• شنبه / ۴ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۹:۵۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96060402215
  • خبرنگار : 71021

شیرکوند در تودیع و معارفه معاونان گردشگری:

گردشگری در محاصره نیش مار و سرنیزه‌هاست

گردشگری در محاصره نیش مار و سرنیزه‌هاست

معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گردشگری را به غار «دموستس» تشبیه کرد که از هر طرف با سرنیزه و شمشیر، مانع ادامه کارش می‌شوند.

به گزارش ایسنا، سعید شیرکوند - معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - در مراسم تودیع و معارفه معاونان گردشگری این سازمان، با اشاره به بی‌ثباتی مقام‌های دولتی، اظهار کرد:‌ پذیرش مسؤولیت در دولت، مثل شرکت در دوی امدادی است که هر کسی مقداری از مسافت را می‌دود و در پایان مرحله، امانت را به دست دیگری می‌سپارد. هیچ مسؤولیتی ابدی نیست، فقط خدا کند، آن‌ کسی که این مسؤولیت‌ها را برعهده می‌گیرد، در پایان روسفید باشد.

او به عملکرد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دولت یازدهم اشاره‌ای کرد و گفت: این سازمان در دولت یازدهم فرصتی پیدا کرد تا از مشکلات رها شود، برای آن زحمات زیادی کشیده شد. از زمان ریاست دکتر نجفی که ریل‌گذاری دوباره در این سازمان انجام داد، تا زمان آقای سلطانی‌فر و خانم احمدی‌پور که هرچه در توان داشتند، به‌کار گرفتند تا به تعبیر آقای بهشتی ـ رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ این سازمان به زحمت، از حالت اورژانسی خارج شد و به بخش آمد که البته هنوز هم شرایط عادی پیدا نکرده، چون مشکلات ساختاری زیادی آن را احاطه کرده است.

شیرکوند در ادامه به وضعیت گردشگری در کشور پرداخت و گفت: گردشگری در ایران، سهل و ممتنع است. در کلام، خوشبختانه همه با آن همراه‌اند. در کمتر محفل رسمی و غیررسمی پیش می‌آید که آن را با نفت مقایسه نکنند و آن را جایگیزن نفت ندانند، گردشگری ترجیع‌بند کلام همه است. مدام از این حرف می‌زنند که گردشگری در ترکیه و مالزی فلان شده و ما هم باید این‌طور شویم. در اسناد بالادستی و مکتوبات نیز چنین رسالت‌هایی دارد، ولی در عمل بسیاری از محدودیت‌های عجیب از ذهنی تا عینی، از انگاره‌های فرهنگی غلط تا قوانین و مقرارت، مانع کار آن است. گردشگری مثل غار «دِموستس» است که در آن، هر طرف تکان می‌خورید، ماری نیش می‌زند و سرنیزه‌ای و شمشیری، آزار می‌دهد و مانع کار می‌شود.

معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان این‌که در کشور ما، سخت می‌شود گردشگری را به صنعت تبدیل کرد، افزود: گردشگری در کشور ما هنوز صنعت نشده که حالا بخواهد جایگاهی پیدا کند و اشتغالزایی، درآمدزایی و ارزآوری داشته باشد؛ کار سختی است.

او ادامه داد:‌ آن‌هایی که در دولت یازدهم برای این سازمان زحمت کشیدند، کارنامه قابل قبولی دارند. به همین دلیل از آقای رحمانی‌موحد - معاون پیشین گردشگری - که ما (معاونت سرمایه‌گذاری) باید دوشادوش او کار می‌کردیم، سپاسگزارم. شاهد بودم در عمل و نظر، دغدغه گردشگری داشتند و برای آن وقت گذاشتند و حالا هم جای خود را به آقای محب‌خدایی - معاون جدید گردشگری - دادند که با توجه به تجربه و نگاهی که در جای قبلی (معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش) دارد، باید نگاهی فراخ‌تر به این سازمان داشته باشد تا گردشگری به اهدافش نزدیک‌تر شود.

شیرکوند با تاکید بر این‌که معاونت گردشگری به‌شدت در گرو همکاری بخش خصوصی است، اضافه کرد: هنوز نتوانسته‌ایم به‌عنوان سازمان، رابطه‌ای ایده‌آل با بخش خصوصی تنظیم کنیم و حدود انتظارها و اختیارها را مشخص کنیم. بخش خصوصی دائم از دولت انتظار دارد، در حالی‌ که همیشه توقع داشت، دولت پر و بالش را آزاد بگذارد، حالا که این مانع برداشته شده، مدام از دولت انتظار دارد که دستش را بگیرد. بخش خصوصی در حوزه گردشگری به‌شدت نیاز دارد که قد بکشد. اگر این دو بخش در یک مسیر حرکت کنند، حتما به آن اهدافی که برای توسعه گردشگری ترسیم شده است، می‌رسند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۶-۰۸ ۱۲:۴۱

تقصیری نداره این آقا؛ سواد مرتبط ت نداره. آقاجان؛ گردشگری صنعت نیست، تجارتِ. و اینکه جناب نجفی هم دکترا نداره؛ کارشناسی ارشد است. جناب استاد؛ شما خودت هم از همان سرنیزه به دست ها هستی.