به گزارش ایسنا، حسینعلی قبادی در دومین همایش آسیبشناسی درسنامههای رشته زبان و ادبیات فارسی که امروز (چهارشنبه، 25 بهمن) در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، با بیان اینکه در کشور ما سرمایههای علمی و انسانی زیادی وجود دارد، اظهار کرد: پژوهشگاه علوم انسانی میخواهد از طریق شورای بررسی متون، بین این سرمایههای انسانی مناسبات همافزایی برقرار کند.
وی افزود: با برقراری این همافزایی، کوششهای علمی به میزان چند برابر به بهرهوری میرسد که این کار با فراهم کردن تمهیداتی به نام تشکلهای علمی مسالهمدار ممکن است. شورای بررسی متون میخواهد این سرمایههای ارزشمند علمی و انسانی را از طریق برقراری این مناسبات به یک سرمایه اجتماعی تبدیل کند.
رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با بیان اینکه شورای بررسی متون، نخبگان را از دانشگاههای مختلف کشور جذب میکند، گفت: این نگاه باید یک نگاه کاملا علمی و فراتر از هر نگاه بخشی باشد. اگر هر فردی در اتاق خود مطالعه و تحقیق کند و از دیگران خبر نداشته باشد و تعامل علمی صورت نگیرد، رشدی صورت نخواهد گرفت و به سرمایه اجتماعی تبدیل نخواهد شد.
قبادی تصریح کرد: امروزه نقد ادبی در ایران یک جریان بالنده است. پیش از انقلاب زیر پنج کتاب در حوزه نقد ادبی وجود داشت، در حالی که امروز در این حوزه با مرزهای دانش فاصله بسیار کمی داریم. این امر حاصل این است که در حوزه نقد ادبی به دلیل همین نگاه جمعی و تبدیل شدن این تشکلها به سرمایههای اجتماعی، در ایران از بسیاری از دانشها در حوزه علوم انسانی جلوتریم.
به گزارش ایسنا، در این همایش میان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دانشگاه شهید چمران اهواز تفاهمنامه همکاری منعقد شد.
انتهای پیام
نظرات