• جمعه / ۱۴ مهر ۱۳۹۶ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96071407179
  • خبرنگار : 71191

ایده‌هایی که شاید «فتوتهامی» را نجات دهد

ایده‌هایی که شاید «فتوتهامی» را نجات دهد

«می‌توان از «فتوتهامی» درآمدزائی اقتصادی داشت، می‌توان این مکان ارزشمند و فرهنگی را ثبت ملی کرد یا حتی مهمتر از آن، پیشنهادهایی به شهرداری برای حفاظت بهتر از این بنا داد، اما به نظر می‌رسد بهتر است هر چه سریع‌تر فکری برای این مغازه‌ی قدیمی و پر از خاطره کرد.

به گزارش ایسنا، با درگذشت داریوش تهامی، عکاس و مالک «عکاسخانه فتو تهامی» و پس از بحث‌هایی که در طول چند هفته‌ی گذشته مبنی بر فروش یا  فعال نگه این مغازه از سوی وارثان «فتوتهامی» مطرح شده، 26 شهریورماه گذشته، سیاوش تهامی فرزند داریوش تهامی اعلام کرد؛ «خدا شاهد است که من ارث پدرم را به‌شکل مالی نمی‌خواهم. عموی من پس از سال‌ها که در ایتالیا بوده، حالا می‌گوید که این مغازه را بفروشیم. اگر نهادها و سازمان‌ها به ما کمک کنند که سهم عمویم از مغازه را بخریم، مطمئنم می‌توانیم این راه را ادامه دهیم.»

از سوی دیگر در یکی دو روز گذشته تصاویری از فتوگرافی «تهامی» در فضای مجازی به اشتراک گذاشته می‌شود که نشان می‌دهد، با وجود صحبت‌هایی که فرزند او در حدود 20 روز پیش داشته، قدیمی‌ترین عکاسی تهران به فروش گذاشته شده است!

در این شرایط به نظر می‌رسد برای فعال نگه داشتن این عکاسخانه که از یک سو خود جنبه‌ی تاریخی دارد و از سوی دیگر به دلیل قرار گرفتن در محدوده‌ی میدان بهارستان و مصوبه‌ی قدیمی حفاظت از این میدان تاریخی، این عکاسخانه نیز مشمول آن مصوبه می‌شود؛ در این شرایط تا امروز صحبتی از سوی میراث فرهنگی و بخش‌هایی این معاونتِ ریاست جمهوری که متولی حفاظت از بناهای تاریخی هستند، مطرح نشده است.

اگر وارثان تمایل داشته باشند برای درآمدزایی کمک می‌کنیم

محمدرضا کارگر؛ مدیر اداره کل موزه‌های سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در این زمینه به ایسنا می‌گوید: اگر وارثان این عکاسخانه‌ی قدیمی تمایل داشته باشند و به میراث فرهنگی پیشنهاد کمک کنند، می‌توانیم زمینه‌ای را فراهم کنیم تا در کنار باقی ماندن این فضای تاریخی و عکس‌های آن، زمینه‌ی اقتصادی از این مجموعه و فضا نیز فراهم شود.

به شهردار منطقه 12 برای «فتوتهامی» پیشنهاد دارم

از سوی دیگر سید احمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم ایران نیز در این زمینه به ایسنا توضیح می‌دهد.

او با اشاره به حضور محمدعلی نجفی در شهرداری تهران و وجود یک دیدِ فرهنگی و تاریخی در او می‌گوید: شهردار منطقه 12 می‌تواند کمک کند تا این فضا به عنوان یک فضای تاریخی - شهری به عنوانِ یک عکاسخانه باقی‌ بماند، چون معتقدیم بهترین حالت این است که این مغازه و عکس‌ها و فضای آن در همین محل خود باقی بماند و یک عکاسی با عکس‌هایش به عنوان یک خاطره از آقای تهامی وجود داشته باشد.

وی به صحبت‌های مطرح شده‌ی ابتدایی درباره‌ی امکانِ فروشِ این مغازه توسط وارثان نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: در آن زمان بین بد و بدتر این فکر مطرح می‌شد که اگر می‌خواهند آن را بفروشند، بهتر است عکس‌ها به کاخ گلستان فروخته شود، اما خوشبختانه با صحبت‌های مطرح شده درباره‌ی تمایل وارثان برای حفظ این فضا، بهترین کار آن است که فتوتهامی در محل بماند و بهترین فرد برای این اقدام نیز  شهردار منطقه 12 است.

محیط طباطبایی ادامه می‌دهد: اگر شهردار منطقه 12 تهران با درخواست ملاقاتم موافقت کند، یکی از چند نکته‌ای که باید با او مطرح کنم «عکاسی تهامی» است، تا در صورت امکان کمک کند این فضا در جای خود باقی بماند و حتی یک پلاک مانند کاشی ماندگار یا کاشی‌هایی که شهرداری سردربناهای تاریخی با معرفی کامل نصب می‌کند،نصب شود، پلاکی که بتواند برای مردم تهران قدیم خاطره‌ی شهری ایجاد کند.

رئیس ایکوم ایران با بیان این‌که این عکاسخانه در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده است؛ بیان می‌کند: با این وجود بهارستان جزو فضای تاریخی دارای مصوبه‌ای است که ساخت و ساز در آن فضا تابع ضوابط خاصی است و یک مصوبه قدیمی در این زمینه دارد و هر کاری نمی‌توان در این محدوده و روی بناهای تاریخی آن انجام داد.

او می‌افزاید: مهمتر از ثبتِ ملی این فضا، می‌تواند پیشنهادی باشد که به شهرداری می‌دهیم، تا روش بهتری برای حفاظت از این بنا اتخاذ شود، شاید اثرات سریع‌تری داشته باشد که با توجه به موقعیت کنونی شهرداری تهران؛ امیدوارم شهرداری فعلی منطقه دارای نگاه فرهنگی‌تر باشد.

وی تاکید می‌کند: اگر این فضای فرهنگی وجود نداشت، به میراث فرهنگی برای ثبت ملی این محوطه پیشنهاد می‌کنیم.

یکی از عکس‌های جواد تهامی، پدر داریوش تهامی

به گزارش ایسنا، با درگذشت داریوش تهامی، ورثه ‌آن اعلام کردند عکسخانه «تهامی» با ۹۰ سال سابقه و آرشیو تاریخی‌اش تعطیل می‌شود، اما بعد از مدتی در 26 شهریور سیاوش تهامی - فرزند داریوش تهامی صاحب این عکسخانه - به ایسنا اعلام کرد: قرار است فردا (دوشنبه، ۲۷ شهریورماه) عکسخانه «فتوتهامی» با حضور ناصر تکمیل‌همایون - تاریخ‌پژوه - و نصرالله حدادی - تهران‌شناس - بازگشایی شود و به کار خودش ادامه دهد.

او ادامه داد: پدرم با قلبش کار می‌کرد و اداره کردن این مغازه، از لحاظ مالی او را تأمین نمی‌کرد. پدر من آرزو داشت، نسل سوم، راه او را ادامه دهد و می‌گفت، دوست ندارم پس از درگذشت، آرشیو این عکسخانه به‌دست نااهل بیفتد.

تهامی اظهار کرد: پدرم با وجود دوندگی‌هایی که کرد، اما حمایت نشد. ما به‌ صورت خانوادگی مشورت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که این عکسخانه را باز نگه داریم. پدرم آرزو داشت «فتوتهامی» ۱۰۰ ساله و ثبت ملی شود. پس از درگذشت او، همه‌چیز دست به دست هم داد تا این عکسخانه بسته شود؛ اما ما با وجود این‌که حمایت نمی‌شویم تا جایی که توان داشته باشیم، راه را ادامه می‌دهیم.

او با بیان این‌که دو نسل از مردم تهران با این مغازه خاطره دارند، گفت: ما برای روشن نگه داشتن چراغ این عکسخانه، به کمک وزارت ارشاد و سازمان میراث فرهنگی نیاز داریم و در این صورت، بهتر راه را ادامه می‌دهیم. اگر مانند این عکسخانه در کشور دیگری وجود داشت، خیلی بیشتر به آن بها می‌دادند و از آن حمایت می‌کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar

بردارم پس از ۳۴ سال مدیریت مغازه فتو گرافی تهامی فوت کرد ولی او صاحب ان مغازه نبود و نمیدانم چرا بدون تحقیق از کلمه صاحب استفاده میشود ؟. صاحب ان مغازه پدرم سید جواد تهامی بود و باز ماندن ان مغازه بمدت تقریبا ۹۰ سال بستگی به فداکاریهای نفر سومی نیز بوده و ان اینجانب پسر ارشد سید جواد تهامی بود که بخاطر دوست داشتن برادر و ترحم به او هرگز او را تحت فشار جهت اخذ ارث پدر (۷/۸ ان) و مادر (۱/۸ ان) قرار نداد. تنها راه ادامه این مغازه ان است که مالکیت سرقفلی و ملک ان زیر نظر یکنفر یا یک سازمان باشد و یکنفر بین پسر سید جواد تهامی یا پسر داریوش تهامی بعنوان مدیر ان انتخاب بشود چون در این مغازه تا کنون پدرم و برادرم سکته کرده اند و این مغازه تا کنون باعث متلاشی شدن خانواده پدرم (برای مساعل ارثی) شده و بزودی باعث متلاشی شدن خانواده برادرم (برای مساعل ارثی) خواهد شد .. علاوه بر اینکه بین من و انها نیز جدایی خواهد افتاد چون مالکیت ۴۰% از سرقفلی ان مغازه مانند خسوف و کسوف جلوی محبت های مادی و معنوی مرا به انها میگیرد.