به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، ابراهیم کریمی اظهار کرد: با پیگیریهای صورتگرفته، پرونده ثبت آیین حنابندان قوم قزلباش استان گلستان تهیه شد و پس از ارسال به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در جلسه شورای ثبت آثار بررسی و با رای موافق اعضای شورای ثبت، در فهرست ملی آثار ناملموس کشور به ثبت رسید.
او ادامه داد: جشن حنابندان که به تعبیری آخرین رسم از آداب عروسی ایرانی است، جشنی است که در واقع مراسم خداحافظی عروس بوده و در آخرین شب اقامت عروس بهطور رسمی در خانه پدری برگزار میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان اظهار کرد: این مراسم یکی از مهمترین آیینهای ازدواج است که با ساز و آواز و رقصهای دستهجمعی برگزار شده و در روزگاران نه چندان دور در شب حنابندان، حنا دور تا دور مراسم گردانده میشد و زنان شرکتکننده دستانشان را با آغشتن به حنا، رنگ میکردند.
کریمی گفت: این آیین همچنان در شهر رامیان اجرا می شود و خانواده داماد حنا را آماده میکند و به کف دست و پای داماد میبندد، آنگاه همراه ساز و آواز و خواندن بیاتیها به زبان ترکی، حنا را به منزل عروس میبرند و در کف دست عروس میگذارند.
انتهای پیام
نظرات