• سه‌شنبه / ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ / ۰۹:۵۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97012106438
  • خبرنگار : 80001

مدیرعامل شهرهای جدید مطرح کرد

بررسی انتقال پایتخت اداری از تهران

بررسی انتقال پایتخت اداری از تهران

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: در مجلس شورای اسلامی انتقال پایتخت اداری در دست بررسی است و قصد داریم از تجربیات کره جنوبی در این زمینه استفاده کنیم.

به گزارش ایسنا، حبیب الله طاهرخانی در کارگاه "شهر جدید؛ شهر هوشمند" که با حضور مسوولان شهرهای جدید ایران، شرکت دولتی زمین و مسکن کره جنوبی و سفیر کره جنوبی در ایران برگزار شد اظهارکرد: موضوعی که در این کارگاه برنامه ریزی شده موضوع بحث برانگیز پایتخت اداری است. در این زمینه کره جنوبی دارای موفق ترین تجربه درخصوص انتقال پایتخت اداری است و هم اکنون این فرآیند در کره در حال انجام است. مستحضر هستید که در مجلس شورای اسلامی ایران نیز موضوع انتقال پایتخت اداری مطرح است و این نشست می تواند به ما کمک کند که تصمیم آگاهانه تری در این خصوص اتخاذ کنیم.

وی افزود: ایران و کره جنوبی بخصوص در دوران معاصر روابط اقتصادی و سیاسی مستحکمی داشتند. بیش از نیم قرن از تاسیس سفارت کره در ایران می گذرد و حضور کره جنوبی در ایران منشأ خیرات و برکات زیادی بوده است.

طاهرخانی تصریح کرد: مطابق آخرین سرشماری حدود ۷۴ درصد جمعیت ایران شهرنشین است و یک دوره شهرنشینی شتابان را در دو سه دهه اخیر طی کرده است. شهرنشینی در دهه پیش رو در ایران با چالشهای متعددی از جمله زیست پذیری وتاب آوری در برابر حوادث مواجه است. برای مقابله با این چالشها ما ناگزیر به استفاده از دانش و تجربیات در حوزه توسعه شهری از کشورهای مختلف که تجربه موفقی را طی کرده‌اند هستیم.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با اشاره به گذشت سه دهه از سیاست ایجاد شهرهای جدید در ایران خاطرنشان کرد: این سیاست همزمان در کره جنوبی در دهه ۹۰ آغاز شد. در کشور ما همواره چالشهایی در این خصوص چون ناهماهنگی، رشد شتابان توسعه شهری و تقدم توسعه مسکونی در شهرهای جدید نسبت به زیرساختهای اساسی بخصوص حمل و نقل وجود داشته است؛ به گونه ای که هم اکنون ما با شهرهایی مواجهیم که با اهداف اولیه مدنظر فاصله طولانی دارد.

طاهرخانی گفت: کره جنوبی فرصت مغتنمی را پیش روی ما قرار داده است؛ چرا که موفقترین و گسترده ترین تجربه را در این زمینه دارند. البته کره جنوبی بعد از ۱۰ سال از شروع این سیاست، یک تغییر جهت گیری را مدنظر قرار داده که از رویکرد صرفا سکونتی به سمت سایر کارکردهای شهری رفته است. اما در ایران این پارادایم مدت زمان زیادی را به خود اختصاص داده و ما همچنان درگیر موضوع سکونت در شهرهای جدید هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت : در مجلس شورای اسلامی انتقال پایتخت اداری در دست بررسی است و قصد داریم از تجربیات کره جنوبی در این زمینه استفاده کنیم. بسیار خوب در مقابل درمقابل چنین افاضاتی واقعا چه باید گفت ؟ جز اینکه سرور محترم کجای کاری؟ ! ازتجربیات کره جنوب استفاده کنیم !!!؟تاکنون درهرموردی الگو ژاپن بود وحالاشد کره جنوبی ؟!! مامرتبا" تاکنون با این برداشتهای سطحی این همه مشکلات ایجاد نموده ایم .بازهم به همین شیوه سطحی نگری ادامه میدهیم ! باور بفرمائید تاهنگامیکه ما بیک سری عناوینی که درشرایط کنونی ویا وضع موجود بخش شهری ما ، به انها مرتبا" استناد میکنیم ، وبه چنین باورهای بی پایه وگاه من در اوردی ، اویخته ایم ، باورهائی چون : تکمیل بودن جمعیت پایتخت ، تمرکززدائی ، مهاجرت های بیرویه ، سرریز جمعیت وغیره . که در واقع برداشت هائی هستند که در اثر وارونه دیدن مسئله بتدریج شکل گرفته وحتی جا افتاده اند !!؟ تا هنگامی که این برداشت ها ی نادرست را کنار نگذاریم . واقعا" نه تنها راه بجائی نخواهیم برد ، بلکه به سردرگمی ها خواهیم افزود !؟ اکنون اگر باتوجه ای اصولی به پدیده هائی که بدین صورت به عنوان علت مشکلات مطرح شده وما هم همه چیز را به انها حواله میدهیم ، بنگریم درخواهیم یافت : مگر تمرکز قابل «زدودن» است ؟ مگرمهاجرت با رویه وجود دارد که مثلا" مابا نوع«بی رویه » آن مواجه ایم؟ مگرشهر انبار جمعیت است که با «سرریز» ویا تکمیل ظرفیت ، مواجه شده باشد؟ و بسیاری از پرسش های دیگر که درابطه با برداشتهای شخصی اغلب سطحی این یا آن قابل طرح هستند . اما در بحث حاضر بامسئله بغایت تکراری ,, تمرکز زدائی ,, مواجه ایم ، نقد و نظرمن هم در این رابطه است . چرا؟ چون ، شما نمیتوانید بدون تحقق توسعه پیشاپیش حکم به عدم تمرکز بدهید. باسطحی نگری مسئله را طوری مطرح نکنیم ، که به پیشنهادهای عبث و مسئله سازی چون انتقال کلی و جزئی پایتخت و توهمات دیگری نظیر آن، فرصت طرح دوباره بدهیم ! این پیشنهادها بدون پشتوانه نظری وپژوهشی قابل دفاع هستند. اگر جامعه ما در شصت هفتاد سال گذشته باشهرنشینی وسیع مواجه بوده و این شهرنشینی تا سی چهل سال آینده از نظر تعداد جمعیت دو برابر خواهد شد. چرا وزارت مسئول سامان دهی به این امور فاقد یک سیاست کلی در رابطه با هدایت «توسعه» در کل بخش شهری است.