ایران و روسیه و در قدم بعدی تفاهمنامه بین بنیاد رودکی و کنسرواتوار چایکوفسکی امضاء شد. انتخاب و معرفی کنسرواتوار از طرف وزارت فرهنگ روسیه اتفاقی نبوده است، دلیلش این است که در سال‌های گذشته در حوزه فرهنگی ایران، در این کنسرواتوار فعالیت‌های زیادی انجام شده است.

ساکولوف با بیان اینکه این دومین سفر او به ایران است، درباره آشنایی خود با موسیقی ایرانی اظهار کرد: یک بار دیگر برای برگزاری کنکور «راخمانیف» به ایران آمدم. من نه در ایران، بلکه در مسکو نیز موسیقی ایرانی را شنیده‌ام؛ هنرمندان موسیقی سنتی و محلی و مقامی ایران برنامه داشته‌اند.

رییس کنسرواتوار چایکوفسکی اجراهایی را که از ارکستر سمفونیک تهران دیده است، اینگونه ارزیابی کرد: باید بگویم در مقایسه با موسیقی سنتی و محلی ایرانی که بلاشک معرف فرهنگ ایرانی است، موسیقی کلاسیک اروپایی پدیده جدیدتری در ایران است. اما چیزی که من شنیدم، لذت‌بخش و زیبا بود.

او در پاسخ به این پرسش که جام‌جهانی ۲۰۱۸ چه فرصتی را برای موسیقی در روسیه پدید می‌آورد؟ به اشاره به اجرای ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی ایران در سه شهر روسیه همزمان با جام‌جهانی ۲۰۱۸ گفت: باید بگویم این تجربه قدیمی است که همزمان با اتفاق‌های ورزشی مهم، برنامه‌های فرهنگی هم برنامه‌ریزی می‌شود با وجود اینکه بیشتر این برنامه‌ها در حوزه موسیقی پاپ است اما از آنجایی که در روسیه موسیقی کلاسیک اقبال زیادی بین مردم دارد، حضور ارکستر سمفونیک ایران در روسیه اتفاق خوشایندی برای مردم روسیه است.

ساکولوف به این پرسش که آیا ارائه موسیقی سنتی یا نواحی ایران همزمان با جام‌جهانی روسیه، اقبال بیشتری نداشت؟ اینگونه پاسخ داد: قطعا آن موسیقی هم می‌تواند جذاب باشد، آن موسیقی در روسیه ارائه شده است. تصوری از اینکه موسیقی سمفونیک اروپایی در ایران وجود دارد برای مخاطبی که فرهنگ ایران را نمی‌شناسد، جذابیت دارد.

او اضافه کرد: باید این را هم تاکید کنم همانطور که مسابقه‌های جام‌ جهانی تنها در مسکو برگزار نمی‌شود و در شهرهای مختلف است، این کنسرت‌ها هم در سه شهر برگزار می‌شود و یک تور واقعی را رقم می‌زند.

رییس کنسرواتوار چایکوفسکی همچنین در واکنش به اینکه در مدرسه‌های ایران موسیقی تدریس نمی‌شود، بیان کرد: این موضوع خیلی مهم است، همان‌طور که نمی‌شود ساختمان را از سقف ساخت و پی رسید، دلیل موفقیت موسیقی کلاسیک در روسیه هم این است که سرمایه‌گذاری ما روی بچه‌ها است و آن‌ها از پایه تقویت می‌شوند و این موضوع نتیجه‌بخش است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha