به گزارش ایسنا، عملیات «بیتالمقدس ۲» با رمز «یا زهرا (س)» در محور ارتفاع قمیش - سلیمانیه به صورت گسترده در ۲۵ دی ماه ۱۳۶۶ به فرماندهی سپاه انجام شد و تا دوم بهمن همان سال به طول انجامید. فرماندهی عملیات «بیت المقدس۲» را که ازنوع تک گسترده بود، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عهده داشت. درحالی که تلاشهای ایران برای یافتن ضمانتی درجهت دستیابی به حقوق خود در مفاد قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت به نتیجهای نرسیده بود رزمندگان سپاه اسلام برآن شدند تا ضمن یک عملیات گسترده درمنطقه ای کوهستانی و سرد دشمن بعثی را درمنگنه ای جنگی قراردهند.
دراین عملیات رستههای پیاده، زرهی وتوپخانه ایران حضور داشتند و عراق نیز رستههای پیاده، زرهی، کماندویی و گارد را نیز به همراه داشت. در عملیات بیت المقدس ۲ بیش از ۲۵۰۰ نفر از افراد دشمن کشته یا زخمی شدند. همچنین در این میان ۷۸۵ نفر از افراد دشمن به اسارت نیروهای خودی در آمدند. بر اثر این عملیات تعداد ۱۵ تانک و نفربر دشمن منهدم و بیش از ۳۰تانک و نفربر و همچنین ادوات سنگین و سبک و مهندسی دشمن نیز به غنیمت نیروهای اسلام در آمد.
این عملیات دومین عملیات لشکر ۱۰ (بعد از عملیات والفجر ۴) در طول هشت سال دفاع مقدس در منطقه غرب کشور در فصل زمستان بود که بعضی روزهای آن دما به ۲۰ درجه زیر صفر هم میرسید عقبه لشکر در این عملیات از اهواز به سنندج و پادگان امام علی (ع) منتقل شد و گردانها جهت سازماندهی و آموزش به «اردوگاه قائم» مابین شهر میاندوآب و مهاباد منتقل شدند.
قرارگاه تاکتیکی لشکر در موقعیت صف پشت ارتفاعات قشن دایر شد و کارهای شناسایی را شروع کردند. نیروهای لشکر در این عملیات میبایست از رودخانه «قله چولان» عبور میکردند و ادامه مسیر تا زیر ارتفاعات قمیش که پوشیده از برف بود را ادامه میدادند. با کمک تیم «راپل» پادگان امام علی (ع) تهران (تیم برادر میرجانی) در شرایط بسیار سخت و خطرناک، و بصورت ابتکاری، با سیم بُکسل و ابزارهای لازم پُلی را بر روی رودخانه خروشان نصب کردند. نظر به اینکه احداث پل به صورت ضربتی و با حد اقل امکانات صورت گرفته بود (در زیر پای دشمن) و طول آن به بیش از ۲۰۰ متر میرسید و ارتفاع تا لبه آب رودخانه بیش از ۴۰ متر بود جهت رعایت احتیاط ظرفیت عبوری را حداکثر ۱۰ نفر مشخص کردند و ۱۰ نفر ۱۰ نفر از پل عبور میکردند و همین مسئله باعث طولانی شدن عبور گردانها از پل شد.
احداث این پل باعث شد تا یکی از یگانهای همجوار لشکر (لشکر ۳۱ عاشورا) جهت عبور گردانهایش از این پل استفاده کند. لشکر در این عملیات در ۲ مرحله وارد عمل شد و جمعا ۱۱ گردان پیاده و ۱۲ گردان پشتیبانی رزم وارد عمل کرد و اهداف از پیش تعیین شده را تصرف نمود و بعد از تثبیت اهداف تصرف شده،حدود یک ماه پدآفند منطقه را به عهده داشت. از شهدای شاخص لشکر در این عملیات می توان به شهیدان «احمد آجرلو»، «علی اصغر صادقی»، «محسن درودی» و «محمد صادق رفعت» اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات