• یکشنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۶ / ۱۴:۱۹
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 96082112100
  • خبرنگار : 71038

از سوی انجمن دوستی ایران و آمریکای شمالی برگزار شد :

اولین نمایشگاه عکس استاد نصرالله کسراییان در ایالات متحده

اولین نمایشگاه عکس استاد نصرالله کسراییان در ایالات متحده
پوستر نمایشگاه «زن در آیینه اقوام ایرانی»

اولین نمایشگاه عکس استاد نصرالله کسراییان در ایالات متحده آمریکا با عنوان «زن در آیینه اقوام ایرانی» از سوی انجمن دوستی ایران و آمریکای شمالی و موسسه مطالعات ایرانی روشن در دانشگاه مریلند برگزار شد.

 به گزارش ایسنا، این نمایشگاه که نگاهی گذرا به نیم قرن فعالیت حرفه‌ای پدر عکاسی ایران داشته است با موضوع زن ایرانی در آیینه اقوام در منطقه واشنگتن دی سی پایتخت آمریکا مورد توجه بی نظیر مخاطبان آمریکایی و ایرانی قرار گرفت.                                                                                                  

ابراهیم مقصود رییس انجمن دوستی ایران و آمریکای شمالی در مراسم اختتامیه رسمی این نمایشگاه دو روزه که با ضیافت شام موسسه مطالعات ایرانی روشن همراه بود با ارائه گزارشی از روند برگزاری این نمایشگاه و اقدامات یک ساله انجمن در این خصوص تصریح کرد: جامعه ایران دربخش های فرهنگی و هنری ظرفیت های کم نظیری برای معرفی به دنیای امروز دارد که بدون تردید آثار ماندگار نصرالله کسراییان پدر عکاسی ایران یکی از بهترین این ظرفیت هاست چرا که نگاه کسراییان ناب ، بی نقص و تحسین برانگیز است.                

وی با بیان اینکه مهم ترین رسالت ما در فضای غبارآلود این روزها در میان موج گمراه کننده رسانه‌ای دوران حاضر معرفی فرهنگ اصیل ایرانی به جامعه آمریکااست ، اظهار  کرد: در درون جامعه آمریکا علاقه فراوانی به دانستن بیشتر از واقعیت های درون ایران وجود دارد که این موضوع فرصتی گرانقدر پدید می آورد که انجمن دوستی ایران و آمریکای شمالی به دور از فضا سازی های سیاسی و فارغ از شتاب زدگی و هیجان به ایفای نقش سازنده خود در نزدیکی مردم دو کشور و شناخت عمیق تر جوامع دو کشور از یکدیگر بپردازد.             

وی در ادامه گفت:تمرکز ما برارتباط سازنده و مستمر با بخش‌های مختلف در درون جامعه ایران است چرا که جامعه آمریکا علاقه مند به آشنایی بیشتر با واقعیت‌های ایران است که در فضای کنونی بهترین مسیر آن از گذرگاه فرهنگ و هنر است                                                                                               

ابراهیم مقصود در پایان با تقدیر از نقش و تلاش سازنده موسسه روشن در برپایی این نمایشگاه در یکی از مهم ترین مراکز علمی، فرهنگی و تحقیقاتی در آمریکای شمالی اظهار امیدواری کرد: این گونه فعالیت‌ها که منجر به ارائه یک تصویر واقعی از جامعه صلح دوست ایران می‌شود در آینده شتاب بیشتری داشته باشد و در آینده بخش‌های وسیع تری از جامعه آمریکا و همچنین ایرانیان مقیم را در بر بگیرد.          

در این مراسم همچنین « فاطمه کشاورز » مدیر موسسه مطالعات ایرانی روشن در دانشگاه مریلند گفت: در حدود یک دهه پیش هنگامی که بسیاری نگران تعرض نظامی دولت جورج بوش به ایران بودند تصمیم گرفتیم برای شناسایی غنای فرهنگی ایران به جامعه آمریکا فعالیت هایی را در فضای اینترنت آغاز کنیم چرا که اغلب به دلیل یکسویه بودن اخبار رسانه‌ها مردم آمریکا کمترین اطلاعی از فضای فرهنگی ایران ندارند بنابراین در ادامه این حرکت به مصداق ضرب‌المثل معروف آمریکایی که یک عکس به اندازه هزار کلمه سخن می‌گوید توجه به هنرهای تصویری به ویژه عکس و نقاشی را در دستور کار قرار دادیم.           

وی تاکید کرد: در میانه این راه پر فراز و نشیب با استاد نصرالله کسراییان نابغه عکاسی ایران بیشتر آشنا شدم و به عمق خدمات ایشان و همسر مردم شناس او به فرهنگ و هنر ایران پی بردم چرا که با خلق مجموعه‌هایی گرانقدر فرهنگ قومی و ملی ما را جاودانه می‌کنند و به تصویر می‌کشند.               

کشاورز تصریح کرد: امروز با فرصتی که با برگزاری این نمایشگاه فراهم شد صدها آمریکایی که جز اخبار مربوط به مسائل هسته‌ای چیز دیگری از رسانه‌های کشورشان درباره ایران نمی شنوند موفق به بازدید از این نمایشگاه و تحسین استاد کسراییان شدند چون کلماتی که در این نمایشگاه پر احساس به گوش می‌رسند زیبا ، حیرت انگیز ، استادانه ، زندگی بخش و حتی نفس گیر بود.                                       

در ابتدای این مراسم پس از خوش آمدگویی «دین رالف باور» از دانشکده هنر و علوم انسانی دانشگاه مریلند که به تحسین نصرالله کسراییان پرداخت ،«وحید آبیده» مدیر عامل انجمن دوستی ایران و آمریکای شمالی پیام مکتوب استاد کسراییان را قرائت کرد و در سخنانی کوتاه با بیان اینکه این نمایشگاه حاصل نیم قرن فعالیت حرفه‌ای و استادانه پدر عکاسی ایران است تاکید کرد : مهمترین پیام این نمایشگاه زندگی مسالمت آمیز اقوام متنوع ایرانی در نقاط مختلف جامعه ایران و نگاه هنرمندانه استاد کسراییان به این تنوع فرهنگی و قومی است.

وی خاطرنشان کرد: نگاهی گذرا به این مجموعه عکس از زنان پر افتخار ایرانی بیانگر تحرک ، پویایی و شادابی زنان ایران و ایفای نقش کلیدی و مهم آنان شانه به شانه مردان و حضور پر رنگ در تمام عرصه های خانوادگی و اجتماعی است.    

انتهای پیام                                                                             

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha