• پنجشنبه / ۲ آذر ۱۳۹۶ / ۰۳:۴۴
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 96090100750
  • خبرنگار : 71574

گفت‌وگو با میکائیل شهرستانی

نقش رادیو در نجات مردم؛ از جنگ تا زلزله

نقش رادیو در نجات مردم؛ از جنگ تا زلزله

میکائیل شهرستانی درباره پوشش اخبار زلزله از سوی رادیو گفت: رادیو در حوادثی غیرمترقبه (چون سیل، زلزله و ...) با ارتباط سلامت و صحیح با کسانی که مستقیما در معرض آسیب قرار گرفته‌اند، گزارش و ثبت حال و روز آن‌ها و آگاهی دادن به مسئولان بی مصلحت اندیشی می‌تواند نقش جدی در کاهش قربانیان و آسیب‌دیدگان بازی کند.

این بازیگر در گفت‌وگو با ایسنا با بیان خاطره‌ای درباره رادیو در دوران جنگ بیان کرد: سال‌های جنگ را به خاطر می‌آورم که نوجوان بودم، وقتی آژیر قرمز را از رادیو می‌شنیدم، تن‌رعشه می‌گرفتم و آژیر سفید با صدای ممتدش چه آرامم می‌کرد. اولین خاطره‌ای که از هشدارهای این رسانه‌ جمعی به یاد می‌آورم همین است. سال‌های جنگ و اشغال سرزمین مادری به دست دشمن قسم خورده که گاه و بیگاه یورش می‌آورد ولی دست آخر هربار سر جایش نشانده می‌شد. 

این بازیگر به نقش رادیو در جامعه اشاره کرد و گفت: رادیو نقش بسیار مهمی در عصر «رسانه و اینترنت» در زندگی مردم می‌تواند بازی کند. با آسیب شناسی دقیق متوجه می‌شویم که رسانه از هر نوعش می‌تواند هم سازندگی کند هم ویرانگری. امروزه نقش رسانه‌ها بیش از گذشته است.
 او ادامه داد: رسانه‌ها می‌توانند آموزش دهند،  هوشیار کنند و خبر برسانند؛ اخباری گاه زشت، نابهنجار و تکان دهنده، گاه  مسرت بخش و نوید دهنده. همچنین می‌توانند جامعه را به ابتذال در اندازند و یا موجب ارتقای فرهنگی جامعه شوند. بستگی دارد که سیستم جاری و ساری داعیه ی  "چه" را داشته باشد، به "چه" عمل کند و در این راستا بخواهد "چه" را اشاعه دهد؛ «دروغ» یا «درستکاری».
این کارگردان با اشاره به همه گیر بودن رسانه رادیو اظهار کرد: رادیو در این میان به عنوان رسانه‌ای همه گیر که در هر شرایطی در دسترس مخاطب می‌تواند باشد، طبیعتا بیش از رسانه‌های دیداری، نوشتاری، شنیداری دیگر کارایی دارد. در روزگارانی که وسایل ارتباط جمعی به این صورت گستردگی نداشت، چهار دهه قبل را می‌گویم، رادیو تنها همدم جدی مردم محسوب می‌شد. 


او درباره وظیفه رادیو در جامعه گفت: رادیو در حال حاضر  می‌تواند با اشاعه‌ی اخبار درست به رسالت و وظیفه‌اش عمل کند، مخاطبان از دست رفته‌اش را بازیابد و در حوادثی غیر مترقبه (چون سیل، زلزله و...) این رسانه با ارتباط سلامت و صحیح با کسانی که مستقیما در معرض آسیب قرار گرفته‌اند،  گزارش و ثبت حال و روز آن‌ها  و آگاهی دادن به مسئولان بی مصلحت اندیشی می‌تواند نقش جدی در کاهش قربانیان و آسیب‌دیدگان  بازی کند.
شهرستانی اضافه کرد: رادیو می‌تواند با خبر رسانی به موقع و تهییج افکار عمومی در نتیجه‌ی کمک رسانی به موقع، جان تعداد بیشتری که در معرض آسیب قرار دارند را نجات دهد. اینگونه است که  اعتماد میان مخاطبان رسانه و رسانه، افزایش می‌یابد و اخبار و برنامه سازی‌های آن (اعم از تولیدات فرهنگی، اجتماعی، هنری، سیاسی و...) می‌تواند چون  گذشته‌هایی نه چندان دور مورد توجه قرار گیرد. 

این بازیگر با اشاره به مرگ رسانه در جامعه اظهار کرد: «مرگ» رسانه زمانی رخ می‌دهد که «کذب» را پرورش دهد؛ بنابراین این رشته ارتباطی به سهولت و یک طرفه می‌تواند بریده شود و تا این ارتباط مجددا برقرار شود گاهی سال‌ها  طول می‌کشد. 

او ادامه داد: رادیو به عنوان رسانه‌ای صمیمی و صادق با طرح سوژه‌های امیدبخش می‌تواند مخاطبانش را به فردایی که در راه است نوید دهد و امیدوار کند. ایجاد این باور مهم، بیشتر از هر رسانه‌ای با رادیو امکان‌پذیر است. 

میکائیل شهرستانی در پایان با اظهار تاسف از حادثه دردناک زلزله کرمانشاه، گفت: مراتب تألم و همدردی‌ام را اعلام می‌کنم و برای بازماندگان این واقعه‌ی اسفبار، صبوری، تحمل و استقامت آرزو می‌کنم و از هم وطنان دیگرم توقع یاری رساندن و فراموش نکردن این وقایع را دارم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha