• دوشنبه / ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97012709540
  • خبرنگار : 80001

حباب قیمت مسکن برگشت

حباب قیمت مسکن برگشت

معاملات مسکن در اسفندماه ۱۱.۳ درصد نسبت به میانگین سال ۱۳۹۶ کاهش داشته و سهم واحدهای قدیمی ساز از کل معاملات مجموعا ۵۵.۸ درصد افزایش یافت که نشان می دهد قیمت مسکن که از اوایل سال ۱۳۹۵ به کف نزدیک شده بود مجددا دچار حباب شده است.

به گزارش ایسنا، بازار مسکن شهر تهران در اسفندماه دچار سکته ماهیانه شد. در این ماه به دلیل جهش یکباره قیمت ارز شاهد کوچ سرمایه های غیرمصرفی به بازارهای طلا و ارز بودیم که باعث افت ۳۳ درصدی معاملات نسبت به ماه قبل بود. همچنین خرید و فروش مسکن در اسفندماه نسبت به میانگین سال ۱۳۹۶ بالغ بر ۱۱.۳ درصد کاهش یافت.

نکته قابل توجه دیگر کاهش قابل توجه فروش واحدهای نوساز بود. در اسفندماه ۱۳۹۶ سهم واحدهای تا ۵ سال ساخت نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن ۸.۶ درصد کاهش یافت و در مقابل سهم واحدهای ۱۶ تا ۲۰ سال ۲۹ درصد و بیش از ۲۰ سال ۲۶ درصد اضافه شد. این نمایه حاکی از آن است که به دنبال جهش قیمت مسکن در نیمه دوم سال گذشته، متقاضیان به سمت خرید واحدهای متناسب با بضاعت رفته اند. بنابراین قیمت مسکن مجددا دچار حباب شده است.

اثر التهابی بازار ارز در بازار مسکن به شکل افت شدید معاملات و جهش قیمتها بروز پیدا کرد. به دنبال تصمیم مالکان برای همپوشانی قیمت مسکن با تحولات جاری اقتصاد که مهمترین آن در رشد قیمت ارز بروز یافته بود، قیمت پیشنهادی مسکن در پایان سال گذشته تا ۵۰ درصد و قیمت قطعی تا ۴۱ درصد رشد نشان داد. متوسط قیمت مسکن شهر تهران در آخرین ماه از سال ۱۳۹۶ نیز ۲۶ درصد افزایش یافت.

رشد بازار مسکن با وجود جهش قیمت‌ها در پایان سال قبل هم‌اکنون حدود ۱۰ درصد نسبت به سه بازار رقیب پایین‌تر است. اگر شرایط بازار مسکن را در مقایسه با سه بازار رقیب یعنی سکه، ارز و بورس بررسی کنیم متوجه می‌شویم این بازار نسبت به سه بازار رقیب از رشد کمتری برخوردار بوده اما نسبت به سال‌های قبل اوضاع مناسب‌تری را داشته است. بخش مسکن شهر تهران در ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۶ رشد ۱۱.۵ درصدی قیمت را تجربه کرد؛ در حالی که رشد قیمت سکه در ۱۰ ماهه سال قبل ۲۵ درصد، ارز ۲۱ درصد و بورس تهران ۲۸ درصد بود.

اگر نرخ دلار ۴۲۰۰ تومان را در نظر بگیریم یعنی سکه هم‌اکنون ۴۵۰ هزار تومان حباب دارد و روی کاغذ باید فعال اقتصادی از خرید سکه اجتناب کند و بازار سکه دچار افت خواهد شد. در آن صورت می‌توان انتظار داشت که سرمایه‌ها وارد بازارهای مسکن و بورس شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۱-۲۷ ۲۳:۴۸

قیمت یک شاخه آهن 14 شده 480 هزار تومن بیمه یکباره 30 برابر شده هزینه مجری ساختمان 10 برابر شده کلا هر سازمانی که بودجه کم میاره گیر میده به صنعت ساختمان بنده الان هزینه ساخت رو آنالیز کردم و قیمت ساخت با قیمت آپارتمان صفر برابر است پس قیمت آپارتمان حباب که ندارد هیچ حداقل تا 6 ماه آینده 10 درصد افزایش میابد و آن 10 درصد سود سازنده است

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۲۱ ۲۲:۵۵

حالا دیدی بر عکس بود چون سود بانکی کم شد قیمت مسکن دو برابر شد

avatar
۱۳۹۷-۰۱-۲۸ ۰۰:۲۸

خیر علت سکته بازار مسکن افزایش سود بانکی در دی ماه بود. تا وقتی سود سپرده های بانکی تک رقمی نشود امیدی به رونق بازار و صنعت ساختمان نیست وبازار مسکن هر روز افت خواهد کرد.

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۰۹ ۰۰:۳۰

قیمت مسکن حباب زیادی داره و چند سالی ملک و املاک در رکود شدیدی خواهد رفت و خرید ملک در حال حاضر ضرر زیادی نصیب خریدار خواهد کرد

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۲۳:۱۷

مسکن طبق نظر همه کار شناسا چهل درصد حباب داره

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۰۱ ۱۹:۵۸

موافقم

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۰۵ ۰۲:۲۹

با این رکودی که بوجود اومد تا یکی 2 ماه دیگه کم کم مالکان واحدهای خالی و کلنگی ها برای عقب نیفتادن از فروش جلو میان و چون با این قیمت ها دیگر مشتری وجود ندارد کم کم مثله سابق قیمت ها افت می کند ( حدود 10 تا 20 درصد ) و تا 3 یا 4 سال تقریبا ثابت میماند. اگر قصد خرید دارید دست نگه دارید ( حداقل یکسال ) تا بتوانید با افت قیمت و واحدهای بهتر که به بازار عرضه می شوند دست بازتری داشته باشید. بالارفتن قیمت ها مستقیم به هجوم مردم و ترس از گرانی وجود دارد که دیگر دوره آن تمام شد و رکود شد. این تجربه 20 ساله من در کار ساخت و ساز است و تا به حال 4 تا از این شرایط بحرانی دیده ام.

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۰۸ ۱۸:۳۰

کاش همینجور باشه که گفتی

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۲۱ ۱۵:۲۳

ان شالله