• چهارشنبه / ۸ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 96060804713
  • خبرنگار : 71454

جشنواره ونیز امروز ۷۴ ساله می‌شود

جشنواره ونیز امروز ۷۴ ساله می‌شود

هفتادوچهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز از امروز در ایتالیا کار خود را با نمایش یک فیلم هالیوودی آغاز می‌کند.

به گزارش ایسنا، هفتادوچهارمین جشنواره فیلم ونیز از امروز ۳۰ اوت (۸ شهریور) با حضور چهره‌های سرشناس سینمای جهان و هالیووود در ایتالیا آغاز می‌شود و به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای سینمایی جهان، فصل جوایز سینمایی را کلید می‌زند.

* یک فیلم هالیوودی دیگر در افتتاحیه

امسال فیلم «کوچک‌سازی» به کارگردانی «الکساندر پاین» به عنوان فیلم افتتاحیه به روی پرده خواهد رفت. این فیلم با داستانی از «الکساندر پاین» و همکار دیرین‌اش «جیم تیلور» با بازی «مت دیمون» در نقش اصلی درباره مردی است که تصمیم می‌گیرد برای رسیدن به یک زندگی بهتر خود را کوچک کند.

در این فیلم بازیگران دیگری چون «کریستوف والتز»، «کریستین ویگ»، «لارا درن» و «جیسون سودیکیس» ایفای نقش کرده‌اند.

فیلم‌های افتتاحیه جشنواره ونیز در چند سال اخیر با موفقیت فراوانی در فصل جوایز سینمایی همراه بوده‌اند و سال گذشته فیلم «لالا لند» در افتتاحیه این رویداد سینمایی به روی پرده رفت و در ادامه جوایز متعددی از سایر رویدادهای سینمایی کسب کرد. فیلم‌های «جاذبه» و «مرد پرنده» نیز دو فیلم موفق افتتاحیه ونیز در چند سال اخیر بوده‌اند.

مت دیمون و الکساندر پاین، بازیگر وکارگردان فیلم افتتاحیه

* یک زن پس از ۱۱ سال در راس هیئت داوران

«نت بنینگ»، بازیگر آمریکایی به عنوان اولین زن در ۱۱ سال اخیر در راس هیئت داوران بخش رقابتی جشنواره معتبر ونیز قرار گرفت.

اسکرین در حالی گزارش می‌دهد که «بنینگ» ۵۹ ساله در حالی ریاست هیئت داوران بخش رقابتی قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی جهان را بر عهده گرفته که تاکنون چهار بار نامزد جایزه اسکار شده و نقش‌آفرینی در فیلم‌هایی چون «زیبای آمریکایی»، «بچه‌ها خوبند» و فیلم جدید «زن قرن بیستم» را در کارنامه دارد.

وی اولین زنی در ۱۱ سال اخیر و ششمین زن در تاریخ جشنواره فیلم ونیز است که رئیس هیت داوران شده و پیش از این زنان سینماگری شامل «کترین دنوو» (۲۰۰۶)، «گونگ لی این» (۲۰۰۲)، «جین کمپیون» (۱۹۹۷)، «سوزو چکی دامیکو» (۱۹۸۰) و «سابین آزما» (۱۹۸۷) این مسئولیت را بر عهده داشته‌اند.

آنت بنینگ

* ۲۱ فیلم در جستجوی شیر طلا

بست‌و یک فیلم از جمله جدیدترین ساخته‌های «دارن آرنوفسکی»، «جورج کلونی» و «گیلرمو دل‌تورو» امسال در بخش رقابتی جشنواره ونیز ۲۰۱۷ برای "شیر طلایی" جایزه اصلی این رویداد سینمایی رقابت می‌کنند.

از مهم‌ترین فیلم‌های بخش رقابتی ونیز ۲۰۱۷ می‌توان به مستند «جریان انسانی» به کارگردانی «آی وی‌وی» هنرمند معروف چینی، «مادر» به کارگردانی «دارن آرنوفسکی»، «حومه شهر» به کارگردانی «جورج کلونی»، «شکل آب» ساخته «گیلرمو دل‌تورو»، «ویلا» ساخته «رابرت گدیگیان»، «مکتوب، عشق من: آوازخواندن» از «عبدالطیف کشیش»، «سومین قاتل» به کارگردانی «کوریدا هیروکازو»، «کوچک‌سازی» از «الکساندر پاین»، «فرشتگان سفید می‌پوشند» ساخته «ویوین کو»، «لذت طلب» از «پائولو ویرزی» و «کتابخانه عمومی نیویورک» ساخته «فردریک وایزمن» اشاره کرد.

* یک بخش رقابتی جدید در ونیز

جشنواره فیلم ونیز برای اولین‌بار بخش رقابتی "واقعیت مجازی" را به برنامه خود اضافه کرده است. این بخش از جشنواره شامل ۱۸ فیلم واقعیت مجازی است که از تاریخ ۳۰ اوت تا ۵ سپتامبر در سالن سینمایی «کازینو» جشنواره به روی پرده می‌روند. هیئت داوران ویژه بخش رقابتی "واقعیت مجازی" جشنواره ونیز، سه جایزه بهترین فیلم VR (واقعیت مجازی)، جایزه بزرگ هیئت داوران و جایزه بهترین خلاقیت VR را به برگزیدگان اعطاء می‌کنند.

