• چهارشنبه / ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۶:۴۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97021206994
  • خبرنگار : 71604

در آمریکا ابداع شد؛

کمد هوشمندی که به لباس پوشیدن افراد مبتلا به زوال عقل کمک می‌کند

کمد هوشمندی که به لباس پوشیدن افراد مبتلا به زوال عقل کمک می‌کند

پژوهشگران آمریکایی، یک کمد هوشمند ابداع کرده‌اند که می‌تواند به افراد مبتلا به زوال عقل در لباس پوشیدن کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، لباس پوشیدن، یکی از دشواری‌هایی است که افراد مبتلا به زوال عقل، با آن روبه‌رو هستند. این کار، نه تنها خسته‌کننده است، بلکه در صورت نیاز به کمک موجب شرمساری بیمار می‌شود.

پژوهشگران "دانشگاه نیویورک" (NYU)، "دانشگاه ایالتی آریزونا" (ASU) و موسسه تاسیسات بهداشتی "بیمارستان عمومی ماساچوست" (MGH) در آمریکا، برای حل این مشکل، یک کمد هوشمند ابداع کرده‌اند.

این کمد موسوم به "درس" (DRESS)، شامل پنج کشو و همچنین یک تبلت، دوربین و حسگر حرکتی است که در قسمت بالای کمد قرار گرفته‌اند.

فرد مراقب کاربر، پیش از زمان لباس پوشیدن او، قسمت‌های گوناگون لباس را در کشوهای جداگانه‌ای می‌گذارد. پس از این که مراقب، اتاق را ترک می‌کند، صدای ضبط شده او، کاربر را به باز کردن اولین کشو ترغیب می‌کند و همزمان، کشو روشن می‌شود. سپس، "درس" با استفاده از سیستم‌های ردیابی و تشخیص تصویر، از طریق بارکد قابل مشاهده روی اولین قسمت لباس، با توجه به نوع لباس و همراه با محل و جهت گیری آن در بدن، بر لباس پوشیدن کاربر نظارت می‌کند. سیستم، تا زمان اتمام لباس پوشیدن،  به کاربر این امکان را می‌دهد که بداند لباس را درست پوشیده است یا نه؛ سپس، کشوی بعدی را باز و قسمت دیگری از لباس را به تن کند.

همچنین، در صورت کامل نپوشیدن لباس، "درس" می‌تواند از راه حسگر پوستی که به یک دستبند شباهت دارد، سطح استرس کاربر را بررسی کند. اگر سیستم تشخیص دهد که کاربر خسته شده، با استفاده از یک اپلیکیشن، مراقب را آگاه می‌کند تا از راه دور، جریان کار کاربر را ردیابی کند.

پژوهشگران در بررسی این سیستم، از 11 داوطلب سالم استفاده کردند تا به طور کامل لباس بپوشند و از روی عمد اشتباهاتی هم داشته باشند. با این که "درس" در تشخیص نوع و جهت پوشیدن لباس خوب بود، در تشخیص زمان لباس پوشیدن به طور کامل، مشکلاتی داشت.

پژوهشگران در نظر دارند با افزایش اندازه بارکدها، به حداقل رساندن تای لباس برای قابل مشاهده بودن بارکد آن و نزدیکتر کردن کاربر به کمد، این محدودیت را از بین ببرند.

دکتر "وینسلو برلسون" (Winslow Burleson)، نویسنده ارشد مقاله این پژوهش می‌گوید: با پیشرفت‌های این پژوهش، "درس" قابلیت لازم را برای کمک به افراد مبتلا به زوال عقل خواهد داشت تا بتوانند استقلال و حریم خصوصی خود را نگه دارند.

این پژوهش در مجله " JMIR Medical Informatics" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha