• چهارشنبه / ۲۲ آذر ۱۳۹۶ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 96092212415
  • منبع : روابط عمومی برنامه

تجربه خبرنگاران حاضر در زلزله کرمانشاه مستند شد

تجربه خبرنگاران حاضر در زلزله کرمانشاه مستند شد

اهمیت مدیریت دانش زلزله کرمانشاه، تجربه نگاری و سواد رسانه ای در نشست مشترک انجمن‌های علمی مدیریت دانش و سواد رسانه ای مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین در این نشست تجربه خبرنگاران و فعالان رسانه‌های حاضر در زلزله کرمانشاه مستندسازی شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دومین همایش بین المللی سواد رسانه ای و اطلاعاتی، نشست سواد رسانه‌ای و تجربه‌نگاری عملکرد رسانه‌ها در زلزله کرمانشاه با حضور رئیس انجمن علمی مدیریت دانش، مدیر عامل انجمن سواد رسانه ای ایران، رئیس فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی، مشاور مدیر عامل انجمن سواد رسانه ای در امور استانها و جمعی از فعالان رسانه ای و خبرنگاران حاضر در زلزله کرمانشاه در فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی برگزار شد.

دکترپیمان اخوان، رئیس انجمن علمی مدیریت دانش در ابتدای این نشست بااشاره به حادثه اتمی هیروشیماو  شدت وقدرت آن، زلزله کرمانشاه را دارای ابعاد بزرگی دانست و گفت: باید با نگاه علمی و تجربه نگاری ها به سمت مدیریت دانش درحوزه حوادثی از این دست حرکت کنیم.

وی افزود: متاسفانه نکته اصلی اینجا است که با گذشت زمان و به علت عدم توجه کافی به ثبت و ضبط تجربیات و درس آموخته ها، این موارد به فراموشی سپرده می شوند یا فقط در ذهن افراد باقی می مانند و در حوادث بعدی ما شاهد دوباره کاری های بسیاری خواهیم بود.

رئیس انجمن علمی مدیریت دانش تاکید کرد: با توجه به رسالت و نقش انجمن علمی مدیریت دانش ایران در کشور، موضوع تجربه نگاری و مدیریت دانش زلزله غمبار کرمانشاه را در دستور کار انجمن قرار دادیم، حوزه های دانشی این موضوع را بصورت اولیه شناسایی کردیم و یقین داریم با تجربه نگاری و ثبت و ضبط درس آموخته های این حادثه تلخ در حوزه های دانشی اشاره شده، و بکارگیری مناسب آنها، چابکی نهادهای ذیربط افزایش یافته و کمک رسانی مطلوبتری در شرایط بحران انجام خواهد گرفت، و در واقع "مدیریت دانش محور" بحرانها را شاهد خواهیم بود. 

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون تیم ویژه ای در انجمن مدیریت دانش ایران تشکیل شده است تا ضمن تسهیل  آشنا سازی مدیران و مسئولین با دانش های مهم بحران، امکان استفاده از دانش های تولید شده در چنین حوادثی برای اتخاذ پیش بینی های لازم قبل از وقوع بحران و همچنین عملیات امداد و نجات اثربخش و به حداقل رسانی دوباره کاری ها پس از حوادث و در یک جمله "مدیریت و اداره دانش بنیان حوادث و بحران‌ها" فراهم شود.

فقدان سواد رسانه‌ای؛ ایجاد بحران در دل بحران

در ادامه محمد صادق افراسیابی، مدیر عامل انجمن سواد رسانه ای ایران گفت: ما در حوزه سواد رسانه ای با سه قشر مواجه هستیم، مردم، مسوولان و رسانه ها. در بسیاری از بحران ها و حوادث ما شاهد پایین بودن سطح سواد رسانه ای هر سه طیف یاد شده هستیم و این به معنای نیاز مبرم به آموزش در این حوزه است.

مدیرعامل انجمن سواد رسانه ای ایران فقدان سواد رسانه ای را باعث ایجاد بحران در دل بحران دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه ما به دلیل عدم آگاهی چه در امر اطلاع رسانی و چه در حوزه‌های مدیریتی به هنگام بحران به گونه ای رفتار می‌کنیم که منجر به ایجاد شایعه می شود و مردم نیز در سایه همین کم‌اطلاعی، اقدام به پخش آن می‌کنند که این خود نمایان گر اهمیت داشتن مهارت سواد رسانه ای است.

وی به سه مصداق کم سوادی رسانه‌ای برخی از مسؤولان، گروهی از مردم و تعداد کمی از فعالان رسانه ای در بحران زلزله کرمانشاه اشاره کرد و گفت: مسؤولی که در ابتدای وقوع حادثه خبری را بیان کرد که باعث التهاب بیشتر مردم شد، برخی از مردم که خبری را دست به دست کردند که باعث کاهش بسیج منابع و امکانات مردمی برای کمک به زلزله زدگان کرمانشاه شد و رسانه هایی که به جای پرداختن به اصل موضوع وارد حواشی شده و موضوع را سیاسی کردند، همه از مصادیق کم سوادی رسانه‌ای است.

کمک سواد رسانه‌ای به مدیریت بحران

در ادامه معصومه نصیری، مشاور امور استان‌های انجمن سواد رسانه ای با تاکید بر اینکه در بحران‌ها نیازمند تشکیل ستاد مرکزی بحران هستیم، اظهار کرد: مرز بین اطلاع رسانی درست و کامل و در عین حال عدم ایجاد ناامنی در جامعه مسوولیتی است که باید در مواقع بحران به آن توجه کرد.

وی با تاکید بر ضرورت حفظ آرامش روانی مردم در بحران ها، یادآور شد: اینکه در چنین مواقعی ما شاهد هیجان زدگی مسوولان و شتابزدگی رسانه ای می شویم از یک سو و بروز و ظهور پدیده شهروند خبرنگاری از سوی دیگر دست به دست هم داده و موجبات انتشار شایعه و حتی بحران آفرینی مضاعف را فراهم می کند.

مشاور امور استان‌های انجمن سواد رسانه‌ای ایران تاکید کرد: اینجا داشتن سواد رسانه ای می تواند به ما در مدیریت صحیح بحران کمک کند.

در ادامه این نشست، عکاسان، خبرنگاران و افرادی که در قالب امدادرسان در محل حادثه حضور داشتند به بیان تجربیات خود پرداختند.

افراد مذکور، هیجان زدگی سازمانها و مردم، روش و نحوه برخورد، اهمیت شناخت محیطی مسئولان و امدادگران و رسانه‌ها، فقدان فرماندهی یکپارچه، عملکردهای جزیره ای، عدم استفاده از تجربیات قبلی در مدیریت بحران، نحوه پخش کمک‌ها از طریق ارگان‌ها، عدم اطلاع‌رسانی کامل و جامع از طریق رسانه به مردم در مورد وسایل مورد نیاز و متناسب با فرهنگ، عدم هماهنگی بین گروه‌های امدادرسان، عدم مدیریت کمک‌های مردمی را از اهم مواردی که به عنوان تجربه از این حادثه دلخراش به آن می توان اشاره کرد، نام بردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha