ابراهیم صراف، امروز ۱۵ بهمن در رویداد ملی عصر امید که در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: هوش مصنوعی به موتور محرک اقتصادهای امروزی تبدیل شده، اما ایران هنوز در مرحله اقتصاد مبتنیبر منابع گیر کرده و نتوانسته بهطور کامل به اقتصاد دانشبنیان گذار کند. در این اقتصاد، هرچه دانش بیشتر استفاده شود، گستردهتر و کارآمدتر میشود.
وی افزود: بسیاری از مشاغل سنتی و میانرده از بین خواهند رفت و تنها افرادی که مهارتهای سطح بالا دارند میتوانند جایگاه خود را حفظ کنند. هوش مصنوعی باعث افزایش کارایی میشود و از بهینهسازی حملونقل تا مدیریت مالی و کشف تقلب در بانکداری و بیمه، هزینهها را کاهش داده و بهرهوری را افزایش میدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ بیان کرد: مدلهای کسبوکار سنتی تغییر کرده و شرکتها به سمت دیجیتالی شدن و اتوماسیون حرکت میکنند. در حوزههایی مانند تشخیص پزشکی، آموزش هوشمند و خدمات درمانی نیز تحولات بزرگی رخ خواهد داد. با این حال، چالشهایی نیز وجود دارد. افراد باید به مهارتهای سطح بالا مجهز شوند تا بتوانند در بازار کار آینده رقابت کنند، همچنین مسائل اخلاقی و قانونی مانند حریم خصوصی دادهها و تنظیم مقررات برای هوش مصنوعی چالشهایی جدی هستند. نابرابری دیجیتالی نیز یکی از نگرانیهای اصلی است، چرا که کشورهایی که دسترسی به تکنولوژی را محدود کنند، برتری بیشتری خواهند داشت.
صراف گفت: در آینده، همکاری بیشتر انسان و ماشین، شکلگیری صنایع جدید، تحول در سیستمهای آموزشی و بهداشت و تغییر مدلهای اقتصادی و کسبوکارها اجتنابناپذیر خواهد بود. پذیرش و بهکارگیری هوش مصنوعی یک الزام است، نه یک انتخاب و تنها جوامعی که بتوانند خود را با این تغییرات وفق دهند، در آیندهی اقتصاد جهانی باقی خواهند ماند.
انتهای پیام
نظرات