به گزارش ایسنا، «علی عابدزاده»، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در مراسم بدرقه رسمی کاروان حج تمتع ۹۶ اظهار کرد: طبق توافق دو کشور قرار بود ۵۰ درصد پروازها توسط ایرانایر و ۵۰ درصد دیگر از سوی شرکتهای هواپیمایی سعودی انجام شود. ولی متأسفانه در آخرین لحظات متوجه امتناع برخی شرکتهای سعودی از برقراری پرواز ۲۶ هزار زائر ایرانی شدیم.
وی اضافه کرد: ما مجبوریم خودمان جابجایی این زائران را انجام دهیم که برنامهریزی سنگینی نیاز دارد، ولی اطمینان میدهم همه آنها به موقع جابجا خواهند شد.
«عابدزاده» ادامه داد: از فرودگاههای کشور میخواهم با توجه به شرایط ویژه امسال، همکاری لازم را برای به حداقل رساندن کمبودها داشته باشند، چرا که موسم حج با "هایسیزن" پروازها مواج شده است. علاوهبر این، امسال با مشکلات خاصی مواجهایم که سالهای گذشته کمتر بود. از جمله آن جابجایی سینوسی مسافران است که قبلاً به صورت یکنواخت انجام میشد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشور اضافه کرد: امسال دولت عربستان تعداد بیشتری از زائران را پذیرفته، در حالی که مجموعه فرودگاهی آن تغییر ظرفیت نداده است و این شرایط ویژهای را به ما تحمیل کرده است، بنابراین اگر تأخیری قرار است در پروازها صورت گیرد، از حالا از مردم عذرخواهی میکنم، اما بدانند که ما حداکثر تلاشمان را به کار می بریم تا با امنیت پروازها انجام شود. ولی به هر حال آن طرف (عربستان) در کنترل ما نیست.
همچنین فتاحی، سرپرست شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) نیز در سخنانی گفت: فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) در روز ۲۰۰ پرواز انجام میدهد که قرار است بیش از ۲۶ هزار نفر دیگر به ظرفیت آن اضافه شود. با این حساب تقریباً یکسوم از ظرفیت زائران اعزامی به حج از طریق این فرودگاه جابجا خواهند شد.
او همچنین به شرایط ویژهای که در فرودگاه امام (ره) حاکم شده است اشاره کرد و افزود: برای روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۰۳ هیات بلندپایه خارجی برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری به ایران پرواز خواهند داشت که همزمانی آن با پروازهای حج، برنامهریزی ویژهای را میطلبد.
رحمتالله مهآبادی، مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری ایران نیز گفت: در وقفه یکساله پیش آمده برای حج فرصتی حاصل شد تا با حمایت دولت و شخص وزیر راه و رئیس سازمان هواپیمایی، در حوزه فرودگاهی و ناوبری حج آمادهتر و مجهزتر نسبت به حج ۹۴ ظاهر شویم.
وی اضافه کرد: عملیات حج ۹۶ در شرایطی برگزار میشود که تحولات قابل توجهی در حوزه فرودگاهی و ناوبری با نوسازی و بهسازی باندها، بهسازی ترمینالها، نوسازی تجهیزات فرودگاهی اتفاق افتاده است.
به گفته او، تعداد زائران اعزامی به حج به نسبت سال ۹۴ حدود ۳۶ درصد و تعداد فرودگاهها از ۱۹ ایستگاه به ۲۰ ایستگاه افزایش یافته است.
مهآبادی همچنین گفت: عملیات انتقال ۸۶ هزار زائر ایرانی که از هشتم مردادماه آغاز شده، دو ماهِ کاری طول میکشد و در هفته اول مهرماه پایان مییابد. پرواز ۱۸ هزار زائر ایرانی از شهرهای تبریز، مشهد و اهواز توسط شرکتهای هوایی سعودی و ۶۸ هزار زائر دیگر از ۱۷ شهر ایران توسط هواپیمایی داخلی صورت میگیرد.
وی افزود: پرواز حامل ۲۶۹ زائر از تهران و استانهای همجوار، ۶:۲۲ صبح امروز (دوشنبه) به مقصد مدینه تهران را ترک کرد و دومین پرواز زائران با بدرقه رسمی مقامات کشور ساعت ۱۱:۵۵ دقیقه تهران را به قصد مدینه ترک خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها سپس به اجرای طرح مدیریت آسمان ایرانشهر اشاره کرد و گفت: این طرح با اصلاح مسیرهای یکطرفه و موازی کردن آنها، ضریب ایمنی و ظرفیت پروازها را افزایش و زمان پروازها را کاهش داده است.
مهآبادی اظهار کرد: پروازهای حج با پیشرفتهترین فلایت چکها کنترل شده است.
انتهای پیام
نظرات