به گزارش ایسنا، دکتر نصرتالله ضرغام، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در نشست خبری امروز با اشاره به اعطای کرسی پژوهشی مریم میرزاخانی گفت: این کرسی پژوهشی به محققانی که در زمینه ریاضیات، علوم پایه و فیزیک فعالیت میکنند، اعطا میشود.
وی با بیان اینکه به صاحبان این کرسی مبلغ 50 میلیون تومان اعطا میشود، خاطر نشان کرد: صاحبان این کرسی میتوانند دو پژوهشگر پسا دکتری پذیرش کنند.
ضرغام با اشاره به شرایط اعطای این کرسی، توضیح داد: محققان فعال در حوزه ریاضیات باید خلاصهای از رزومه تحقیقاتی خود را به صندوق ارسال کنند تا ما با بررسی پرندههای آنها اقدام به اعطای این کرسی به بهترین فرد کنیم.
وی تاکید کرد: ارزیابیهای ما در این زمینه کمی نیست و بر اساس کیفیت بهترین پروژه فرد مورد نظر انتخاب میشود.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران تاکید کرد: اعطای این کرسی به مدت 10 سال خواهد بود.
همکاریهای بینالمللی صندوق با مراکز تحقیقاتی دنیا
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران با اشاره به همکاریهای بینالمللی این صندوق گفت: تاکنون 3 قرارداد همکاری با چین منعقد کردهایم که 2 مورد آن به مرحله اجرا درآمده است.
وی زمینه همکاری با چین را در حوزههای انجام پروژههای مشترک، مبادله استاد و دانشجو و پذیرش دانشجویان پسا دکتری ذکر کرد و ادامه داد: علاوه بر آن با بنیاد علوم روسیه اجرای 18 پروژه تحقیقاتی مشترک را در دستور کار داریم.
برگزاری جشنواره اندیشمندان
ضرغام از برگزاری جشنواره «اندیشمندان و دانشمندان جوان» خبر داد و اظهار کرد: این جشنواره 8 آذرماه امسال در حوزههای علوم پایه و زیستی برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: این جشنواره در 5 بخش زمینشناسی، فیزیک، ریاضی، علوم کامپیوتر و شیمی برگزار خواهد شد و دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی میتوانند ایدهها و طرحهای خود را به این جشنواره ارسال کنند.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران ادامه داد: به 3 طرح برتر جوایزی اهدا خواهد شد، ضمن آنکه به یک طرح برتر نیز گرنت پژوهشی اعطا میشود.
ضرغام از راهیابی این جشنواره به فرابورس خبر داد و گفت: این امر زمینه تجاریسازی طرحهای ارسال شده به این جشنواره را فراهم خواهد کرد.
حمایت از طرحهای تحقیقاتی
وی با اشاره به اقدامات صندوق حمایت از پژوهشگران در زمینه تجاریسازی، یادآور شد: حمایت از ثبت پتنت بینالمللی از جمله این اقدامات است که در 3 ماه اول امسال از ثبت بینالملل 9 اختراع حمایت شده است.
ضرغام با تاکید بر اینکه 22 درصد اختراعات ثبت بینالملل شدهاند، افزود: این صندوق 100 درصد هزینههای ثبت بینالملل اختراعات را پرداخت خواهد کرد.
حمایت از پایاننامههای دکتری
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران با اشاره به برنامه این صندوق در زمینه حمایت از رساله دکتری، گفت: در هر سال 2 بار فراخوان صادر میشود. در سال قبل 103 پایان نامه دکتری مورد حمایت قرار گرفت.
وی تعداد پایاننامههای دکتری حمایت شده در سال جاری را 150 رساله عنوان کرد و افزود: در سال 96 درصدد هستیم 300 رساله را مورد حمایت قرار دهیم.
انتهای پیام
نظرات