* میزبانی ونیز از  سینمای ایران

امسال «رخشان بنی اعتماد»، کارگردان کشورمان به عنوان یکی از هفت داور بخش افق‌های ونیز حضور خواهد داشت. ریاست هیئت داوران بخش افق‌های جشنواره ونیز را «جیانی آمیلو»، کارگردان ایتالیایی بر عهده دارد و رخشان بنی‌اعتماد در کنار «آبی کینن مان»، کارگردان آمریکایی، «مارک کازینز»، کارگردان و فیلمنامه‌نویس ایرلندی-اسکاتلندی، «آندرس دوپارت»، فیلمنامه‌نویس و معمار آرژانتینی، «فین تروش»، سینماگر بلژیکی و «ربکا زلوتوفسکی»، کارگردان فرانسوی دیگر اعضای هیئت داوران این بخش از جشنواره ونیز هستند.

همچنین فیلم‌های "بدون تاریخ، بدون امضا" ساخته وحید جلیلوند، فیلم "ناپدید شدن" ساخته علی عسگری و "آیه‌های فراموشی" ساخته علیرضا خاتمی (فرانسه، آلمان، هلند، شیلی) نیز در بخش افق‌ها به روی پرده خواهند رفت.

در بخش روزهای ونیز برای نخستین‌بار فیلمی از یک سینماگر ایرانی را برای برنامه خود برگزیده و شیرین نشاط با "در جستجوی ام کلثوم" (آلمان، اتریش، ایتالیا) در این بخش حضور خواهد داشت.

رخشان بنی‌اعتماد

* شیر طلای افتخاری ونیز برای دو سینماگر نامدار

«رابرت ردفورد» و «جین فوندا» بازیگران سرشناس سینمای هالیوود با دریافت جایزه شیر طلای افتخاری جشنواره ونیز تقدیر می‌شوند. این دو چهره مطرح سینمای جهان جایزه یک عمر دستاورد سینمایی خود را پیش از نمایش فیلم «اروح ما در شب» با بازی این دو بازیگر مطرح خبر داد.

«ردفورد» و «فوندا» جایزه شیر طلای افتخاری ونیز را به پاس یک عمر فعالیت سینمایی، پیش از اولین نمایش جهانی فیلم «اروح ما در شب» ساخته «ریتیش باترا» و محصول کمپانی نتفیلیکس دریافت می‌کنند.

رابرت ردفورد و جین فوندا

* جایزه‌ی کارگردان مطرح انگلیسی از «ونیز»ی‌ها

جایزه فیلمساز سال جشنواره ونیز ۲۰۱۷ به «استفن فریرز» کارگردان بزرگ انگلیسی اعطاء می‌شود. کارگردان ۷۶ ساله فیلم‌هایی چون «فیلومنا»، «ملکه» و «روابط خطرناک» جایزه «Jaeger-LeCoultre» ونیز را به پاس نقش قابل ملاحظه در نوآوری سینما پیش از نمایش ساخته جدیدش «ویکتوریا و عبدول» در بخش غیررقابتی دریافت می‌کند.

از چهره‌هایی که پیش از این موفق به دریافت این جایزه از جشنواره ونیز شده‌اند می‌توان از «تاکاشی کیتانو» (۲۰۰۷)، عباس کیارستمی (۲۰۰۸)، «آنیس واردا» (۲۰۰۸)، «سیلوستر استالونه» (۲۰۰۹)، «مانی راتنام» (۲۰۱۰)، «آل پاچینو» (۲۰۱۱)، «اسپایک لی» (۲۰۱۲)، «اتوره اسکولا» (۲۰۱۳)، «جیمز فرانکو» (۲۰۱۴)، «برایان دی‌پالما» (۲۰۱۵) و «امیر کوستاریتسا» (۲۰۱۶) نام برد.

* نمایش آثار بزرگان سینما در بخش کلاسیک

بخش کلاسیک جشنواره ونیز امسال میزبان نمایش نسخه ترمیم‌شده آثار کارگردان مطرح از «آنتونیونی» و «گدار» تا «اسپیلبرگ» و «برتولوچی» است. از مهم‌ترین فیلم‌های ترمیم شده می‌توان به «صحرای سرخ» ساخته «میکل‌آنجلو آنتونیونی» برنده شیر طلای ونیز در سال ۱۹۶۴ با بازی «مونیکا ویتی» و «ریچارد هریس»،‌ «۱۹۰۰» به کارگردانی «برناردو برتولوچی» (۱۹۷۶) با بازی «رابرت دنیرو» و «ژرار دیپاردیو» و «برخورد نزدیک از نوع سوم» (۱۹۷۷) ساخته «استیون اسپیلبرگ» با بازی «ریچارد دریفیوس» و «فرانسوا تروفو» و «معشوقه سوم» از «کلود شابرول» اشاره کرد.

هفتادوچهارمین جشنواره فیلم ونیز از ۳۰ اوت تا ۹ سپتامبر (۸ تا ۱۸ شهریورماه) در ایتالیا برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha