• یکشنبه / ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۴:۱۹
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 96112916634
  • خبرنگار : 71574

چگونگی انتشار خبر حادثه‌ در گفت‌وگو با محمد بلوری

بر وحشتم نیفزا!

بر وحشتم نیفزا!

هواپیمای مسافربری تهران ـ یاسوج با بیش از ۶۰ سرنشین در منطقه سمیرم اصفهان سقوط کرد. در این حادثه تمامی سرنشینان آن از جمله ۵۹ بزرگسال و یک کودک، یک خلبان، یک کمک خلبان، دو مهماندار و دو پرسنل امنیت پرواز جانشان را از دست دادند. خبر جان باختن مسافران حدود یک ساعت پس از انتشار نخستین خبر که ابتدا در سطح ناپدید شدن هواپیما مطرح شده بود، عنوان و دقایقی بعد از آن هم اسامی مسافران اعلام شد.

این روند اطلاع‌رسانی در کنار شرایط نامساعد جوی که تلاش برای رسیدن به محل حادثه را در آسمان بارانی با احتمال بارش برف شبانگاهی در سمیرم دشوارتر می‌کند، طبیعی است که تا ساعاتی پس از حادثه با نقاط مبهمی هم همراه باشد.

اما فارغ از جای خالی‌های خبری که به مرور و با دستیابی گروه امداد به محل حادثه پر خواهند شد، در تمام این روند اطلاع‌رسانی، آنچه بیش از همه باید مورد توجه قرار گیرد، شرایط روحی خانواده‌هایی است که عزیزانشان مسافر این پرواز بوده‌اند؛ نکته‌ای ضروری که در حادثه‌های دردناک مشابه، کمتر از سوی رسانه‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

محمد بلوری، روزنامه‌نگار قدیمی

رسانه‌ها نگرانی خانواده‌های حادثه‌دیده را تشدید نکنند

در همین راستا محمد بلوری ـ‌ پدر حادثه‌نویسی مطبوعات ایران ـ در گفت‌وگویی با ایسنا با اشاره به خبر سقوط هواپیمای تهران ـ یاسوج و نقش رسانه‌ها در کاهش نگرانی خانواده حادثه‌دیدگان اظهار کرد: اصل کار در خبررسانی این است که باعث تشویش و نگرانی خانواده‌هایی که خودشان در اضطراب به سر می‌برند و هر لحظه منتظر خبری از عزیزان خود هستند، نشویم اما باید خبر را لحظه به لحظه منتشر کنیم.

او با تأکید بر انتشار به موقع اخبار بیان کرد: خبرنگاران باید به محل حادثه بروند و خبر را لحظه به لحظه منتشر کنند. به هر حال باید اطلاع‌رسانی دقیقی انجام شود بدون اینکه وحشت و نگرانی میان مردم ایجاد کند.

پدر حادثه‌نویسی مطبوعات ایران ادامه داد: نگرانی در خانواده‌ها وجود دارد و نمی‌شود آن را رفع کرد اما کار ما این است که به عنوان خبرنگار با مسؤولان و گروه‌های تجسس در محل‌ حادثه گفت‌وگو کنیم و تا زمانی که ابعاد حادثه مشخص نشده، تأکید شود که معلوم نیست چه اتفاقی افتاده است.

او درباره انتشار اسامی آسیب‌دیدگان یا جان باختگان در این حادثه اظهار کرد: اسامی باید منتشر شود به دلیل اینکه بسیاری از خانواده‌ها نگرانند که تعدادی از عزیزانشان در آن حادثه باشند. بنابراین باید اسامی مسافران و کادر پرواز را منتشر کنند.

محمد بلوری در پایان گفت: اخبار حادثه باید لحظه به لحظه مخابره شود تا خانواده‌ها در جریان باشند و جزئیات حادثه را بدانند؛ ضمن اینکه تا مشخص نشدن ابعاد کامل حادثه، نباید خبرهایی مبنی بر سقوط و کشته شدن منتشر کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۱-۲۹ ۱۴:۳۹

چی بگن مثلا ..بگن سقوط نکرده ؟ درسته رسانه‌ها باید یه سری چیزا رو رعایت کنند ولی این خبر خاص مشمول اون قوانین نمیشه یا خیلی سخته توی اون موارد بگنجه ...شاید بشه برای بعضی خبرها اون برخی توصیه‌ها رو در نظر گرفت ولی خدایی توی همچین خبری نمیشه ...ان‌شاءالله که معجزه بشه و کسی زنده باشه..الانم اینطوری نست روزنامه باشه و فردا چاپ بشه ووبه هر حال هر دوره‌ای اقتضای خودش رو داره