• جمعه / ۱۷ آذر ۱۳۹۶ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 96091708925
  • خبرنگار : 71219

استقبال از تئاتر و فیلم‌های «هنر شهر آفتاب» شیراز

استقبال از تئاتر و فیلم‌های «هنر شهر آفتاب» شیراز

مدیر پردیس تازه تاسیس «هنر شهر آفتاب» در شیراز از استقبال خوب تماشاگران و برنامه‌ریزی برای اجرای نمایش تازه محمد رحمانیان در این پردیس خبر داد.

محسن خباز در گفت‌وگویی با ایسنا با اشاره به آغاز اکران حدود 12 فیلم در پردیس هنر شهر آفتاب و شروع به کار رسمی این مکان از 16 آذرماه بیان کرد: این پردیس ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای کمک به سینمای ملی را دارد و پس از اینکه همزمان با ولادت پیامبر اعظم (ص) و امام جعفر صادق (ع) افتتاح شد، از روز گذشته (پنج‌شنبه 16 آذرماه) استقبال خوبی از سوی مردم صورت گرفته و جمعه 17 آذرماه نیز اکران ویژه‌ای با حضور جمعی از سینماگران برای فیلم «پینوکیو،عامو سردار و رِیسلی» که در حوزه کودک به نمایش درمی‌آید تدارک دیده‌ایم.

وی افزود:این پردیس 6 سالن سینمایی دارد که یکی از آن‌ها چند منظوره است و در آن نمایش «مراسم قطع دست در اسپوکن» نوشته مارتین مک‌دونا و به کارگردانی حسین توحیدی اجرا می‌شود. همچنین در سالن‌های سینمایی نیز حدود 12 فیلم در حال اکران است که با توجه به شروع رسمی از روز گذشته شاهد حضور خوبی از سوی تماشاگران بودیم.

او در پاسخ به برنامه‌های آینده حوزه تئاتر این پردیس گفت: هماهنگی‌هایی انجام شده و پس از پایان اجرای این نمایش، «ترانه‌های محلی: پیکان جوانان» به کارگردانی محمد رحمانیان در این پردیس به صحنه خواهد رفت.

خباز درباره اکران فیلم‌های هنر و تجربه نیز با اشاره به نمایش این فیلم‌ها در سینما گلستان شیراز گفت: این پردیس هشت سالن دارد که پنج سالن با ظرفیت 250 نفر احداث شده و یک سالن هم 200 نفر ظرفیت دارد که هم برای فسلم و هم تئاتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی دیگر از سالن‌ها هم 80 نفر ظرفیت دارد که به نمایش فیلم‌های هنری اختصاص داده می‌شود.

او افزود: یک بلک‌باکس با ظرفیت 90 نفر، یک کتابفروشی، یک گالری و همچنین فروشگاهی برای فروش آثار هنری از دیگر بخش‌های این پردیس هستند.

به گزارش ایسنا، پردیس سینمایی «هنر شهر آفتاب» توسط کوروش کمالی سروستانی که مدیر مرکز اسناد و کتابخانه فارس نیز هست، تاسیس شده و او پیش از این سینما فرهنگ و پردیس سینمایی گلستان را هم راه‌اندازی کرده بود.

او در آیین افتتاح این پردیس سینمایی بیان کرد: یک فلش‌بک تاریخی به سینما در شیراز، نه هنر سینما، که ساخت سینما، تجلی معنا در بنا، ما را به سال 1297 و اولین تماشاخانه شیراز، در محله گودعربان می برد؛ جایی که تصویر ارزان فیلم را به نمایش گذاشت و سال آینده1397، سینما در شیراز صد ساله می‌شود. در واقع در سال 1299 پلیس جنوب، سینما کافه جنوب را بنیان گذاشت. هشت سال پس از آن در 1307، به روایت ابراهیم گلستان، محمدخان هندی در خیابان داریوش، سینمایی را راه‌اندازی کرد. یک سال بعد نخستین سینماهای حرفه‌ای شیراز، سینما خورشید و سینما دیده‌بان که بعدها مایاک و تاج خوانده شد، ساخته شدند.        

وی ادامه داد: جنگ جهانی دوم،  بلای جان سینما هم شد. بیست سال ساخت فیلم و سینما در ایران و شیراز به اغما رفت تا سال 1330 که سینما تئاتر رکس در خیابان داریوش به کوشش علی محزون راه اندازی شد. یک سال بعد از این واقعه هم سینما پارامونت در چهارراه مشیر که بعدها به مهتاب تغییر نام داد به راه افتاد و بعد سینماهای ایران و پاسارگاد که توسط مشیری و شاپوری ساخته شد و در پی آن سینمای پارس و پریسا با سالن تابستانه در سال های 1332 و 1333 احداث شدند.

کمالی با اشاره به اینکه سینما سعدی در 1339 به عنوان یکی از لوکس‌ترین سینماهای خاورمیانه آن روزگار توسط علی اکبر یاسایی ساخته شد، اضافه کرد: پس از آن در دهه چهل سینما پارامونت توسط جمشیدیان ساخته و سینما پرسپولیس را صلاح‌الدین امامی بنیاد نهاد و بعد از آن سینماهای کاپری و مترو به سینماهای شیراز اضافه شدند. و آخرین ومجهزترین سینمای شیراز، آریانا، توسط شاهرخ گلستان در خیابان کریم‌خان زند  در سال 1348ساخته و افتتاح شد.

او در بخش دیگری از سخنان خودبا اشاره به گشایش سینما فرهنگ در سال 1394 با نمایش فیلم «محمد رسول‌الله (ص)» مجید مجیدی گفت: از 13 سالن سینمایی شیراز در سال 57  تنها پنج سینمای سعدی، ایران، فلسطین، شیراز و پیام با همان ویژگی‌های دهه چهل تا سال 1394 به فعالیت مشغول بودند.همچنین یک سال بعد و پس از 48  سال از آخرین سال ساخت سینما در شیراز و پس از 38 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، در میلاد فرخنده امام رضا (ع) پردیس سینمایی گلستان با سه سالن، به عنوان اولین سینمای مدرن و استاندارد شیراز به بهره‌برداری رسید  و با استقبال همشهریان گرامی توانست رتبه اول کشور را در زمینه ضریب اشغال صندلی به خود اختصاص دهد.

وی همچنین تاکید کرد: کاخ جشنواره شیراز، سودای برگزاری سالانه «جشنواره فیلم شیراز» را  در ابعاد ملی و جهانی با مساعدت مسئولان استانی و سینمایی دارد.

مجموعه فرهنگی هنری هنر شهر آفتاب، هشت سالن سینمایی با ظرفیت 1500 صندلی دارد؛ در این مجموعه سالن‌های عمومی، سینماتِک، سالن کودکان و نوجوانان، سالن 3D، سالن سینمای هنری و چندمنظوره، کتابفروشی، کافه کتاب و نگارخانه وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha