• چهارشنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403111712824
  • خبرنگار : 71592

وزیر خارجه ترکیه: کوچ اجباری ساکنان غزه قابل پذیرش نیست

وزیر خارجه ترکیه: کوچ اجباری ساکنان غزه قابل پذیرش نیست

وزیر خارجه ترکیه پیشنهاد رئیس جمهور آمریکا را درباره انتقال ساکنان غزه غیر قابل قبول دانست.

به گزارش ایسنا،‌ «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه گفت کوچ اجباری مردم غزه نه برای ترکیه و نه برای کشورهای منطقه قابل قبول نیست. این موضوع بیهوده است و پرداختن به آن ارزشی ندارد.

فیدان در واکنش به اظهارات ترامپ درباره نوار غزه گفت ترکیه با هر طرحی که به دنبال حذف مردم غزه از معادله باشد،‌ مخالف است. هرگونه طرحی که فلسطینی‌ها را خارج از معادله قرار دهد منجر به درگیری بیشتر خواهد شد.    

پیش از این، وزیر خارجه ترکیه گفته بود لازم است که جامعه جهانی موضع واحدی برای جلوگیری از شروع مجدد جنگ نسل‌کشی علیه مردم غزه توسط «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی اتخاذ کند.

فیدان پیشتر در نشست خبری مشترک با «بدر عبدالعاطی» وزیر خارجه مصر در آنکارا گفت پرسش‌هایی در سطح جهان درباره ماهیت موضعی که کابینه نتانیاهو پس از آزادی اسرای صهیونیستی در غزه اتخاذ خواهد کرد،‌ وجود دارد.

همچنین وزیر خارجه ترکیه در جلسه‌ای که با تحریریه خبرگزاری آناتولی در آنکارا داشت، درخصوص سوریه تأکید کرد «احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی» سرکرده هیئت تحریرالشام و رئیس جمهور دوره انتقالی سوریه موضع کاملا روشنی درباره سازمان تروریستی حزب کارگران کردستان «پ‌ک‌ک» و یگان‌های مدافع خلق «ی‌پ‌گ» دارد و این موضع، نیازهای امنیتی آنکارا را رفع می‌کند.

وی تصریح کرد دولت سوریه یا باید تمام اعضای سازمان تروریستی «پ‌ک‌ک» را که از کشورهای مختلف آمده‌اند بازگرداند یا آنها را نابود کند تا وحدت ملی خود را تضمین کند.

فیدان درباره مبارزه با داعش هم گفت: روی طرح‌های منطقه‌ای برای مبارزه با داعش کار خواهیم کرد و گام‌هایی برای ایجاد مکانیسم مشترک بین ترکیه، عراق، سوریه و اردن خواهیم برداشت.

وزیر خارجه ترکیه همچنین گفت هیچ گزینه‌ای مانند فدرالیسم یا خودمختاری در دستور کار دولت سوریه نیست.

وی در بخش دیگری از سخنانش به آناتولی گفت: ما شاهد رویکردی در جهان به سمت قانون جنگل هستیم که در آن هیچ کس به نیازهای دیگری فکر نمی کند و همه از فلسفه «من این کار را می کنم زیرا قوی هستم» استفاده می کنند.

فیدان در گفت‌وگو با آناتولی همچنین بر اهمیت نشست روز گذشته میان «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه و «احمد الشرع» تأکید کرد که به آنکارا سفر کرده بود و افزود در این دیدار برخی مسائل مهم از جمله بازسازی سوریه،‌ امنیت مرزها، مبارزه با تروریسم، افزایش میزان تجارت و تقویت روابط با کشورهای منطقه بررسی شد.

وی اعلام کرد نقش احتمالی ترکیه در بازسازی سوریه و بهبود خدمات اساسی ارائه شده به مردم سوریه نیز مورد بحث قرار گرفت.

فیدان ادامه داد در این دیدار مسائل امنیتی به ویژه نحوه برخورد با گروه‌های تروریستی «پ‌ک‌ک» و «ی‌پ‌گ»، مبارزه با داعش و اتخاذ اقدامات مشترک با کشورهای منطقه در این زمینه به طور مفصل بررسی شد.

وی با اشاره به اینکه تحولات سوریه طی دو ماه گذشته با سرعت قابل توجهی سرعت گرفته است،  همه آنها را مثبت ارزیابی کرد و گفت رویکرد کشورهای منطقه و جامعه جهانی در قبال دولت جدید سوریه بسیار مثبت بود و دولت جدید دمشق با مسؤولیت بالایی عمل می‌کند. فیدان همچنین پیش‌بینی کرد روابط دوجانبه میان سوریه و ترکیه در آینده شاهد تحول چشمگیر و سریعی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha