• دوشنبه / ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ / ۱۶:۱۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 97012006208
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

فوق تخصص خون و سرطان بالغین:

برای ابتلا به سرطان عامل واضحی وجود ندارد

برای ابتلا به سرطان عامل واضحی وجود ندارد

ایسنا/اصفهان فوق تخصص خون و سرطان بالغین و پیوند مغز استخوان گفت: برای ابتلا به سرطان، عامل واضحی وجود ندارد، بلکه باید به ریز فاکتورهای موثر توجه بیشتری کرد.

ولی الله مهرزاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص سرطان‌های شایع در استان اظهار کرد: سرطان دستگاه گوارش و پروستات در مردان و سرطان سینه در زنان در استان اصفهان بیشترین شیوع را دارد.

وی ادامه داد: ریز فاکتورهایی همچون آلودگی هوا و استفاده از پشم شیشه در صنایع، ریسک ابتلا به سرطان ریه را بالا می‌برد. همچنین سیگار منجر به سرطان هنجره، مری و مثانه می‌شود. غذاهای فست فودی نیز ریسک ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ و غذاهای چرب و استرس ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد. نقش آلودگی هوا نیز در سرطان های سیستم خونی، ثابت شده است.

وی با بیان اینکه عوامل مرگ و میر در ایران ابتدا بیماری‌های قلبی و عروقی، دوم سوانح رانندگی و سپس سرطان است، افزود: ایران در ردیف چهارم شیوع سرطان در جهان نیست. نوع و شیوع سرطان‌ها در کشورهای غربی نسبت به ایران متفاوت است. در کشورهای غربی سرطان ریه و در ایران سرطان معده شایع است و طبق آمارها در کشورهای اروپایی و آمریکایی به ازای هر ۸ الی ۹ زن، یک نفر دچار سرطان سینه و در ایران  به ازای هر ۱۸ تا ۲۰ زن، یک نفر به این بیماری مبتلا می شود.

فوق تخصص خون و سرطان بالغین با اشاره به اینکه علت سرطان نا مشخص است، تصریح کرد: می توان با انجام ورزش و قرار نگرفتن در برابر ریز فاکتورهایی مانند سیگار، مشروبات الکلی، فست فود و غذاهای چرب، آلودگی هوا، استرس و دیگر محرک ها ریسک ابتلا به سرطان را کاهش داد.

مهرزاد ادامه داد: درمان سرطان بستگی به مرحله این بیماری دارد و مبنای اولیه درمان آن، جراحی و برداشت توده است. درمان‌های دیگر شامل شیمی درمانی، رادیوتراپی، درمان‌های هدفمند و جدید همچون ایمونوتراپی است. علاوه بر آن در درمان سرطان خون، از پیوند مغز استخوان نیز استفاده می شود.

وی افزود: در حال حاضر درمان به کمک فناوری نانو در کشور وجود ندارد و به جای آن از درمان پرهزینه ایمونو تراپی در کل دنیا و البته در شهر اصفهان استفاده می شود. درمان فیزیوتراپی در صورت ایجاد ناتوانی بعد از جراحی و شیمی درمانی، برای توانبخشی تجویز می شود.

فوق تخصص پیوند مغز استخوان ادامه داد: با نظریه داروینیست‌ها مبتنی بر اینکه سرطان و دیگر بیماری های غیر واگیر، تلاش طبیعت برای حذف ژن های ناسازگار است مخالف هستم. در واقع ژن ها در معرض تغییرات هستند و بدن نیز این تغییرات را اصلاح  و مانع تغییرات مضر می شود، اما گاهی بدن نمی تواند تغییرات بزرگ را اصلاح کند و به توده سرطانی تبدیل می شود. همچنین برخی سرطان ها از طریق ژنتیکی قابل انتقال هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha