معاون رییس جمهور همزاد بودن این دو اتفاق را «رویشی نو» دانست که با برگزاری نخستین نمایشگاه موزه لوور در ایران با رویش جوانهها در طبیعت همزمان شده است و تاکید کرد: مناسبات فرهنگی دو کشور در این مناسبت بستری تازه بین دو کشور ایجاد کرده است.
وی برگزاری این نمایشگاه را عاملی دانست تا ایرانیانِ فرهنگ دوست با تمدن و تاریخ دیرین، از این اقدام شایسته موزه لوور فرانسه، استقبالی دو چندان داشته باشند.
او که در ابتدای صحبتهایش دو شعر از "شارل بودلر" و "حافظ" خواند، به تعبیر مشترک این دو شاعر اشاره کرد و افزود: «عشق به یکدیگر و زیستن با این گوهر ناب» را، میتوانیم در «جریده عالم» ثبت کنیم تا همه شاهد باشند که چنین مکان و نمایشگاهی از جغرافیای عشق و فرهنگ، سخن میگوید و اشیاء، تنها نمادی هستند که این گوهر ناب را بین فرهنگ ملتها و در موزهها، نمودار میکند.
مونسان با بیان اینکه عنصر سازندهی موزه ملی ایران آن «تاریخ و فرهنگ ملت» ها است، ادامه داد: بیتردید، اشیای ایرانی در عرصه تاریخ، تمدن و فرهنگ، بیش از دو قرن است که درهای نمایشگاههای گوناگون دنیا را به روی ملتها باز کرده است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نخستین نمایشگاه برگزار شده از سوی ایران در کشورهای دیگر را به سال 1267 شمسی (1889 میلادی) در فرانسه مربوط دانست و افزود: این کشور با هفت نمایشگاه، بیشترین تعداد برگزاری نمایشگاه با ماهیت آثار ایرانی را، به خود اختصاص داده است. کاری که نمیتواند اتفاقی باشد و به خوبی نشان میدهد که عمق روابط و تعاملات فرهنگی دو کشور، در عالیترین سطح خود، قرار دارد. گرچه پس از آن، نمایشگاه هایی در انگلستان، امریکا، اتریش، بلژیک و سوئیس، برگزار شده است.
مونسان در ادامه به آغاز روابط فرهنگی ایران و فرانسه از قرن هفدهم میلادی و از دربار شاه عباس صفوی در ایران (همزمان با زمامداری هانری چهارم) اشاره کرد و گفت: در قرن نوزدهم، همزمان با آغاز جمهوری سوم فرانسه و دوره قاجار در ایران، روابط فرهنگی این دو کشور، بالندهتر شده و در نهایت، به انعقاد نخستین قراردادهای رسمی، بین نهادها و مؤسسات علمی- فرهنگی ایران و فرانسه، منجر شد.
او ادامه داد: این روند تاریخی، آن زمان شاخصتر شد که به فعالیتهای ارزشمندِ باستانشناسی فرانسویان در ایران، به ویژه در شهر شوش، تپه گیان، تپه سیَلْک، تورنگ تپه و چغازنبیل، با محوریت تحقیق بر خط و زبانهای باستانی و انتشار متون کهن، توجه و تأمل کنیم. از سوی دیگر به این کارنامه «معماری ساختمان موزه ایران باستان» را نیز باید اضافه کرد که طراح آن، «آندره گدارِ» فرانسوی بوده است.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه، بعد از برگزاری دو نمایشگاه از سوی موزه ملی ایران در موزه لوور فرانسه (در سالهای 1385 (2006 میلادی) و 1386 (2007 میلادی)) به پشتوانه زیستن و عشق در مسیر تعالی انسانی که همان جریان فرهنگی ناب است، افزود: 90 سال بعد، شاهد به نمایش درآمدن آثار موزه لوور از تمدنهای مختلف جهان در موزه ملی ایران هستیم. نمایش منتخبی از آثار ارزشمند مصر باستان، بینالنهرین، یونان و رم که میتواند به تقویت پیوندها و شناخت ویژگیهای مشترک فرهنگی کشورها کمک کند و با گذر از این دالان تاریخی، «گذشته» را در برابر همه مجسم کند تا ما بتوانیم آن تاریخ را به «اکنون» و اکنون را به «آینده» متصل کنیم.
مونسان ابراز امیدواری کرد تا از این پیوند دوستانه بین دو موزهی ملی ایران و موزه لوور فرانسه، دو ملت بزرگ ایران و فرانسه نیز، بهرهمند شوند و نتیجه آن، تقویت آرامش و با هم زیستن و صلح پایدار جهانی باشد.
انتهای پیام
نظرات