به گزارش ایسنا، دکتر اکرم قدیمی در رویداد "گفتمان پیشرو علمی (گپ): اهمیت علوم پایه؛ ایدهها و تجربههای دانش آموزان و دانشجویان دختر" که عصر پنجشنبه، ۲۹ اردیبهشت ماه به مناسبت تولد مریم میرزا خانی برگزار شد، با بیان اینکه سالروز تولد مریم میرزاخانی به عنوان "روز جهانی زنان در ریاضیات" نامگذاری شده است، تصریح کرد: بیست و دوم اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی زنان در ریاضیات نام دارد. مریم میرزاخانی در مسیری گام برداشت که در آن اینطور تصور میشد زنان نمیتوانند در این مسیر به موفقیت برسند.
وی ادامه داد: به طور قطع، فناوری در زندگی بشر بسیار نقش دارد. فناوری به جایگاه بالایی دست یافته که در این میان نقش زنان غیرقابل انکار است.
رئیس انجمن ترویج علم ایران با بیان اینکه زنان حضور قاطعی در تاریخ علوم پایه نداشتهاند، اظهار کرد: مریم میرزاخانی در عرصه علوم ریاضی وارد شد و در مقابل اندیشمندان مرد قد علم کرد. دکتر میرزاخانی ثابت کرد که زنان میتوانند در علوم پایه به جایگاه والایی دست یابند.
دکتر قدیمی با بیان این که اگرچه علوم پایه نقش مؤثری در علوم دیگر دارد، اما مورد توجه قرار نمیگیرد، تصریح کرد: علومپایه، پایه و اساس پیشرفت علوم دیگر است. علوم پایه، رابطه میان پدیدههای مختلف را بررسی میکند و نقش مهمی در اقتصاد دارد.
رئیس انجمن ترویج علم درباره دلایل بیتوجهی به علوم پایه گفت: رشتههای علوم پایه در کنکور چندان مورد توجه قرار نمیگیرند؛ دلیل این موضوع میتواند به خاطر نبود بازار کار برای این رشتهها باشد.
دکتر قدیمی با بیان اینکه سال جاری میلادی،"سال علوم پایه" نام دارد، اظهار کرد: با هدف توسعه کشورها و دستیابی به موقعیت و جایگاه والا، چنین نامی را برای این سال انتخاب کردهاند. "میشل اسپرو"، پیشنهاد نامگذاری این سال را مطرح کرد.
وی ادامه داد: برنامه امروز با هدف توسعه علوم پایه برگزار میشود. اگرچه جایگاه علوم پایه خوب است، اما ما تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله داریم. این برنامه را برگزار میکنیم تا ایدههای دختران را دریافت کنیم. چرا که تمام دختران و دانشجویان زن ایرانی میتوانند یک مریم میرزاخانی باشند.
انتهای پیام
نظرات