• شنبه / ۲ دی ۱۳۹۶ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96100200731
  • خبرنگار : 71191

آسیب ۷۰ درصدی به آثار تاریخی کوهبنان کرمان در زلزله

آسیب ۷۰ درصدی به آثار تاریخی کوهبنان کرمان در زلزله

«بناهای تاریخی کوهبنان کرمان در زلزله دو شب گذشته بین ۲۰ تا ۷۰ درصد آسیب دیده‌اند که ۲.۵ میلیارد تومان اعتبار برای مرمت اضطراری بناهای تاریخی آسیب دیده در زلزله ۱۰ آذر کرمان برآورد شده است.»

به گزارش ایسنا، چهارشنبه شب ۳۰ آذر، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر حوالی کوهبنان کرمان را لرزاند، از همان ساعات ابتدائی زمین‌لرزه صدا و سیما در انتشار خبرهای مربوط به این رخداد، «تخریب دیوارهای قدیمی کوهبنان» را زیرنویس می‌کرد.

محسن روحی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان در گفت‌وگو با ایسنا با اعلام نبود امکان بررسی‌ آسیب‌های احتمالی در این منطقه از کرمان به صورت کامل اعلام کرد: در این زلزله برخی بناهای تاریخی کوهبنان آسیب‌های جدی دیده‌اند، به اندازه‌ای که در برخی از نقاط بین ۲۰ تا ۷۰ درصد تخریب و آسیب به بناهای تاریخی در این منطقه را داشته‌ایم.

او خانه‌های تاریخی عطاپور، برج چماه و خانه آقا آخوند را از مهمترین بناهای تاریخی کوهبنان می‌داند که آسیب دیده‌اند.

به گفته‌ وی، برآورد هزینه برای ساماندهی بناهای تاریخیِ آسیب دیده از این زلزله، هنوز به طور کامل انجام نشده است.

بعد از وقوع نخستین زلزله ۱۰ آذر در هجدک کرمان و وقوع حدود ۲۰۰ پس‌لرزه بعد از زلزله‌ی اصلی، میراث فرهنگی کرمان اعلام کرده بود « ادامه پس‌لرزه‌ها در منطقه راور کرمان اجازه جمع‌بندی دقیق از میزان خسارت‌های وارده به بخش‌ها و بافت‌های تاریخی قرار گرفته در مسیر زلزله را نمی‌دهد.» اما اکنون بعد از گذشت حدود ۲۲ روز از آن زمان اکنون روحی از میزان خسات‌های وارد شده به بناهای تاریخی این منطقه نیز خبر می‌دهد.

او با بیان این‌که براساس برآوردهای اعلام شده مبلغ دو ونیم میلیارد تومان برای مرمت اضطراری بناهای تاریخی زرند، راور و کرمان در زلزله‌های گذشته نیاز داریم، گفت:‌ متاسفانه ترک‌های بسیار عمیقی به بازار کرمان، باغ هرندی، گنبد جبلیه، مجموعه گنجعلی‌خان کرمان وارد شده‌اند.

وی ادامه داد:‌ در اکثر تک‌بناهای تاریخی، یکسری آسیب‌های جدی داشته‌ایم به انضمام این‌که بازار تاریخی زرند، بازار تاریخی راور و بناهای تاریخی راور مانند یخدان و آب انبار و حمام حاج یوسف در این منطقه با ترک و ریزش مصالح همراه بوده‌اند، بنابراین مبلغ حدودی براورد شده برای مرمت و استحکام بخشی در مرحله اول نیاز است.

خانه تاریخی عطار پور در کوهبنان
خانه تاریخی آقا اخوند
برج تاریخی چماه

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha