• دوشنبه / ۲۷ آذر ۱۳۹۶ / ۱۷:۱۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96092715402
  • خبرنگار : 71191

معاون میراث‌فرهنگی تاکید کرد

اجازه احداث هواکشِ مترو در موزه فرش را نمی‌دهیم

اجازه احداث هواکشِ مترو در موزه فرش را نمی‌دهیم

«محمدحسن طالبیان»تاکید کرد: میراث فرهنگی به مترو اجازه نمی‌دهد سازه‌ی هواکش خود را در محدوده‌ی این موزه احداث کند، آن‌ها نخست باید با میراث فرهنگی هماهنگ کنند.

به گزارش ایسنا، معاون میراث‌فرهنگی که عصر روز دوشنبه ۲۷ آذر در مراسم افتتاح پروژه‌های عمرانی موزه فرش ایران سخن می‌گفت، تصریح کرد: شرکت مترو باید برای عبور خط مترو و ایجاد هواکش در عرصه‌ی این موزه با میراث فرهنگی هماهنگی انجام می‌داد.

وی با بیان این‌که میراث فرهنگی نباید اجازه دهد در منظر موزه فرش این کار انجام شود، افزود: نخست باید طرح از سوی شرکت مترو ارائه شود و سپس تائید نهایی در شورای فنی سازمان میراث فرهنگی اعلام شود.

او با بیان این‌که سازه‌ی مترو باید جائی قرار گیرد که در فضای موزه نباشد و حتی تا حد امکان دیده نشود، ادامه داد: قطعا از نظر فنی و مهندسی می‌توانند این کار را انجام دهند.

وقتی آمدم، وضعیت موزه فرش در شان کشور نبود

‌معاون میراث فرهنگی، سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به انجام پروژه‌های  مرمتی زیادی که در سطح کشور در حال انجام است، افزود: اما معمولا چون مراسمی برای رونمائی یا اعلام آن کارها برگزار نمی‌شود، فکر می‌کنند در بسیاری از نقاط کشور کاری انجام نمی‌شود.

طالبیان با اشاره به مرمت‌های زیادی که در نقاط مختلف کشور در حال انجام است، این اتفاق را یک نهضت در این حوزه دانست و افزود: وقتی به میراث فرهنگی آمدیم وضعیت موزه فرش ایران در شان کشور نبود، اما اکنون فاز نخست مرمت و ساماندهی آن انجام شده و فازهای بعدی نیز در دستور کارند.

زون فرهنگی در خیابان فاطمی و ایجاد پیاده‌راه در منطقه

وی با اشاره به وجود فضاهای تاریخی مانند دانشگاه تهران، موزه هنرهای معاصر، پارک لاله، موزه فرش ایران در محدوده‌ی خیابان فاطمی و کارگر، این منطقه را یک زون فرهنگی دانست و ادامه داد: قرار است فضای اطراف دانشگاه تهران نیز به یک منطقه فرهنگی تبدیل شود.

طالبیان در ادامه با اشاره به شناسایی حدود ۱۱۰ اثر تاریخی در این منطقه افزود:  نقاط بسیار متعددی وجود دارند که به عنوان نقطه‌ی شهری دانشگاهی احداث شوند، اکنون که موزه فرش ایران در میانه‌ی این مسیر است اگر بتوانیم بحث ترافیک در منطقه را برطرف کنیم، امکان ایجاد محور پیاده‌راه در منطقه وجود خواهد داشت، درا ین شرایط می‌توانیم محورفرهنگی دانشگاهی مناسب‌تری در منطقه به وجود آوریم.

او هم‌چنین با اشاره به 40 سالگی موزه فرش، افزود: دو سال پیش متوجه شدیم که در طول سال‌های گذشته هیچ تلاشی برای موزه فرش ایران انجام نشده است، حتما باید مخازن، ویترین‌ها و فضای موزه را ساماندهی کرد.

وی با اشاره به لزوم توجه به باغ قرار گرفته در فضای باز موزه فرش ایران نیز اظهار کرد: ریشه‌ی برخی درختان در حال آسیب زدن به ساختمان موزه هستند که باید با شهرداری در این زمینه مذاکره انجام داد تا درختان جابجا شوند.

او معماری موزه فرش را یکی از مهمترین ساختمان‌ها از نظر شکل دانست و افزود: این ساختمان که شبیه دار قالی است یکی از افتخارات کشور است که باید به آن توجه کرد.

بودجه‌های عمرانی نصف شده‌اند

وی با اشاره به سیاستی که معاونت میراث‌فرهنگی برای  برای ساماندهی موزه‌هایی مانند موزه بزرگ خراسان یا موزه فرش در پیش‌رو گرفته است، افزود:‌ اکنون که بودجه‌های عمرانی نصف شده‌اند، چاره‌ای جز مدیریت این وضعیت نداریم. مواردی مانند موزه فرش باید اولویت باشند.

طالبیان با تاکید بر لزوم به نتیجه رساندن اقداماتِ در اولویت اظهار کرد: بعد از موزه فرش باید حتما سراغ موزه‌هایی که جنبه‌ی ملی دارند، رفت. این موزه‌ها می‌توانند زمینه‌ساز رونقق گردشگری فرهنگی در کشور باشند.

هنوز با ایده‌آل‌ها در میراث‌فرهنگی فاصله داریم

معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه با بیان این‌که در معاونت میراث فرهنگی هنوز با ایده‌آل‌ها فاصله زیادی داریم، بیان کرد: معتقدم با این وجود باید با همین رویکرد جلو برویم تا در کارمان موفق باشیم.

انتهای پیام   

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha