• چهارشنبه / ۲۷ دی ۱۳۹۶ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 96102714478
  • خبرنگار : 99999

اندیشه لوترکینگ؛ رؤیایی که با وجود ترامپ دست نیافتنی‌تر شده است

اندیشه لوترکینگ؛ رؤیایی که با وجود ترامپ دست نیافتنی‌تر شده است

با روی کار آمدن ترامپ روشن شد که مبارزه با نژادپرستی همچنان از اهمیتی فراوان برخوردار است. در غرب سخنگوی اصلی این مبارزه کشیش جوانی بود که رؤیای جامعه‌ای برابر را در دنیایی بهتر در سر می‌پروراند و به همان "جرم" به قتل رسید.

به گزارش ایسنا، به نقل از دویچه وله، فعالان مدنی آمریکا که در راه جامعه‌ای برابر، به دور از تعصبات قومی و نفرت نژادی، مبارزه می‌کنند، عقیده دارند که مواضع رئیس جمهور کنونی این کشور آنها را به وحشت نمی‌اندازد، بلکه تنها نگران می‌کند و به یادشان می‌آورد که به کارزار مارتین لوترکینگ (۱۹۲۹ - ۱۹۶۸) علیه تبعیض و نابرابری نژادی وفادار بمانند.

جان لویس، نماینده کنگره آمریکا و از چهره‌های سرشناس دهه ۱۹۶۰ در مبارزه مدنی با نژادپرستی، دونالد ترامپ را به افکار نژادپرستانه متهم کرد و گفت که او "قصد دارد ما را به گذشته برگرداند".

فعالان کارزار مدنی، پیروان واقعی مارتین لوترکینگ، عقیده دارند که با راه یافتن ترامپ به کاخ سفید افراد نژادپرست جرأت عرض اندام پیدا کرده‌اند و آشکارا در جامعه تخم نفرت نژادی می‌پراکنند.

در تظاهراتی که دوشنبه (۱۵ ژانویه/۲۵ دی) در زادروز لوترکینگ برگزار شد، همه فعالان حقوق مدنی بر ادامه مبارزه‌ای تأکید کردند که او با "تیزهوشی و درایت" پیش برده بود.

دونالد ترامپ شیفته "نژاد برتر" است و مفتخر است که خود به نژاد "سفیدپوستان چشم‌آبی و موطلایی" تعلق دارد. از زمان کارزار انتخاباتی تا امروز او بارها به رنگین‌پوستان و پیروان اقوام و ادیان دیگر توهین کرده، با وجود این یکشنبه (۱۴ ژانویه) به خبرنگاران گفت که خود را نژادپرست نمی‌داند.

میراث مارتین لوترکینگ

آمریکا به پنجاهمین سالگرد قتل مارتین لوترکینگ نزدیک می‌شود. کشیش فروتن و مهربانی که بسیاری او را برجسته‌ترین و تأثیرگذارترین متفکر آمریکا در قرن بیستم می‌دانند که افکار و مبارزه او همچنان برای طرفداران صلح و عدالت از اهمیتی بیکران برخودار است.

لوترکینگ قهر و خشونت را از بنیاد رد می‌کرد و عقیده داشت که هیچ اصل متعالی و هدف والایی نمی‌تواند با خشونت توجیه شود. او مبلغ آموزه‌های مسیح بود اما باورهای دینی را با رهیافت مداراجویانه‌ مهاتما گاندی آمیخته بود.

او برخلاف مبارزان تندرو، خشونت را از ریشه رد می‌کرد و عقیده داشت که حتی "دفاع در برابر تجاوز و ددمنشی" می‌تواند از انسان جلاد و قاتل بسازد.

طرفداران اندیشه مارتین لوترکینگ می‌گویند تفکرات او دو بن‌مایه دارد: "عشق و محبت به بندگان خدا، که از آیین و موعظه‌های مسیح گرفته شده است، به ویژه محبت به فرودستان و محنت‌دیدگان که خداوند ملکوت ابدی خود را به آنها وعده داده است. دیگری عدالت‌خواهی اوست، که باز مبنایی دینی دارد؛ خداوند جهان را بر پایه عدالت آفریده و ما هم که بندگان او هستیم باید تلاش کنیم جهان او بر پایه عدالت استوار بماند."

مارتین لوترکینگ روز ۴ آوریل ۱۹۶۸ ترور شد. پنجاهمین سالمرگ او که به زودی فرا می‌رسد، یادآور "رؤیا"ی جاودانه‌ایست که او در خاطر داشت و راه ناهمواری که همچنان باید پیموده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha