• یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۳۹۶ / ۰۴:۴۷
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 96082716000
  • منبع : نمایندگی زنجان

توزیع؛ چالش پیش‌روی نشریات دانشجویی بین‌دانشگاهی

توزیع؛ چالش پیش‌روی نشریات دانشجویی بین‌دانشگاهی

مدیر مسئول یک نشریه دانشجویی گفت: با توجه به حجم بالای نشریات منتشر شده، فرآیند توزیع یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی نشریات دانشجویی بین‌دانشگاهی است.

مهدی محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهارکرد: نشریات از اولین رسانه‌هایی بوده که در انتقال اطلاعات بین افراد در دسترس قرار داشتند و جامعه دانشگاهی کشور یکی از پتانسیل‌های جامع اطلاعاتی کشور محسوب می‌شوند، تبادل به‌روز اخبار، دانش و اطلاعات بین جامعه دانشگاهی نیاز اساسی است و نشریات دانشگاهی در چارچوب‌ قوانین ناظره، حجم قابل توجهی از این نیاز را پاسخگو شدند و مخصوصا نشریات زنجیره‌ای بین دانشگاهی که تبادل اطلاعات را در بین دانشگاه‌های مختلف در شهرهای مجزا را بر عهده دارند، توانستند در این زمینه حضور جدی داشته باشند و دانشجویان کشور با روش‌های نوین مطبوعاتی هر ساله با عملکرد بهتری نسبت به قبل در این عرصه ظاهر شدند که ثمره آن را امسال در نمایشگاه مطبوعات کشور در تهران مشاهده کردیم.

وی تصریح کرد: با وجود مشکلات بسیار در راه انتشار خارج از محدوده مجوزهای نشریات دانشجویی، همکاری مسئولان با دانشجویان قابل توجه و تشکر است، در سال‌های اخیر که انتشار نشریات به روش کاغذی و تنها در محدوده دانشگاه و حتی شاید محدود به دانشکده‌ای خاص بود ولی هم‌اکنون شاهد رشد چشم‌گیر هستیم. از انتشار یک نشریه در قالب‌های گوناگون آن هم در کمتر از چند ساعت و مهم‌تر در چند دانشگاه که این زنجیره ارتباطی و انتشاری بین نشریات در دانشگاه‌ها و نقاط مختلف کشور با همکاری معاونت‌های فرهنگی دانشجویی واحد صورت گرفته که به دانشجویان مجوز تبادل بین دانشگاهی را می‌دهد.

مدیر مسئول نشریه دانشجویی «بسام» که در دانشگاه آزاد ابهر منتشر می‌شود، خاطرنشان کرد: باید گفت نشریات دانشجویی وارد عرصه‌ جدیدی شده، عرصه‌ای که محتوای غنی، قالب‌های گوناگون و انتشار در مناطق مختلف تبلور افتخار آن است‌ و آرزومندیم که پیشرفت به اینجا خلاصه نشود و بیش از پیش شاهد پیشرفت فعالیت در حوزه انتشار نشریات دانشجویی به‌ویژه نشریات دانشجویی بین دانشگاهی باشیم.

محمدی با اشاره به نحوه هم‌افزایی دست‌اندرکاران نشریات دانشجویی بین دانشگاهی، تاکید کرد: همانطور که می‌دانیم فناوری اطلاعات تمام زندگی بشر را به گونه‌ای تغییر داده و آسان کرده که این تغییر در بخش نشریات، حتی بیشتر از سایر موضوعات دیده می‌شود.

مدیر مسئول نشریه دانشجویی بسام تصریح کرد: با همکاری صورت گرفته بین مسئولان در سازمان کل دانشگاه آزاد اسلامی و به پیشنهاد نمایندگان فعالان دانشجویی شبکه مجازی بین تمام فعالان دانشجویی در تمام واحدهای دانشگاهی صورت گرفته که امر تبادل و گفت‌وگو و هم‌اندیشی بین این اهل قلم را تسهیل کرده، این شبکه که به نام اندیشکده نشریات دانشجویی نام‌گذاری شده، علاوه بر حضور دانشجویان، میزبان مسئولین ذی‌ربط از واحدها و سازمان است و دانشجویان به سهولت می‌توانند جهت همکاری متقابل با ایشان ارتباط برقرار کنند.

این فعال عرصه نشریه دانشجویی در خصوص استفاده از فضای مجازی در عرصه فعالیت نشریات دانشجویی، خاطرنشان کرد: فضای مجازی واژه‌ای است که امروزه دیگر برای کمتر کسی ناشناخته است. یقینا دانشجویان که انرژی‌های پیش‌برنده کشور هستند از این قافله عقب نمی‌مانند. درست است که به سهولت قابل دسترسی است اما باید ذکر کنیم که هر حرکتی از سمت نشریات زیر ذره‌بین قشر عظیمی از افراد است، از مسئولان کشوری گرفته تا مسولان واحد دانشگاهی، زیرا برای فعالیت نشریات علاوه بر قالب سنتی در قالب حوزه مجازی باید کسب مجوز از مراجع ذی‌ربط اخذ شود.

محمدی تصریح کرد: پس از اخذ مجوز از معاونت‌های مربوطه هر دو دانشگاه در بخش تبادل نشریاتی مشکل چندانی وجود ندارد. مشکل پیش‌رو در توزیع نسخه چاپ شده به صورت متقابل در واحدهاست به گونه‌ای که ارسال حجم بالای مجله که شاید به بالای ۶۰ الی ۱۰۰ کیلو وزن پیدا کند از واحد مبدا به مقصد است که امیدواریم بین دانشگاه و اداره پست کشور همکاری لازمه صورت بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha