• چهارشنبه / ۱۵ آذر ۱۳۹۶ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 96091508179
  • خبرنگار : 71012

/ایسنا؛ ۱۸ سال حضور/

ایسنا از نگاه معتمدنژاد و معتمدنژاد از نگاه ایسنا

ایسنا از نگاه معتمدنژاد و معتمدنژاد از نگاه ایسنا

«دکتر معتمدنژاد به عنوان پایه‌گذار علم ارتباطات معاصر ایران به ارتباطات معرفت بنیاد و دانایی محور می‌اندیشید و البته در عرصه ارتباطات، ملتی که برخودار از ارتباطات معرفت بنیاد و دانایی‌محور باشد، افق روشن‌تری را پیش‌رو دارد.»

ابوالفضل فاتح، نخستین مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران، این جملات را ۱۳سال قبل در مراسم تجلیل از پدر علم ارتباطات ایران بیان کرد.

او در ادامه سخنانش، افق ایسنا را در پاسخ دکتر معتمدنژاد به سوالی که از وی درباره این خبرگزاری پرسیده بود، چنین خلاصه کرد:

«رسانه‌ها در دنیای امروز بیشتر دو دسته هستند؛ بسیاری مبتنی بر سرمایه و با پشتوانه ثروت فعالیت می‌کنند و به اصطلاح سرمایه‌محور هستند. بسیاری از رسانه‌ها با پشتوانه قدرت در دنیای معاصر تلاش و فعالیت می‌کنند. شما رسانه‌ای باشید که معرفت بنیاد باشد و پشتوانه شما معرفت و دانایی باشد.»

کاظم معتمدنژاد ـ پدر علم ارتباطات ایران ـ چهار سال قبل در همین روزها چشم از جهان فرو بست. تشییع پیکر او درست مصادف شد با روز دانشجو و روز دانشجو درست مصادف است با سالگرد تاسیس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) که هجدهمین سال فعالیت در عرصه رسانه را تجربه می‌کند.

سرویس رسانه ایسنا به انگیزه مصادف شدن این مناسبت‌ها به بازخوانی گفته‌های دکتر معتمدنژاد درباره ایسنا اقدام کرده است. این گفت‌وگو ششم آذر ماه ۸۶ یعنی حدودا ۱۰ سال قبل در خبرگزاری دانشجویان ایران منتشر شده است.

پیر علوم ارتباطات ایران معتقد بود، «ایسنا، بر اساس علم و اندیشه یا همان دانش و معرفت شکل گرفته است و برخلاف سایر خبرگزاری‌ها در دنیا که از طریق ثروت یا قدرت صاحبان آنها اداره می‌شود، بر تفکر دانشجویی و دانشگاهی استوار است.»

دکتر کاظم معتمدنژاد در پایان هشتمین سال فعالیت ایسنا چنین اظهار کرده بود، «ایسنا در میان رسانه‌های کشور تجربه‌ی بسیار جالبی بوده و در سطح جهانی ارزشمند است؛ چراکه این نمونه در دنیا نظیر ندارد.»

«بارها گفته‌ام، خبرگزاری‌های اولیه در غرب یا مبتنی بر ثروت و یا وابسته به قدرت بودند که براساس خواست و منافع صاحبان خود اداره می‌شدند و هنوز هم خبرگزاری‌های امروزی دنیا به این شکل اداره‌ می‌شوند؛ اما ایسنا، خبرگزاری است که با کمک دانشجویان بنا نهاده شده است و دانش و معرفت بر آن حاکم است.»

«دانشجویی و مردمی بودن این خبرگزاری سبب شده بیشتر به بازتاب اخبار با جهت‌گیری منافع عمومی بپردازد و واقعیت‌های جامعه را به تصویر بکشد.»

«مردمی بودن اساس کار ایسناست و همواره این موضوع را در سرلوحه‌ی فعالیتش قرار داده است.»

دکتر معتمدنژاد با اشاره به اینکه ارتباطات همیشه در توسعه نقش داشته است و هرچه رسانه‌ای نزدیک به مردم باشد بیشتر در جهت تقویت مصالح و منافع ملی گام برمی‌دارد، گفته بود:

«ایسنا، ‌این وظیفه را به‌خوبی انجام داده و در موقعیت‌های حساس و بحرانی توانسته در بازتاب رویدادهای خبری جامعه سرافراز عمل کند.»

پدر آموزش روزنامه‌نگاری ایران، ایسنا را خبرگزاری حرفه‌یی می‌دانست که کمتر دچار لغزش و اشتباه شده و معتقد بود:

«اساس کار ایسنا، ‌بر صحت و دقت استوار شده است و اگر هم اشتباهی از آن سر زده، تحت تاثیر سرعت بالای این خبرگزاری در ارسال اخبار است. اما این مساله بسیار محدود بوده و نمی‌توان در کنار مجموعه کارهای ارزشمند ایسنا در جامعه‌ی رسانه‌یی کشور، به‌شمار ‌آورد.»

دکتر معتمدنژاد در پایان درباره ایسنا چنین گفته بود،

«به عنوان یک معلم که سال‌ها در این عرصه به آموزش پرداخته‌ام، در کار رسانه‌یی به ایسنا نمره‌ی بسیار خوبی می‌دهم؛ چراکه توانست تجربه‌ی ارزشمندی را در عرصه‌ی رسانه‌یی کشور به یادگار بگذارد و آن‌ را ادامه دهد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha