• دوشنبه / ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403122014005
  • خبرنگار : 50225

دیابتی‌ها چگونه روزه بگیرند؟

دیابتی‌ها چگونه روزه بگیرند؟

ایسنا/خوزستان روزه‌داری در برخی بیماران به دلیل لزوم مصرف منظم داروها، امکان‌پذیر نیست اما در برخی دیگر از بیماران مانند مبتلایان به دیابت نوع ۲ نه تنها منع نشده است بلکه می‌تواند مقید هم باشد، با این حال متخصصان تغذیه تاکید می‌کنند که همه بیماران پس از مشاوره با پزشک خود و یک متخصص تغذیه، روزه بگیرند. 

زهرا باقری کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به چگونگی روزه‌داری در افراد مبتلا به دیابت اظهار کرد: روزه در بیماران، با توجه به نوع بیماری متفاوت است و در بعضی از بیماری‌ها، مفید است و می‌تواند به بهبود و درمان بیماری نیز کمک کند اما همه بیماران باید نظر پزشک معالج خود را ملاک اصلی قرار دهند و علاوه بر آن، با مشاوره با متخصص تغذیه اقدام به روزه‌داری کنند. 

وی افزود: به طور کلی بیمارانی که برای کنترل بیماری خود مجبور به مصرف منظم دارو در طول روز هستند نباید روزه بگیرند.
 
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: روزه‌داری برای بیماران دیابتی نوع ۲ که دیابت آنان به وسیله رژیم غذایی کنترل می‌شود، نه تنها مضر نیست بلکه مفید است اما افرادی که برای کنترل دیابت خود از قرص استفاده می‌کنند، اگر علائم افت قند خون را در طول روز داشتند، باید فورا روزه خود را افطار کنند.

وی بیان کرد: بیماران دیابتی که روزه می‌گیرند، باید رژیم غذایی مخصوص خود را در افطار و سحر رعایت کنند و در مصرف غذاهای شیرین که در ماه مبارک رمضان در وعده افطار استفاده می‌شود زیاده‌روی نکنند و میزان توصیه شده توسط متخصص تغذیه را مراعات کند. 

باقری عنوان کرد: برای کنترل بهتر قند خون توصیه می‌شود که این افراد قند خون خود را، قبل از سحر و بعد از افطار چک کنند و به توصیه‌های تغذیه ای توجه کنند. 

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه‌داران مبتلا به دیابت 

وی افزود: روزانه باید هشت لیوان مایعات به ویژه مایعات فاقد شکر  مثل آب یا چای کم‌رنگ در فاصله بین افطار تا سحر مصرف شود. همچنین از مصرف بیش از حد غذا در ماه رمضان که باعث افزایش قند خون و وزن می‌شود، بپرهیزید. 

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: غذاهای حاوی فیبر بالا مانند نان سبوس‌دار به جای نان سفید، سبزی و میوه به جای آبمیوه، حتما در وعده‌های غذایی گنجانده شود.

باقری با بیان اینکه باید در وعده سحر و افطار از لبنیات کم چرب استفاده کرد، عنوان کرد: توصیه می‌شود از غذاهای آب‌پز، کبابی و بخارپز به جای غذاهای سرخ‌کردنی استفاده شود. برای پخت و پز نیز باید از روغن‌های مخصوص استفاده شود.

وی افزود: از مصرف زیاد چای و قهوه اجتناب شود زیرا سبب افزایش دفع ادرار می‌شود. همچنین از مصرف غذاهای شیرین، چرب و سرخ‌کردنی خودداری کنید زیرا سبب تشنگی، سوءهاضمه، سوزش سردل و افزایش وزن می‌شود. 

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: مصرف فلفل و ادویه‌ها در وعده سحری سبب تشنگی می‌شود، بنابراین باید دقت شود که به میزان متعادل استفاده شوند.

باقری ادامه داد: یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ سلامت و فعالیت فرد در این ماه ضروری است. انرژی دریافتی از غذاها نباید افزایش پیدا کند و غذا باید از تمام گروه‌های اصلی غذایی شامل میوه‌ها، سبزیجات، نان و غلات، لبنیات، گوشت‌ها، حبوبات و مغزها انتخاب شود.

وی عنوان کرد: برای سحری باید غذاهایی انتخاب شوند که قند خون را به آهستگی افزایش دهند بنابراین بهترین مواد غذایی برای سحری، نان سبوس‌دار، سبزیجات، حبوبات مانند عدس پلو و لوبیاپلو، میوه‌ها و مواد غذایی دارای پروتئین هستند.

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در وعده سحری از مصرف نمک زیاد یا غذاهای شور شامل آش رشته و کباب پرهیز شود زیرا سبب احساس تشنگی می شود. در سحری یک تا دو لیوان آب از میوه های آب دار و سبزیجات و سالاد استفاده شود.

وی در خصوص وعده افطار برای افراد دیابتی افزود: این افراد باید مقدار غذای افطار خود را به دو سه وعده تقسیم کنند زیرا دریافت مقادیر زیاد غذا در یک وعده  سبب افزایش ناگهانی قند خون می‌شود. 

باقری گفت: دیابتی‌ها باید افطار را با یک وعده غذایی ساده مانند صبحانه معمولی آغاز کنند. هنگام افطار از غذاهای نرم و آسان هضم  مانند حلیم کم‌روغن، نان، پنیر، گردو و سبزی خوردن، چای کم‌رنگ، فرنی و شیر گرم استفاده شود.

وی افزود: همچنین باید شام را دو سه ساعت بعد از افطار میل کنند و خوردن میوه را فراموش نکنند. مصرف موادی که قند خون را سریعتر بالا می‌برند مانند قند، شکر،.کشمش، بستنی، نوشابه نیز باید محدود شود. 

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: به جای مواد غذایی که قند خون را سریع بالا می‌برند باید از میوه‌ها، حبوبات و اسپاگتی که قند خون را به آهستگی بالا می‌برند در وعده افطار و بعد از آن استفاده شود. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha