به گزارش ایسنا، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در آیین افتتاح شانزدهمین نمایشگاه کتاب فارس گفت: امسال ۸۵۰ ناشر در این نمایشگاه حاضر هستند که ۱۲ ناشر خارجی است.
مهدی امیدبخش افزود: این نمایشگاه همهروزه از دوم تا هفتم آذر از ساعت ۱۰ تا ۱۹ در محل دائمی نمایشگاههای استان فارس برپا خواهد بود.
او از برگزاری نشستهای تخصصی در حوزههای فرهنگی، ادبی و هنری و به همراه آن، همایشهای مختلف، نشست نقد و بررسی کتاب و رونمایی از تازههای نشر خبر داد و گفت: کتابهای دانشگاهی، بینالملل، عمومی و کودک و نوجوان در سالنهای مختلف عرضه میشود.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: کتاب تنوع مختلفی دارد و باید تنوع و تکثر را در کتاب بپذیریم و برای ذائقه افراد در زمانهای مختلف کتاب داشته باشیم.
محسن جوادی با اشاره به اینکه نسل جوان و نوجوان باید کتابخوان و با کتاب آشنا شوند گفت: کتاب خواندن آدابی دارد و از این رو باید میل به کتاب و کتابخوانی را در نسل جدید افزایش دهیم.
او در عین حال بیان کرد: کتابخوان کردن یک نسل کار راحتی نیست.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نام ایران با نام بزرگان فارس شناخته میشود، گفت: وجود کتاب به عنوان غذای روح هم الزامی است و بدون کتاب روح و نفس انسان از بین خواهد رفت.
جوادی با اشاره به اینکه دانش تا نوشته نشود منضبط نمیشود، تاکید کرد: باید توجه داشت بدون خواندن و بدون نوشتن کاری پیش نمیرود و هیچ رسانهای نمیتواند جای کتاب را بگیرد.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه زمانی ایران را به نام کتابهایش میشناختند گفت: امیدواریم این اتفاق باز هم از شیراز آغاز شود. نمایشگاه کتاب فرصت مناسبی است که نشر و ناشران محلی با ناشران ملی ارتباط بگیرند و صدای کتاب در این هفته شنیده شود و در گوش اهالی استان بماند و روند خرید و خواندن کتاب را ادامه دهند.
همچنین استاندار فارس گفت: نمایشگاه کتاب فرصتی برای تبادل فرهنگی است و معتقدیم فرهنگ میتواند تولید را به حرکت در آورده و اشتغال ایجاد کند.
اسماعیل تبادار با اشاره به اینکه کتاب بهترین سخنگو و یار است، افزود: کتاب در زمان تنهایی بهترین همراه است و هرگز اسرار کسی را فاش نمیکند؛ با کتاب میتوان به دانش و نیکی دست یافت.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه در واقع فرهنگ آن چیزی است که در ذهن و ضمیر ما جریان دارد، گفت: توجه به اقتصاد فرهنگ یک ضرورت است و فرهنگ نشر می تواند نیروی مولد اقتصاد و صنعت باشد.
او با اشاره به اینکه سرانه مطالعه یک ملت تاثیر عمیقی بر روند رشد و توسعه آن دارد، افزود: نمایشگاه کتاب و این رویداد بزرگ فرهنگی را مدیون زحمات همه افرادی هستیم که در راه نشر کتاب گام برداشتند.
تباردار با اشاره به اینکه اولین پیام خداوند متعال به حضرت رسول (ص)، خواندن است اما نه یک خواندن معمولی بلکه خواندنی تعهدآور، تاکید کرد: این روشن میکند کتاب برترین معجزه آفرینش و از شاخصترین ارزشهای فرهنگی است.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه خداوند به کتاب، قلم و نوشتههای آن سوگند میخورد، یادآور شد: بشر با کتاب به روشنایی و دانش میرسد و کتابخانهها بابهای دانایی هستند.
او با اشاره به اینکه کتاب در متن زندگی ایرانیان بوده و هر برگ آن راهی است که روح را به سمت روشنایی پرواز میدهد، تاکید کرد: کتاب گنجینهای عظیم است. ارزش کتاب در اندیشه اسلامی مشخص است و اندیشمندان اسلامی از آن بهرهها بردهاند.
تبادار گفت: حکمت و دانایی گمشده مومن است و اهمیت و جایگاه کتاب و علم را به خوبی بیان میکند. کتاب از عناصر یک جامعه فرهنگی محسوب میشود و اعتقاد داریم فرهنگ مقدم بر اقتصاد است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز از رونمایی پوستر همایش «ریحانه النبی» و تجلیل از سه نخبه قرآنی خبر داد و گفت: پوستر «ریحانه النبی» عصر جمعه در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی فارس رونمایی میشود.
در مراسم افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه کتاب فارس از تمبر یادبود داریوش نویدگویی به عنوان ناشر برتر ملی رونمایی شد.
بهزاد مریدی مدیرکل ارشاد فارس با اشاره به اینکه نهمین نشان مفاخر شیراز به داریوش نویدگویی، مدیر انتشارات نوید شیراز، اعطا شده است، گفت: نویدگویی تمام زندگی خود را برای احیای کتاب و کتابخوانی صرف کرده است.
انتهای پیام
نظرات