• دوشنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۶:۰۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96051609921

افتتاح نخستین مرکز نوآوری میراث فرهنگی در شهریور

افتتاح نخستین مرکز نوآوری میراث فرهنگی در شهریور

فعالیت نخستین مرکز نوآوری میراث فرهنگی در پایان شهریور ماه در خانه تاریخی سرهنگ ایرج آغاز می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، علیرضا قلی‌نژاد - عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری - از بازدید سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان از خانه تاریخی «سرهنگ ایرج» که در دست مرمت و بازسازی است، خبر داد.

 او با اشاره به امضای تفاهمنامه پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور در زمینه‌ی راه‌اندازی مراکز نوآوری میراث فرهنگی گفت: خانه سرهنگ ایرج نخستین مرکزی است که در این پروژه راه‌اندازی می‌شود. سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سال گذشته خانه سرهنگ ایرج را در تفاهنامه‌ای در اختیار پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری قرار داد و پژوهشگاه نیز با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کار مطالعه و مرمت این بنای تاریخی را آغاز کرد.

وی در توضیح مراکز نوآوری گفت: در این مراکز تلاش می‌کنیم افرادی که با تکیه بر خلاقیت و نوآوری قادر به کاربست نتایج علمی و پژوهشی در حوزه میراث فرهنگی بوده و از طریق ارائه خدمات به جامعه قادر به حضور در عرصه کسب و کار هستند را شناسایی کنیم.

او در ادامه درباره خانه سرهنگ ایرج گفت: اقدامات اجرایی از آبان ماه سال گذشته با رویکرد مرمت و احیا در این بنای تاریخی شروع شده است.

وی با اشاره به وجود سه حیاط در خانه سرهنگ ایرج گفت: با توجه به برنامه زمان‌بندی شده امیدواریم تا پایان شهریور ماه با پایان مرمت و احیای حیاط  نخست، فعالیت مرکز نوآوری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در این محل آغاز شده و همزمان با کار استارتاپ‌ها سایر بخش‌های بنا نیز به مرور مرمت، احیا و آماده بهره برداری شود.

قلی‌نژاد با اشاره به این که این بنا مانند دانه‌ای ارزشمند بدون پیوند با جامعه پیرامون، محلی و بالادست خود نمی‌تواند موفق باشد، گفت: برای این که بتوانیم این محل را به مکانی موفق و مثمر ثمر تبدیل کنیم باید به محیط پیرامون آن و تاثیر دوسویه این مکان بر محیط و برعکس توجه کنیم.

او افزود: در همین راستا پروژه‌ای در قالب بلوک شهری محدود به خیابان‌های امیرکبیر، پامنار، ناصرخسرو و 15 خرداد برنامه‌ریزی شد و با توجه به شرایط محیطی، اجتماعی، تاریخی و با در نظر گرفتن امکانات و موقعیت‌های موجود برنامه‌ریزی‌هایی در راستای پشتیبانی مناسب از مرکز انجام شد.

وی با بیان این‌که توجه این پروژه به طرح تفصیلی و همچنین ضوابط مرمت شهری است، گفت: خوشبختانه با توجه به طرح اولیه و امکانات موجود، چشم‌انداز خوبی از این پروژه وجود دارد و امیدواریم مجموعه مراکز نوآوری میراث فرهنگی به عنوان نقطه محرک در این زمینه عمل کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha