به گزارش ایسنا، شورای هماهنگی انجمنهای تجسمی کشور صبح روز شنبه ۲۸ بهمن با انتشار بیانیهای خبر از انجام برخی اقدامات و رایزنیها نسبت به انتقال «موزه هنرهای معاصر تهران» از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به «سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» داد.
این شورای هماهنگی که هفت انجمن «هنرمندان نقاش»، «هنرمندان مجسمه ساز»، «عکاسان»، «تصویرگران»، «طراحان گرافیک»، «خوشنویسان» و «سفال و سرامیک» را شامل میشوند، در این بیانیه نسبت به این بحث اعتراض کرده و خواستهاند تا اهداف و ابعاد این ماجرا روشن شود.
از سوی دیگر با مطرح شدن این بحث، زمزمههای دیگری مبنی بر انتقال مدیریت و نظارت بر گالریهای هنری، حراجها و دیگر موزههای هنری به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شنیده شده است، مواردی که نگرانیهایی از سوی هنرمندان ایجاد کرده است.
در این میان مدیر اداره کل موزهها و اموال منقول تاریخی سازمان میراث فرهنگی در گفتوگو با ایسنا، با ردِ بحثهای مطرح شده، این درخواست از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، آن را این طور توضیح داد: صحبتی که مطرح شده هیچ ربطی به سازمان میراث فرهنگی ندارد، این سازمان اصلا چنین قصدی ندارد. ما حتی موزههای خودمان را هم واگذار میکنیم.
محمدرضا کارگر البته در ادامه با تاکید بر اینکه چون بحث اموال تاریخی فرهنگی کشور مطرح است، میراث فرهنگی باید به آنها نظارت کند اظهار کرد: این یک بحث است که اکنون در شورای فرهنگی دولت در حال بررسی است، مجوزها در حدودی که اموال تاریخی محسوب میشوند، باید توسط میراثفرهنگی نظارت شوند.
کارگر انجام این اقدام را مربوط به آئین نامهی اموال دولتی میداند و تاکید کرد: خروج، حراج یا فروش اموال فرهنگی و تاریخی باید با نظر میراث فرهنگی باشد. در همان آئیننامه یک بند وجود دارد که آثار معاصر از این موضوع استثناء هستند، بنابراین اکنون در حال بررسی حد و مرزها در این زمینه هستند.
***
بعد از ظهر امروز (۲۸ بهمن) سید عباس صالحی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - در اینباره گفت: چنین بحثی تا به الان نبوده است؛ البته ما تشکر میکنیم از همه هنرمندانی که نسبت به هنر معاصر ایران توجه و حساسیت دارند.
او ادامه داد: هنر معاصر ایران، صیانت و تکامل آن به عنوان بخش قابل توجهی از هنر ایرانی اهمیت دارد و حتما در جایی مورد مدیریت قرار میگیرد که با حساسیتهایی که هنرمندان دارند به شکل درست مدیریت شود. این موضوع در وزارت ارشاد بوده و خواهد بود.
وزیر ارشاد درباره موضوع نظارت بر اموال فرهنگی بیان کرد: اتفاق خاصی نیفتاده است. نگاهی با تاکید جدیتری در این دوره (وزارت ارشاد) وجود دارد. اموال هنری ایران میراث ایرانی به شمار میرود، تک تک این اموال به عنوان سرمایه ملی باید صیانت شود و با شفافیت مورد توجه قرار بگیرد. مردمی که ناظر میراث ملی هستند باید اطمینان خاطر پیدا کنند که آن خوب حفظ میشود و امکان نقل و انتقال وجود ندارد.
وزیر ارشاد درباره اینکه گفته میشود نامهای (از مقامات) بالا مبنی بر انجام این چنین انتقالی فرستاده شده، اظهار کرد: (این نامه) به من که نرسیده است.
او همچنین درباره موضع خودش در این زمینه گفت: من شخصا مخالفم.
انتهای پیام
نظرات