به گزارش ایسنا، این یادداشت تفاهم به منظور تقویت تعاملات رسانهای میان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از کشور جمهوری اسلامی ایران و خبرگزاری ملی عراق (نینا) در زمینه همکاریهای دوجانبه اعم از تبادل مستقیم و تولیدات رسانهای منطبق بر ضوابط و قوانین و مقررات دو کشور، به امضای علی متقیان (مدیر عامل ایسنا) و مؤید اللامی (دبیرکل انجمن روزنامهنگاران عراق و رییس اتحادیه روزنامهنگاران جهان عرب) رسیده است.
مفاد این تفاهمنامه به شرح زیر است:
«بند ۱- طرفین موافقت میکنند تولیدات رسانهای خود، از جمله خبر، عکس، گزارش را به زبانهای فارسی و عربی در اختیار یکدیگر قرار دهند. این تبادل به صورت رایگان و پایاپای و یا طبق توافق طرفین انجام میشود.
بند ۲- طرفین اخبار دریافتی از طرف مقابل را در خدمات اطلاعرسانی خود استفاده کرده و در روند نشر اطلاعات مذکور، در مضمون و حقایق آنها تغییری نمیدهند. استفاده از منبع خبر بر اساس توافق طرفین صورت میگیرد.
بند ۳- طرفین نسبت به فراهم آوردن زمینههای بهرهمندی طرف مقابل از ظرفیتها، امکانات و منابع خبری یکدیگر در کشور متبوعشان اقدام نموده و از تبادل برنامه و دانش فنی در این زمینه در چهارچوب قوانین و مقررات دو کشور، حمایت میکنند.
بند ۴- طرفین تأسیس و راهاندازی و یا اداره دفاتر نمایندگی هر یک از دو طرف در کشور مقابل را مورد حمایت قرار داده و مساعدتهای قانونی، حرفهای و فنی لازم را در حد مقدورات به عمل میآورند.
طبق توافق دوجانبه، طرفین نسبت به انجام طرحهای مشترک رسانهای از جمله سفارش، تهیه و تولید برنامه، خبر، مصاحبه و گزارش برای یکدیگر اقدام مینمایند.
بند ۵- طرفین با هماهنگی مقامات ذیربط دو کشور اقدام به برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی کوتاه مدت و بلندمدت در حوزه مرتبط با رسانهها مینمایند. جزئیات و نحوه تقبل هزینه برگزاری این دورهها طی توافق مشخص میشود.
بند ۶- طرفین از انتقال تجربیات در زمینه فنآوریهای نوین رسانهای به طرف دیگر حمایت میکنند.
بند ۷- طرفین هیاتهای رسانهای طرف مقابل را به منظور آشنایی خبرنگاران یکدیگر ظرفیتهای گردشگری، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دو کشور، در حد مقدورات و امکانات، میزبانی خواهند کرد و برای فعالیت خبرنگاران طرف مقابل در پوشش رویدادها و مناسبات تسهیلات ممکن ایجاد خواهند کرد. هزینه و جزئیات آن طی توافق جداگانه اقدام میشود.
بند ۸- مدت اعتبار این یادداشت تفاهم سه سال از تاریخ امضا خواهد بود که در صورت عدم اعتراض هر یک از طرفین، به خودی خود تمدید میگردد.
بند ۹- در صورت بروز هرگونه اختلاف در مفاد این یادداشت، حل و فصل اختلاف بر پایه حسن نیت و تفاهم طرفین انجام میپذیرد و در صورت نیاز به هرگونه اصلاح یا اراده هر یک از دو طرف برای فسخ موضوع، حداقل سه ماه قبل به طور رسمی به اطلاع طرف مقابل میرسد.»
این یاداشت تفاهم در ۹ بند و سه نسخه به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی که از اعتبار یکسان برخوردارند، تنظیم شده و در تاریخ ۱۰ /۵ /۱۳۹۶ هجری شمسی برابر ۱ /۸ /۲۰۱۷ میلادی/ قمری در شهر بغداد به امضای مسؤولان دو رسانه رسید و در صورت بروز اختلاف در تفسیر یا در اجرا، متن انگلیسی مناط اعتبار خواهد بود.
به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر هیات بلندپایه رسانهای جمهوری اسلامی با همکاری وزارت امور خارجه و سفارت جمهوری اسلامی ایران در عراق به همت معاونت مطبوعاتی اعزام شدند. این هیات مورد استقبال «مویداللامی»، دبیرکل انجمن روزنامهنگاران عراق و رییس اتحادیه روزنامهنگاران جهان عرب قرار گرفته است.
در این سفر، مدیران رسانهای و روزنامهنگاران ایرانی از جمله «علیرضا معزی»، دبیر شورای اطلاعرسانی دولت، «علیرضا شیروی»، معاون اداره کل رسانههای خارجی، «علی متقیان»، مدیر عامل ایسنا، «خداداد ابراهیمی» مدیرمسؤول روزنامه مهران، «مصیب نعیمی» مدیر مسؤول روزنامه الوفاق، «مرتضی داستانی»، مدیرمسؤول روزنامه ١٩ دی، «رضا مقدسی»، جانشین مدیرمسؤول روزنامه صبحنو، «فرید مدرسی»، مدیر گروه منظومه روحانیت و «قادری»، دبیر گروه بینالملل خبرگزاری مهر حضور دارند.
این هیات در دیدار با مقامات و شخصیتهای ارشد عراقی و همتایان خود، درباره توسعه روابط رسانهای بین اصحاب رسانه و روزنامهنگاران دو کشور، ارتباطات و تعاملات اثرگذار رسانهای و برگزاری دورههای آموزشی برای روزنامهنگاران عراقی در ایران به بحث و گفتگو پرداختند.
اما اتحادیه روزنامهنگاران عراق که مؤید اللامی دبیر کلی آن را عهدهدار است، دارای بیش از ۱۷ هزار روزنامهنگار عضو است که مهمترین اتحادیه در سطح خاورمیانه محسوب میشود و بیش از ۱۲ هزار موسسه رسانهای شامل رادیو، تلویزیون و روزنامه نیز در این اتحادیه به ثبت رسیدهاند.
این اتحادیه دارای یک قانون داخلی است که به تائید مجلس عراق نیز رسیده است و انتخابات آن هر سه سال یکبار برگزار می شود و دیوان عالی و سازمان های داخلی عراق به انتخابات نظارت دارند.
اتحادیه روزنامهنگاران جهان عرب نیز متشکل از روزنامهنگاران ۲۱ کشور عربی است و اتحادیه روزنامه نگاران عراق عضو فدراسیون بین المللی روزنامهنگاران با مرکزیت بلژیک است.
انتهای پیام
نظرات