• شنبه / ۱۸ شهریور ۱۳۹۶ / ۰۴:۵۳
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 96061509358
  • خبرنگار : 71503

گفت‌وگو با سیدرضی میری درباره «حراج فرش»

کسی نمی‌تواند بگوید چند قالی «محتشم» وجود دارد

کسی نمی‌تواند بگوید چند قالی «محتشم» وجود دارد

یک کارشناس درباره فرش‌های «محتشم» گفت: قالی‌های کتیبه‌دار محتشم که تا کنون پیدا شده‌اند، تعداد محدودی هستند. هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید وقتی محتشم قالی می‌بافت، روی هفت قالی کتیبه زده بود.

به گزارش ایسنا، «حراج فرش» اعلام کرد که از میان ۶۰ قالی چکش‌خورده در این حراجی که ۱۰ شهریورماه برگزار شد، یک قالی امضاشده متعلق به خاندان «محتشم» هم وجود داشت که با قیمت ۵ / ۸ میلیارد تومان،‌ گران‌ترین قالی فروخته‌شده‌ در حراج امسال بود. براساس اطلاعات ارائه‌شده در این حراجی، در کل، هفت قالی با امضای خاندان محتشم وجود دارند که درباره پنج فرش اطلاعی در دست نیست، دو قالی دیگر در ایران هستند که یکی از آن‌ها در حراجی اخیر به فروش رسید.

سیدرضی میری - کارشناس فرش و رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران - در گفت‌وگو با ایسنا درباره قالی‌های کتیبه‌دار «محتشم» تاکید کرد: شما نمی‌توانید بگویید چند قالی محتشم در ایران وجود دارد، زیرا می‌تواند از یک تا چند قالی در ایران وجود داشته باشد و تعداد آن‌ها سرشماری نشده است. سرشماری تعداد نه‌تنها درباره قالی محتشم، بلکه درباره قالی‌های دیگر مثل «ارجمند» هم وجود دارد و هیچ‌کدام از آن‌ها سرشماری نشده‌اند.

او ادامه داد: تنها منبع رسمی که می‌توان درباره قالی‌ها سرشماری کرد، موزه فرش است. می‌توان با مراجعه به موزه فرش متوجه شد که چند قالی محتشم در موزه وجود دارند. ما می‌توانیم بگوییم، هفت قالی را که محتشم روی آن‌ها کتیبه زده است، پیدا کرده‌ایم، اما نمی‌توانیم بگوییم محتشم از ابتدا، تعداد مشخصی قالی امضادار بافته، زیرا ممکن است تعداد آن‌ها بیشتر باشد.

او با بیان این‌که اساسا اطلاعات هیچ پژوهشگری درباره قالی‌های محتشم در حد کمال نیست، گفت: فقط اطلاعات یکی از پژوهشگران حوزه فرش زیاد است که او هم در ایران زندگی نمی‌کند؛ «سیاوش آزادی» درباره فرش محتشم و کتیبه‌ها، پژوهش گسترده‌ای انجام داده است.

براساس این گزارش، گفته شده که گران‌ترین فرش فروخته‌شده در دومین حراجی، یکی از قالی‌های امضادار محتشم بوده است که قیمت پایه آن چهار میلیارد تومان کارشناسی شده بود، اما این فرش با بیش از دو برابر قیمت، به مبلغ ۵ / ۸ میلیارد تومان به فروش رفت.

میری درباره قیمت‌گذاری فرش‌های عرضه‌شده در این حراجی، اظهار کرد: من نمی‌توانم درباره قیمت فرش‌هایی که ندیده‌ام، اظهار نظر کنم. از سوی دیگر، با توجه به اقداماتی که این حراجی سال گذشته انجام داد و سوابقی که من درباره آن می‌دانم، چطور می‌توان به این حراجی اعتماد کرد؟!

در اولین دوره «حراج فرش» که سال گذشته برگزار شد، اسم سیدرضی میری - متخصص فرش و رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران - به‌عنوان کارشناس در کاتالوگ حراج درج شد، بدون آن‌که در این‌باره با او هماهنگی شود، به همین دلیل میری در این‌باره اظهار شگفتی و اعلام کرد: این موضوع را با شکایت قانونی پیگیری می‌کنم.

رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران درباره این‌که شکایتی که سال گذشته از «حراج فرش» کرد، به کجا رسید؟ گفت: من به توصیه برخی افراد، از شکایتم در این‌باره چشم پوشی کردم؛ اما تمام صحبت‌هایی که در رسانه‌ها مطرح کردم، به‌عنوان مستندات وجود دارد که اگر لازم شد، بتوانم از آن‌ها استفاده کنم.

او همچنین درباره لزوم برگزاری حراج فرش در ایران، اظهار کرد: من تخصصی درباره حراجی‌ها ندارم و فکر می‌کنم چند حراجی معروف در اروپا و آمریکا وجود دارند که سالانه دو بار برگزار می‌شوند و ساختار محکمی دارند. گرچه در این کشورها نیز کارهای ناشایست انجام می‌شود، اما به هر حال، برای اشتباه‌هایی که می‌شود، پاسخگویی هم وجود دارد.

میری همچنین توضیح داد: برای مثال یکی از تابلوهای کپی‌شده، در یکی از این حراجی‌ها فروخته شد، گزارشی مبنی بر جعلی بودن تابلو به حراجی ارسال شد که بعد از بررسی‌ها متوجه شدند، گزارش درست بوده است. خودِ حراجی اقدام کرد و پول کسی که تابلو را خریده بود، بازگرداند. آن‌ها اعتبار خود را برای یک قلم زیرسوال نمی‌برند، اما در ایران هیچ معیار و مرجعی برای رسیدگی به این موضوع وجود ندارد.

رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران که عضو گروه کارشناسان فرش اروپا نیز هست، اضافه کرد: نمی‌توانیم بگوییم که یک حراجی به‌طور کلی خوب یا بد است، زیرا حرف درستی نیست. باید بگوییم برگزاری این حراجی کجا و چگونه خوب یا بد است.

به گزارش ایسنا، دومین «حراج فرش» ۱۰ شهریورماه در تهران برگزار شد و براساس اعلام، ۲۳ میلیارد و ۲۱۱ میلیون تومان فروش کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha